* حضور دولت اصلاحات دانشجويان را براي مقاومت منفي و مبارزه مدني دچار مشكل ميكرد
تهران- خبرگزاري كار ايران
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت، گفت: تجمع حمايت از اكبر گنجي از سوي گروههاي شناسنامهدار و با درخواست تأمين امنيت برنامه از نهادهاي مربوطه برگزار شد.
عبدالله مومني در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، گفت: دانشجويان به عنوان بخش از هزينهپردازان جنبش اصلاحطلبي و آزاديخواهي هستند و مخالفت خود را با فاشيسم و دفاع از حقوق اساسي ملت به نمايش ميگذارند. بر اين اساس ما به شيوه اعتراضي خود براي دفاع از حقوق اساسي و شهروندي و حق آزادي بيان و دفاع از آزادي اكبر گنجي ادامه ميدهيم.
وي در ادامه ابراز تأسف كرد: امروز كه اكبر گنجي خود را براي جنبش اصلاحي هزينه كرده و در چنين شرايط حساسي، با سكوت مصلحتي اصلاحطلبان روبهرو شده است.
مومني تصريح كرد: گنجي محك آزمون مناسبي براي سنجش صداقت اصلاحي اصلاحطلبان است، چرا كه دفاع از او متضمن هيچ سودي در ساختار قدرت نيست و اميدواريم كه سكوت اصلاحطلبان نيز از اين منظر نباشد.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت، تصريح كرد: در ساليان اخير بسياري از دانشجويان, روزنامهنگاران و روشنفكران و وكلاي شجاع به دليل پايداري بر آرمانهاي خود متحمل حبس و زجر و شكنجه شدهاند و اينك گنجي پس از سالها حبس و به دليل برخوردهاي غيرقانوني و سلب حقوق اوليه و شهروندياش، دست به اعتصاب غذا زده است.
وي با تأكيد بر اين كه ادامه بازداشت گنجي و ساير زندانيان سياسي بر خلاف حقوق بشر و قوانين كشورمان ميباشد، گفت: خواستار آزادي بدون قيد و شرط گنجي و ديگر زندانيان سياسي هستيم و در اين راستا حاضر هستيم كه با هر گروه و جرياني كه از حق شهروندي و حق آزادي بيان دفاع ميكند، همراهي و همكاري داشته باشيم.
وي در واكنش به بخشي از اظهارات مصطفي معين در مورد حوادث مربوط به تجمع حمايت از اكبر گنجي، گفت: جريان دانشجويي در سالهاي گذشته بينصيب از الطاف حكومتگران نبوده است، اگر تا ديروز لباس شخصيهاي دولت پنهان دانشجويان را مورد تعرض قرار ميدادند و به حريم دانشگاهيان تجاوز ميكردند و به ضرب و شتم آنان ميپرداختند و حادثه كوي دانشگاه را ميآفريدند، امروز خوشبختانه نيروهاي در سايه و آشكار يكي شدهاند.
وي افزود: خوشحالي ما از اين جهت است كه امروز اين اتفاقات در ذيل حكومت يكدست و يكپارچه اتفاق ميافتد، نه اين كه در دورهاي كه حكومت به لحاظ نظري دوگانه است، ولي حضور اصلاحطلبان و پيشه كردن سكوت سياسي، يأس و افسردگي را گريبانگير جامعه ميكند.
مومني خاطرنشان كرد: در دوره موسوم به اصلاحات دانشجويان مورد عنايت وزارت علوم و دولت اصلاحات قرار گرفتند و با صدور احكام انضباطي و سلب حق فعاليت دانشجويي مواجه شدند و اين نشان ميدهد كه حضور دولت اصلاحات يا غيراصلاحات نميتواند تأثيري بر روند فعاليت آزادانه دانشجويان داشته باشد و از قضا حضور دولتي با ويژگيهاي اصلاحطلبي، دانشجويان را براي مقاومت منفي و مبارزه مدني دچار مشكل ميكرد، چرا كه شكلگيري حكومت يكپارچه قطعاً دست دانشجويان را براي هرگونه حركت مدني بازتر ميكند.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت، ادامه داد: در اين تجمع عليرغم تندروي برخوردها جلب ترس و رعب براي دانشجويان وجود نداشت چرا كه ترس و رعب زماني ايجاد ميشود كه اميدها با واقعيتها تطابقي نداشته باشد.
وي افزود: در سالهاي پيش، حتي اميدوارانه اقدام به حركتهاي اعتراضي مي كرديم و متعاقب آن مخالفتهاي واقعي كه در برابر اميدهاي غير واقعي ما، چهره نشان ميداد، در ابتدا يأس و افسردگي و نهايتا ترس و رعب را ايجاد ميكرد، اما زماني كه بدون هيچ اميدي از حكومت اقدام به پيگيري خواستههاي اصلاحي ميكنيم، تحمل اين مخالفتها و تعرضها برايمان آسانتر است و از اين منظر عرصه حكومت چه با حضور اصلاح طلبان و چه بدون حضور آنان، براي جريانهاي منتقد سرنوشت يكساني را رقم ميزند، با اين تفاوت كه در صورت عدم حضور اصلاحطلبان در قدرت، مسووليت و پاسخگويي متوجه تصميمسازان است.
مومني تأكيد كرد: اين تصور نادرستي است كه اگر فردا اصلاحطلبي براي حضور در دولت انتخاب ميشد، عملكرد نيروي انتظامي به شكل ديگري بود.