روانبخش: حمله به مصباح يزدي، حمله به عقبه تئوريك نظام است
دهقاني: راي مردم به حكم اوليه هيچ شرعيتي ندارد
نبويان: كساني كه با 50 هزار تومان پيروز نشدند، نه مقبولند و نه مشروع
قم- خبرگزاري كار ايران
جلسه سخنراني و پرسش و پاسخ با سخنراني سه تن از اساتيد موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) روز گذشته در مدرسه فيضيه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، در اين جلسه كه با چهار محور "بررسي و بحث پيرامون جايگاه ولايت فقيه در نظام جمهوري اسلامي ايران"، "مشروعيت و مقبوليت نقش مردم در نظام"، "بيان انديشههاي امام(ره) و "مواضع آيتالله مصباحيزدي" برگزار شد، پس از سخنراني نبويان، محمود دهقاني، مديرمسوول هفتهنامه پرتو سخن، قاسم روانبخش، دبير سرويس سياسي هفتهنامه پرتو سخن و عضو شوراي شهر قم و نبويان به سوالاتي كه بنا به گفته مجري برنامه، پيش از شروع سخنراني از حاضران جمعآوري شده بود، پاسخ دادند.
نبويان موضوع سخنان خود را به "ملاك و مقبوليت يك نظام" اختصاص داد و تاكيد كرد كه ملاك سخنان وي مشروعيت يك نظام از نظر فلسفه سياسي است و نه معناي شرعيت در دين.
وي با اظهار تاسف از اينكه انديشه سكولار، جهانبيني غالب در دنيا، كشور و صحنه مطبوعات ايران است، گفت: اينكه سكولاريسم را به جدايي دين از سياست معني كنيم، از چاخانترين معنيهاست چرا كه معناي سكولاريسم، دنياگرايي و به تعبير ديگر جدايي از مبدا و معاد است. سكولاريسم به اين معناست كه خدا و دين نيستند يا اگر هستند حق دخالت در موضوعات و انديشههاي بشري را ندارند. اين انديشه بر جدايي دين از تمام مقولات معرفتي بشري تاكيد دارد، به تعبير ديگر دين در هيچ حوزه حق دخالت ندارد.
وي با انكار مشروعيت و حق حاكميت موروثي، ديكتاتوري و دموكراسي، گفت: ما خداسالاري ميخواهيم.
نبويان پيرامون اعتبار ولي فقيه گفت: خدا عالم را خلق كرد پس خالق است، يعني وجود ما را او داده و خدا مالك ماست، پس حق تصرف در ملك خود را دارد. كساني كه ميگويند دوست دارم به هر كسي راي دهم فعل اشتباه است، منطقي نيست چرا كه مالك اصلي نيست و تنها كساني حق تصرف دارند كه مالك اذن داده باشد. پس تنها پيغمبر و ائمه و كسي كه خدا اذن داده باشد، حق تصرف دارد.
وي با بيان اينكه ما قائل به نصب هستيم، ادامه داد: از پايين، انتخابي نيست و تنها كسي كه خدا او را نصب كرده حق حاكميت دارد و اگر خدا كسي را تاييد نكرده باشد، حتي اگر مردم هم راي داده باشند، مشروعيت ندارد.
نبويان با بيان اينكه راي مردم در مقبوليت يك نظام تاثير دارد و اگر مردم نخواهند يك نظام تشكيل نميشود، گفت: آيا حق حاكميت با امام زمان(عج) نيست اما با بوش است كه مردم به آن راي دادهاند؟ آيا اگر امام زمان(عج) ظهور كرد و راي نياورد حق حاكميت ندارد؟
وي با اشاره به سخنان امام در باب اصل ولايت فقيه، گفت: امام(ره) در صحيفه فرموده كه خدا و اسلام او (ولي فقيه) را ولي قرار داده و فقهاي جامعالشرايط از طرف معصومين نيابت دارند.
