نظام قصد دارد در موضوع فعاليتهاي هستهاي پايداري كند
رفتار مجلس ششم در پرونده هستهاي فاجعهاي بود كه جلوي آن گرفته شد
تهران- خبرگزاري كار ايران
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم بعد از ظهر ديروز در دفتر مركزي انصار حزبالله حاضر شد و در سخناني به تشريح روند پرونده هستهاي ايران در آژانس بينالمللي انرژي هستهاي پرداخت.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، علاءالدين بروجردي با تقسيمبندي روال فعاليتهاي هستهاي ايران به چهار بخش، اين بخش ها را قبل از انقلاب، بعد از انقلاب, آغاز بحران تا روي كار آمدن آقاي لاريجاني به عنوان دبير شوراي عالي امنيت ملي و آخرين بخش را تصويب قطعنامه شوراي حكام عليه ايران دانست.
وي با بيان اينكه ايران پيش از انقلاب به عضويت پيمان NPT درآمد و كليه معاهدات بينالمللي در اين زمينه را پذيرفت، گفت: پس از پيروزي انقلاب و روي كار آمدن حكومت اسلامي در ايران، كليه كشورهايي كه در زمينه مسائل هستهاي با ايران قرارداد داشتند، تمام تعهدات خود را به حالت تعليق درآوردند و كليه فعاليتهاي هستهاي ايران متوقف شد.
وي گفت: در آن شرايط دو راه پيش روي ما قرار داشت و اين دو راه عبارت بودند از اينكه ما بپذيريم كه دانش اين فناوري را در كشور نداريم و از خير آن بگذريم يا اينكه بر مبناي نظريه حضرت امام(ره) كه مبناي آن خودباوري و تكيه بر نيروي جوان و متخصص داخلي بود، به اين عرصه وارد شويم و تواناييهاي بالقوه جوانان و كشورمان در اين عرصه را به فعاليت برسانيم.
بروجردي اضافه كرد: ايران در آن زمان بر مبناي خودباوري و توانمنديهاي داخلي راه دوم را در پيش گرفت و با تكيه بر جوانان دانا و تواناي ايراني توانستيم در شرايطي كه كشور در تحريم قرار داشت، به چيزي دست پيدا كنيم كه غربيها هيچ وقت فكر نميكردند توان دستيابي به آن را داشته باشيم.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم با بيان اينكه توانايي كشور در شرايط كنوني به جايي رسيده است كه از استخراج اورانيوم تا توليد كيك زرد، توليد UF6، ساخت دستگاههاي سانتريفيوژ و در نهايت تزريق گاز و غنيسازي همه در كشور بومي شده است، تهديداتي كه از سوي آمريكا و اسرائيل مبني بر انهدام تاسيسات هستهاي ايران در اصفهان مطرح ميشود، بياساس خواند و گفت: به فرض كه اصفهان و تاسيسات هستهاي ما را بزنند، ما با توانايي و دانشي كه در كشور داريم، ميتوانيم باز هم آنها را بسازيم و آنها بايد بدانند كه هيچگاه نميتوانند دانش يك ملت را از آن بگيرند.
وي با بيان اينكه البرادعي پس از بازديد از تاسيسات هستهاي واقعاً ابراز شگفتي و تعجب كرده بود، گفت: نه تنها البرادعي كه حتي روسها نيز از اين پيشرفت متعجب شده بودند و حتي غربيها كه به لطف جاسوسان هستهاي از پارهاي فعاليتهاي هستهاي با خبر شده بودند، نميتوانستند درك كنند كه ما به اينجا رسيدهايم.
بروجردي سرآغاز مرحله سوم پرونده هستهاي را با آغاز بازرسيها از ايران و تاسيسات هستهاي همزمان دانست و گفت: از آنجا كه هر عضو NPT موظف است كليه فعاليتهاي خود و ميزان آن را به آژانس ارايه بدهد، با بازرسيهايي كه انجام گرفت، آنها اعلام كردند كه ميزان غنيسازي كه در ايران صورت گرفته از آنچه اعلام شده، بسيار بالاتر است و ما براي آنها توضيح داديم كه تجهيزاتي كه مورد استفاده قرار گرفته، مستعمل بود و از دلالان خارجي خريداري شده و اين ميزان غنيسازي مربوط به ايران نيست.
وي پذيرش پروتكل الحاقي را پس از اين مرحله بيان كرد و اضافه كرد: در آن زمان چون قصد داشتيم تدابيري را انجام دهيم تا كشور دچار بحران نشود، پروتكل الحاقي را پذيرفتيم و همكاريهاي خود را با آژانس افزايش داديم و پس از همه اين مسائل در نوامبر 2004 البرادعي اعلام كرد كه ايران در طي روند فعاليتهاي هستهاي خود انحرافي نداشته است.
بروجردي گفت: پس از همه اين مسائل و همه همكاريهايي كه ما در راستاي شفافسازي با آژانس و كشورهاي اروپايي انجام داديم، كار به جايي رسيد كه اين كشورها به ايران اعلام كردندكه اصلا كشور شما حق ندارد اين فناوري را داشته باشد و حتي دبيركل سازمان ملل در سفر آقاي احمدينژاد به نيويورك به ايشان گفت، درست است كه فعاليتهاي هستهاي حق شماست اما شما از اين حق صرفنظر كنيد.
وي گفت: حالا حرف اروپاييها اين است كه يا قطعنامهاي كه صادر شده را بپذيريد و آن را اجرا كنيد كه ما نيز آن را نپذيرفتيم و در همان ساعات اوليه آن را رد كرديم، يا اينكه گزارش اين پرونده را به شوراي امنيت ميفرستيم يا كلا پرونده را به شوراي امنيت محول ميكنيم.
بروجردي در خصوص شرايط پيش آمده و تصميم نظام در اين باره، گفت: نظام قصد دارد كه در اين رابطه پايداري كند و اين توانمندي را حفظ كند زيرا به نظر ميرسد مطالبات غربيها حد يقفي نخواهد داشت و پس از پذيرش اين خواسته، بايد مطالبات بعدي آنها را نيز جامه عمل بپوشانيم و اين مساله خلاف مصالح ملي و منافع مردم ايران است.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه بزرگترين آفت بر سر راه دستيابي كشور ما به فناوري هستهاي اين است كه غربيها احساس كنند ملت ايران پشتيبان دولت نيست و از دولت حمايت نميكند، ضمن تقدير از عملكرد مجلس در قبال پرونده هستهاي و تصويب طرح يك فوريتي حمايت از دولت و الزام آن به عدم حضور داوطلبانه در پروتكل الحاقي، گفت: اين كار بايد پيش از اينها و حتي در مجلس ششم صورت ميگرفت ولي متاسفانه دوستان ما در مجلس ششم رويهاي خلاف اين را در پيش گرفته بودند و اين فاجعهاي بود كه خوشبختانه جلوي آن گرفته شد.
بروجردي در پايان مهمترين اصل براي دستيابي به اين فناوري را انسجام همه افراد و گروهها در داخل دانست و گفت: مهم اين است كه آنها انسجام ما را در داخل كشور درك كنند.
وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار "ايلنا"، اقدام اخير دانشجويان را در تجمع مقابل سفارت انگليس ناشي از عرق ملي و آزادي افراد در كشور دانست و گفت: دانشجويان قشر روشنفكر و آگاه جامعه هستند و هر جا كه احساس خطر كردهاند همواره در صحنهها حاضر شدهاند و ثابت كردهاند كه از حقوق خودشان و ملت ايران نخواهند گذشت و بر سر آن پايداري و استقامت ميكنند.