دوشنبه 19 تیر 1385

علی لاريجانی در مصاحبه با تلويزيون ‪ DRS‬سوييس: مساله هسته‌ای ايران پيچيده نيست، ايران مخالف سلاح هسته‌ای است، ايرنا

تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی ‪۸۵/۰۴/۱۹‬

"علی لاريجانی" دبير شورای عالی امنيت ملی در مصاحبه با تلويزيون دی آر اس ‪ DRS‬سوييس تصريح کرد که مسئله هسته‌ای ايران موضوع پيچيده‌ای نيست و تحت تبليغات آمريکايی‌ها به اين شکل درآمده است.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی شورای عالی امنيت ملی، لاريجانی گفت:
اگر بر اساس پيمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی ‪ (NPT‬حقوقی وجود دارد، چرا بايد کشورها از حقوق خود محروم شوند.

دبير شورای عالی امنيت ملی همچنين خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ايران از ايده خلع سلاح هسته‌ای جهانی حمايت می‌کند.

"علی لاريجانی" دبير شورای عالی امنيت ملی در مصاحبه با تلويزيون دی.آر.اس سوييس گفت: جمهوری اسلامی ايران بارها اعلام کرده که مخالف سلاح هسته‌ای است .

به گزارش روز يکشنبه روابط عمومی شورای عالی امنيت ملی، لاريجانی در اين مصاحبه به‌تبيين مواضع جمهوری اسلامی ايران پيرامون پرونده هسته‌ای پرداخت .

وی درپاسخ به سوالی درمورد هدف از سفر به کشور سوييس اظهارداشت:
سوييس يک کشور بی‌طرف است ومواضع منصفانه‌ای در قبال موضوع هسته‌ای دارد .

ما بابسياری از کشورهای اروپايی درهمين خصوص گفت وگو می‌کنيم.

دبير شورای عالی امنيت ملی با بيان اينکه "مساله هسته‌ای ايران مساله‌ای پيچيده نيست "، افزود:مساله اين است که آيا ما می‌توانيم طبق معاهده ان.

پی. تی به حقوق خود دست پيدا کنيم يا خير ؟
لاريجانی ادامه داد: متاسفانه برخی از کشورها می‌گويند خير، شما حق نداريد .

وی تاکيدکرد: اين درحالی است که اسرائيل مردم بيگناه را شديدا سرکوب می کند و همزمان برخی از کشورهای اروپايی به رژيم اسرائيل تجهيزات هسته‌ای می‌دهند.

اين مسوول ارشد پرونده هسته‌ای ايران گفت : کسانی که صدام را به سلاح‌های شيميايی تجهيز کردند و در قبال استفاده از آن عليه ايران سکوت و رنج و آلام مصدومين شيميايی ايران را ناديده گرفتند، اکنون خود مدعی مساله هسته‌ای شده اند.

لاريجانی بارديگر تاکيد کرد:مساله هسته‌ای ايران مورد پيچيده‌ای نيست و تحت تبليغات آمريکايی‌ها به اين شکل درآمده است .آنها سنگ اندازی‌های زيادی را صورت می‌دهند .

وی در عين حال اظهار داشت:"خوشحاليم که آمريکايی‌ها مسير مذاکره را انتخاب کرده‌اند"،
وی افزود: در حالی که "خاوير سولانا" مسوول سياست خارجی اتحاديه اروپا از من خواسته‌است تا فضا را آرام نگه داريم، اما "تونی بلر" نخست وزير انگليس سخن از تغيير رژيم ايران به ميان می‌آورد .

دبير شورای عالی امنيت ملی تصريح کرد: کسی که می‌خواهد رژيم را تغيير دهد چرا مذاکره می‌کند؟اين يک نمونه از سنگ اندازی است .

لاريجانی ادامه داد: نمونه ديگر تعيين پيش شرط برای مذاکره است .

وی در پاسخ به اين سوال که باتوجه به بيانيه منتشر شده در پايان مذاکرات با وزير امور خارجه سوييس ، انتظارتان از دولت اين کشور چيست؟ "، گفت: دولت سوييس دراين شرايط به عنوان يک کشور بی‌طرف می‌تواند فضا را مناسب کند . سوييس می‌تواند از پتانسيل خود برای سالم‌سازی فضای ديپلماسی استفاده کند.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


خبرنگار تلويزيون دی.آر.اس در اين مصاحبه همچنين سوال کرد: تحت چه شرايطی ايران حاضر به دست کشيدن از غنی‌سازی اورانيوم است؟
دبير شورای عالی امنيت ملی اظهار داشت: اين چه سووالی است که مطرح می- شود. اگر معاهده ان.پی. تی (‪ (NPT‬بد است، خوب بهتر است آن را معلق کنيد.

لاريجانی افزود: اما اگر براساس اين معاهده حقوقی وجود دارد، چرا بايد کشورها از حق خود محروم شوند. موضوع اين است که استانداردهای دوگانه به شدت حاکم است .

وی با يادآوری اين مطلب که "رژيم اسراييل به‌هيچ يک از اصول بين‌المللی پايبندی ندارد"، گفت: اين رژيم که بااقدامات وحشيانه دست به کشتار مردم و نابودی شهرها، بيمارستانها ، نيروگاههای برق فلسطينی‌هامی زند ، در چند روز گذشته از يک کشور اروپايی چند فروند زيردريايی اتمی دريافت کرده است.

اين خبرنگار از لاريجانی درمورد ديدگاه جمهوری اسلامی ايران پيرامون منطقه عاری از سلاحهای هسته‌ای در خاورميانه سوال کرد.

لاريجانی اظهار داشت: ايده خلع سلاح هسته‌ای ايده‌بسيار درستی‌است. جمهوری اسلامی ايران نه تنها از خلع سلاح هسته‌ای درخاورميانه ، بلکه از خلع سلاح هسته‌ای جهانی حمايت می‌کند .

وی تاکيد کرد:آمريکايی‌ها درحرف و شعار از ايده خلع سلاح درخاورميانه حمايت می‌کنند،اما در عمل حاضر به پذيرش خلع سلاح هسته‌ای اسرائيل نيستند.

وی همچنين در پاسخ به اين پرسش که "انتظار جمهوری اسلامی ايران از خاوير سولانا در ديدار آتی چيست"، گفت: انتظار ما توجه به حقوق بين‌الملل و دوری از اعمال استانداردهای دوگانه است .

Copyright: gooya.com 2016