نبويان اضافه كرد: اگر چه در قانون اساسي راي مردم بايد به تنفيذ ولي فقيه برسد اما امام خميني(ره) هيچ جايي تنفيذ را به كار نبرده و بر كلمه نصب تاكيد دارد و فرموده اگر چنانچه ولايت فقيه در كار نباشد، طاغوت است. يا خداست يا طاغوت است، اگر رييسجمهور با نصب فقيه نباشد، طاغوت است و وارد شدن در حوزه او وارد شدن در حوزه طاغوت است.
وي با انتقاد از كساني كه جملات امام(ره) را تقطيع كرده و بدون مقدمه و موخره نقل ميكنند، گفت: امام(ره) فقط يك بار در صحيفه نور "ميزان راي ملت است" را بيان كرده و آن را هم با ظرافت و مغالطه حذف انجام ميدهد. امام(ره) خطاب به روشنفكران غربزده گفته شما كه خدا و قرآن را قبول نداريد، راي شما اعتباري ندارد و راي كساني كه قرآن و خدا را قبول دارند، ميزان است.
نبويان در بخشي از سخنان خود به انتقاد از مطبوعات پرداخت و گفت: به آنهايي كه پشت مطبوعات نشستهاند و ميگويند كه حوزويان آمدهاند و نميخواهند به مردم توجه كنند، ميگويم آنها كه" جوان، جوان" ميگفتند، چه مشكلي را از جوانان حل كردند؟ آنهايي كه مردم مردم ميگويند، شش، هفت تا ماشين بالاي 500 ميليون وارد كردند و بين چند نفر پخش كردند، 60 ميليون دلار پول هواپيما دادند.
نبويان با انتقاد از آنان كه مقبوليت و مشروعيت را ناشي از راي مردم ميدانند، گفت: آقايان روزنامههاي اصلاحطلب كه ميگوييد طرفدار مردم هستيد و با 50 هزار تومان نتوانستيد پيروز شويد، پس شما نه مقبوليد و نه مشروع.
نبويان در پاسخ به سوالي ضمن بياطلاعي از مناظره بين مصباح و جوادي آملي، گفت: آيتالله مصباح يزدي و جوادي آملي هر دو متحدند در تبيين فرمايشات امام(ره).
****
عضو شوراي شهر قم نيز با بيان اينكه آيتالله مصباح يزدي حرف جديدي نزده است، گفت: اين حرف مال همه فقهاي ماست و تاكنون هيچ فقيهي در طول تاريخ خلاف اين حرف را نزده است، جز يك مورد كه آقاي منتظري است كه نظريه انتخاب را داده و بعضيها اينقدر اين نظريه برايشان مهم شده كه ميخواهند اين نظريه جا بيفتد.
قاسم روانبخش، فتح خبرگان رهبري، ايجاد جنگ رواني عليه شوراي نگهبان براي جلوگيري از ردصلاحيت نامزدهاي مجلس خبرگان، قطع عقبه تئوريك نظام، ايجاد اختلاف بين علما، مقابله همهجانبه با برخورد و معرفي مفاسد اقتصادي، مخفي كردن خدمات موفق دولت در عرصه داخلي و خارجي، احياي جبهه شكستخورده اصلاحات و پيام به دشمنان خارجي را از مهمترين دلايل تهاجم و جنجالها در مورد مصباح يزدي و نظراتش عنوان كرد و گفت: اينها تئوريسينشان سياست فتح سنگر به سنگر را با هدف فتح قواي مجريه، مقننه و قضاييه براي سرنگوني نظام و رهبري مطرح كرد و زماني كه متوجه شدند اين سياست فايدهاي ندارد، گفتند اول خبرگان را بگيرند و بعد رهبري را كنار بزنند چرا كه اين رهبري بود كه توطئه اينها را در اين سالها نقش بر آب كرد.
وي افزود: اين جنجالها آتش تهيه براي مجلس خبرگان رهبري است، چرا كه اينها كه انتخابات گذشته را تحريم ميكردند تا حالا چند جلسه داشتند و خاتمي هم نامزدياب اينها شده است. اينها دارند سه لايه انتخاب ميكنند تا بحث برخود با رهبري را محقق كنند و گفتهاند كساني كه نامزد ميشوند بايد نامزد جانشين را معرفي كنند.
