به گزارش روزنامه هاآرتص، اگر شورای امنیت سازمان ملل، تصمیم به برقراری تحریم علیه ایران بگیرد، اسرائیل مایل است که سبد تحریمها از قبل آماده شده باشد و آن را ارائه کند. ضربه زدن به صادرات نفت ایران، ممانعت از حضور تیم ملی فوتبال ایران در رقابتهای جام جهانی تابستان 2006، جلوگیری از سفرهای خارجی محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری، دیپلماتها و مقامات سازمان انرژی اتمی ایران، قطع همکاری فنی در زمینه هستهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، و ایجاد محدودیت برای فرود هواپیماهای مسافربری ایرانی در جهان، فهرستی است از تحریمهای پیشنهادی اسرائیل. کفیل نخست وزیر اسرائیل گفت این کشور اجازه نخواهد داد ایران قدرت اتمی دست پیدا کند.
ميترا فرهمند
رسانههای گروهی اسرائیل روزچهارشنبه خبر دادند که اسرائیل، ضمن هماهنگی با آمریکا و اروپا، فهرستی از انواع تحریمها علیه جمهوری اسلامی تنظیم کرده است. سبد تحریم ضربه زدن به صادرات نفت تا جلوگیری از حضور تیم ملی فوتبال ایران در رقابتهای جام جهانی در آلمان را در بر میگیرد.
میترا فرهمند (رادیو فردا، تلآویو): یک روز بعد از آنکه اهود المرت، کفیل نخست وزی اسرائیل در یک کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که اسرائیل با مبدل شدن جمهوری اسلامی به یک قدرت اتمی کنار نخواهد آمد، رسانههای گروهی اسرائیل فهرستی از اقدامات و تلاشهای دیپلماتیک اسرائیل را با هدف هماهنگی با جهان غرب در تنظیم سبد تحریمها علیه جمهوری اسلامی منتشر کردند.
به گزارش روزنامه هاآرتص، اگر شورای امنیت سازمان ملل، تصمیم به برقراری تحریم علیه ایران بگیرد، اسرائیل مایل است که سبد تحریمها از قبل آماده شده باشد و آن را ارائه کند. آرف بن، مفسر هاآرتص مینویسد این فهرست در ملاقاتهائی که در ماههای اخیر انجام شد، به آگاهی مقامات آمریکا و اروپا رسانده شد.
مهمترین تحریم مورد نظر اسرائیل علیه حکومت ایران از این قرار است:
1-ضربه زدن به صادرات نفت ایران: طبق ارزیابی دستگاههای امنیتی اسرائیل، در صورت جلوگیری از فروش نفت ایران، جمهوری اسلامی بیتشر از دنیای غرب زیاد میبیند زیرا اقتصاد ایران وابستگی بسیار شدیدی به این طلای سیاه دارد.
2-ممانعت از حضور تیم ملی فوتبال ایران در رقابتهای جام جهانی تابستان 2006 به هدف ایجاد ناخرسندی در مردم ایران علیه حاکمان اسلامی.
3-جلوگیری از سفرهای خارجی محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری، دیپلماتهای ایرانی و به ویژه اعمال تحریم در سفر خارجی برای مقامات سازمان انرژی اتمی ایران و دیگر چهرههای حکومت که در مذاکرات اتمی سهم داشتند.
4-قطع همکاری فنی در زمینه هستهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی.
5-ایجاد محدودیت برای فرود هواپیماهای مسافربری ایرانی در جهان.
کفیل نخست وزیر اسرائیل روز سهشنبه در کنفرانس مطبوعاتی خود در پاسخ به این سئوال که آیا اقدام نظامی یکی از راههای اسرائیل برای مقابله با جمهوری اسلامی است، بدون گفتن صریح آری یا نه تاکید کرد که جمهوری اسلامی به قدرت اتمی تبدیل نخواهد شد.
هیاتی از دیپلماتهای اسرائیلی همراه با بلندپایگان دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی این کشور از روز چهارشنبه در روسیه مذاکرات با سران کرملین در باره ایران را آغاز میکنند و از جمله با ایگور ایوانف، مشاور امنیت ملی ولادیمیر پوتین دیدار میکنند.