دبير سياسي هفته نامه پرتو سخن با بيان اينكه رهبري در ديدار دفتر تبليغات با وي مصباح را عقبه تئوريك نظام معرفي كرد، گفت: اين تهاجمها و جنجالها پيرامون شخصيت و سخنان آيتالله مصباح يزدي حمله به عقبه تئوريك نظام است، چرا كه ايشان با نوشتن كتاب پرسش و پاسخ در نزديكي انتخابات مثل عصاي موسي شبهات را بلعيد.
وي افزود: اين جنجالها پيام به دشمنان خارجي است كه ما هنوز زندهايم و اگر بنا داريد كمك كنيد كمكهايتان را ادامه بدهيد، چرا كه اگر اينها اين تلاشها را نكنند ممكن است عقبه كمكهاي خارجيشان قطع شود.
روانبخش در پاسخ به اين سوال كه چرا شاگردان مصباح يزدي براي مناظره اعلام آمادگي نميكنند، گفت: بحث مناظره سالهاي سال است كه مطرح است. آيتالله مصباح 15 سال است كه تقاضاي مناظره با سروش كرده اما وي يك بار گفته ميزش گرده، يك بار گفته دراز است، گفته كتاب ندارد و بايد انصار حزب الله را محكوم كند. با توجه به اينكه آيت الله مصباح يزدي گفته كه بايد مناظره در شبكه سراسري و به طور مستقيم پخش شود، ظاهرا ميترسند كه محكوم شوند و كفرشان در مناظره اثبات شود. كساني كه هم كه بحث مناظره با شاگردان ايشان در دانشگاهها يا جاهاي ديگر مطرح كردند، موقع مناظره يا سرشان درد گرفته يا مشكل خانوادگي پيدا كردهاند.
روانبخش تصريح كرد: در اينجا اعلام ميكنيم جمع زيادي از شاگردان آقاي مصباح آمادگي كامل براي مناظره دارند و اعلاميه جمعي آنان هم به زودي منتشر ميشود و معتقديم كه اگر مناظره شود، موجب شفافيت نظرات امام(ره) ميشود.
وي افزود: براي مناظره با آقاي موسوي تبريزي هم آقاي دهقاني اعلام آمادگي كرده بود كه موسوي تبريزي گفته بود با دهقاني مناظره نميكند و شخص ديگري را به وي اعلام كرديم كه هنوز وي اعلام آمادگي نكرده است.
پس از سخنان قاسم روانبخش پيرامون مناظره، دفتر پژوهشهاي فرهنگي كه برگزار كننده مراسم بود، براي ميزباني مناظره اعلام آمادگي كرد.
دبير سياسي پرتو پيرامون سوابق مبارزاتي و مواردي كه مهدي كروبي در مصاحبه با شرق بيان كرده، گفت: من جوابي به اين مسائل دادم و فردا به روزنامه شرق ارسال ميكنم اگر قانون مطبوعات را قبول ندارند به خاطر تضارب آرا چاپ كنند.
وي افزود: اين حرفهايي كه كروبي زدند، تازه بود و تا حالا در هيچ كجا و در خاطرات سياسيون و انقلابيون نيامده است و يكدفعه بعد از 27 سال آن هم زماني كه هجمههايي به مصباح مطرح است، عنوان ميشود.
روانبخش پيرامون امضاء اعلاميه كه توسط موسوي تبريزي بيان شده، گفت: بحث امضا اعلاميه كه در سال 78 توسط موسوي تبريزي عنوان شد كه به كشيدن كاريكاتور و تحصن در مسجد اعظم انجاميد، در كتاب "مصباح دوستان" كه توسط دفتر جريانشناسي منتشر شده، آمده است كه آيتالله مصباح ميگويد ما مبارزاتمان برنامهريزي شده و مخفي بود و اينطور نبود كه هر كسي اعلاميه بياورد و امضا شود. مخصوصا توسط كساني كه قابل اعتماد نبودند. اين اعلاميه را ايشان امضا كردند و سندش موجود است و چون به موسوي تبريزي اعتماد نداشتند، امضا نكردند و ديگران كه بردند امضا كردند.
وي پيرامون جشنهاي نيمه شعبان در دفتر موسسه در راه حق گفت: اين مسأله را يك بار عبايي خراساني و الان هم كروبي مطرح كرده و از قول آيتالله استادي در كتاب" مصباح دوستان" آمده كه موسسه در راه حق آن موقع در حال تعمير بود و چالبرداري شده بود و كارهاي موسسه در ساختمان ديگري انجام ميشد. اصلا ساختماني نبود كه چراغاني شود و آقاي مصباح هم عضو شوراي مركزي موسسه در راه حق نبوده و يك استاد در اين موسسه بوده است.
عضو شوراي شهر قم افزود: توسلي ميگويد انجمن حجتيه و موسسه در راه حق چراغاني كردند، كروبي ميگويد حجتيه گوش به حرف داد و فقط مصباح گوش به حرف نكرد كه با حرف سه، چهار سال پيش مثل هم نيست.
روانبخش با اشاره به اينكه از سال 42 امضاهاي مصباح يزدي پاي اعلاميههاي تند هست، گفت: نشريه" انتقام" را ايشان شخصا منتشر ميكرد و حرفهاي آن روز در اين نشريه نوشته ميشد كه امروز هم آدم ميخواند، تنش ميلرزد.
وي با اشاره به صبحانه منزل مصباح يزدي و مذاكرات هاشمي رفسنجاني با ايشان، گفت: رفسنجاني از آيتالله مصباح خواستههايي داشت. اينكه از بچههاي مجاهدين خلق در زماني كه هنوز بيانيه ارتدادآميز آنان منتشر نشده بود، حمايت كند كه ايشان گفته بود چون شناختي ندارم نه تاييد ميكنم و نه نفي. حال اگر مصباح شخصيت كمي داشت چرا ساعتها پيرامون اين موضوع بحث ميكنند؟ پس اين نشان ميدهد كه شخصيت مبارزي بود. درخواست ديگر هاشمي رفسنجاني اين بود كه بياييد يك جبهه مشترك ضد امپرياليست تشكيل دهيم كه چون اين جبهه عام بود و ماركسيستها را هم در برميگرفت، ايشان حاضر به قبول آن نشدند. حال اگر معناي بريدن اين باشد كه حاضر نيستند با التقاطيون باشند، بله درست است و اگر معنا اين است كه با طاغوت باشند، دروغ است.
روانبخش با اشاره به تشكل يازده نفره كه بعدا به جامعه مدرسين تبديل شد، گفت: نقش آيتالله مصباح يزدي در تشكل 11 نفره كه در كتاب خاطرات هاشمي رفسنجاني و آقاي منتظري به آن اشاره شده از آن جهت مهم است كه ايشان دبير جلسه و منشي بوده و اين تشكل ميخواستند يك نظام را پايهگذاري كنند كه اساسنامهاش را كه مصباح مينوشت و براي اينكه لو نرود، خطي اختراع كرد مثل خط چيني كه با حروف به رمز مينوشتند و با دستگيري آذري قمي كه عضو اين تشكل بود، قضيه لو ميرود.
وي در پاسخ به افرادي كه به دليل به زندان نرفتن مصباح يزدي سوابق وي را زير سوال ميبرند، با بيان اينكه مصباح يزدي پس از دستگيري بلافاصله خط خود را عوض كرد، گفت: چون ايشان زرنگ بود و كاري كرد به زندان نرود، جرم است؟
وي با بيان اينكه آيتالله مصباح براي انقلاب فكر ميكرد، گفت: امام(ره) شخصا بودجه به موسسه در راه حق ميداد تا توسعه داده شود. زمين موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) را هم امام(ره) داده و بعد از جنگ بودجه آن توسط رهبري تخصيص داده شده و موسسه كه رياست آن برعهده آيتالله مصباح يزدي است، زير نظر شخص مقام معظم رهبري اداره ميشود.
***
مديرمسوول هفتهنامه پرتو سخن نيز در اين نشست به انتشار نامه قائم مقام موسسه حفظ و نشر آثار امام(ره) انتقاد كرد و گفت: بعد از مطالعه مطلب منتشره انصاري متاسف شدم كه فردي كه از طرف موسسه در مقام دفاع از نظر امام(ره) و مقابله با تحريف صحبت ميكند، ناخواسته دچار تحريف نظر امام(ره) شده است. چرا كه اتكا به نظر برخي روزنامهها مثل شرق كرده است.
محمود دهقاني با بيان اينكه به شرق نميشود اطمينان كرد، گفت: صحبتهاي آقاي مصباح كه در پرتو چاپ شده، نديدم روزنامهاي بدون تحريف و تقطيع چاپ كرده باشد.
وي با بيان آيهاي از قرآن گفت: آقاي مصباح در مسجد چهارمردان قم با اشاره به آيه قرآن بعد از اطاعات از قرآن اطاعت از رسول را آورده است كه واجب است. اطاعت رسول در طول اطاعت خداست نه در عرض آن.
وي افزود: امام اين همه فرياد زد گفته همه چيز اسلام است و مقصد و هدف ما در جمهوري اسلامي، اسلام است. امام(ره) گفته جمهوري اسلامي يعني احكام اسلام. معنايش اين است كه رژيم و حكومت و قوانين اسلامي باشد، تمام مقصدش اين است كه احكام اسلام را رعايت كند. امام(ره) گفته اين شكل حقوقي رژيم نيست كه اهميت دارد بلكه محتواي آن مهم است.
دهقاني با بيان اينكه سخنان مصباح يزدي از امام(ره) رقيقتر است، افزود: جمهوري فرم و شكل حكومت را تشكيل ميدهد و اسلامي محتواي قوانين است. آيتالله مصباح يزدي ميگويد جمهوريت ابزار كار است.
وي با تاكيد بر اينكه اعتراض به بيان عدم اصالت جمهوري اعتراض به امام(ره) است، گفت: كساني كه به آيتالله مصباح يزدي حمله ميكنند، به حرف امام(ره) حمله ميكنند يا نميدانند يا ميدانند و مغرضند.
مديرمسوول هفتهنامه پرتو با بيان اينكه القائات روزنامهها نسبت به مصباح بيانصافي است، گفت: انصاري متكي شده به روزنامههايي كه انصافا مزدورند، روزنامه شرق كه توقيف شد، رييسجمهور آمريكا موضعگيري كرد. رييسجمهور كثيف آمريكا كه خون مسلمين از چنگالش ميچكد و قصد تعرض و محدوديت كشورمان را دارد، از شرق طرفداري كرد. به اين روزنامه ميخواهي اتكا كني. اين روزنامه تحريف كرده. جوابيهاي نوشتهام كه چون پرتو را بدنام كردند، بايد بزنند. زنگ زدند خواهش و تمنا كردند كه آبرويمان ميرود، گفتم؛ اگر نزنيد، شما را به دادگاه ميكشانم.
دهقاني در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه آقاي سيدحسين موسوي تبريزي و اعوان و انصارش آفتاب را انكار ميكنند، گفت: متاسفانه آقاي موسوي تبريزي در مصاحبهاش مطالبي را به امام(ره) نسبت داده كه درست نيست. وي ميگويد؛ بحث تنفيذ اگر در قانون اساسي نيامده بود، امام(ره) به آن عمل نميكرد. در صورتي كه در قانون اساسي از نصب بحثي به ميان نيامده و بالاتر از تنفيذ است و امام(ره) در تمام تنفيذها بر نصب تاكيد ميكند و ميگويد رييسجمهور منتخب مردم اگر به نصب فقيه نباشد، طاغوت است. امام در حكم بازرگان به صراحت گفته من به آن جهت كه از ناحيه شارع مقدس ولايت دارم شما را منصوب ميكند.
وي افزود: امام(ره) علني ميگويد ولي فقيه منصوب خداست، شما ميچسبيد به يك جمله كه ميزان راي ملت است.
وي ادامه داد: راي مردم به حكم اوليه هيچ شرعيتي ندارد و بنا به حكم ثانويه و حكم حكومتي شرعيت پيدا ميكند.