دوشنبه 19 تیر 1385

لاريجانی در گفت‌وگو با تلويزيون ايتاليايی: پيش از پاسخ ايران بايد ابهامات مجموعه‌ی ۱+۵ برطرف شود، ايسنا

*کنار گذاشتن مسير شورای امنيت می‌تواند گام مثبت غرب باشد

خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژی هسته‌يی

دبير شورای عالی امنيت ملی ايران تصريح کرد، برای ايران امکان‌پذير نيست که پاسخش به مجموعه‌ی پيشنهادی ۱+۵ را با زمان اجلاس گروه هشت متناسب کند.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، دکتر علی لاريجانی در گفت‌وگو با شبکه‌ی اول تلويزيون ايتاليا در پاسخ به اين سوال که ايران در خصوص بسته‌ی پيشنهادی اروپا چه جدول زمانی را برای پاسخگويی در نظر دارد؟ اظهار کرد: همانگونه که قبلا بارها گفته‌ايم، کميته‌های کارشناسی در داخل ايران در حال بررسی جدی بسته پيشنهادی اروپا هستند و تا پيش از پايان کار کميته‌های کارشناسی امکان پاسخگويی ايران فراهم نيست.

وی با بيان اين که "ما عادت نداريم ابتدا حرف بزنيم و نظر بدهيم وسپس درباره‌ی آن فکر کنيم" ادامه داد: مطمئنا پس از پايان کار کميته‌های کارشناسی در ايران امکان پاسخگويی درباره بسته‌ی پيشنهادی اروپا وجود خواهد داشت.

دبير شورای عالی امنيت ملی تصريح کرد: در هر صورت در بسته‌ی پيشنهادی اروپا ابهاماتی وجود دارد که نياز به بررسی و رفع آنها به عملکرد طرف مقابل بستگی دارد. بنابراين بايد ابتدا ابهامات بسته پيشنهادی اروپا برطرف شود تا ما قادر باشيم پاسخ دقيقی ارايه دهيم.

لاريجانی درباره‌ی مسايل و نکات غيرقابل چشم‌پوشی از نظر ايران در مساله‌ی هسته‌يی گفت که برای ايجاد ثبات و صلح و امنيت بين‌المللی بايد بر مبنای رفتار عادلانه، هر گونه استانداردهای دو گانه و رفتارهای تبعيض‌آميز را در چارچوب قوانين موجود بين‌المللی کنار گذاشت.

وی تاکيد کرد: ثبات بين‌المللی که برای آمريکا و متحدانش يک سری حقوق و مزايای خاص را در نظر گرفته باشد، و ساير کشورها را محروم سازد، امکان‌پذير نخواهد بود. آنچه برای ايران غير قابل چشم‌پوشی است، محروم سازی‌اش از حقوق مسلم و انکار‌ناپذير آن در چارچوب قوانين بين‌المللی است. سوال آن است چرا اصرار می‌کنند که ما از حقوق‌مان محروم شويم؟

دبير شورای عالی امنيت ملی همچنين در پاسخ به اين سوال که چرا ايران به دنبال محو رژيم صهيونيستی است؟ تصريح کرد: در مورد فلسطين ما نظر رسمی خودمان را بارها گفته‌ايم و رهبر معظم انقلاب به صراحت سياست رسمی جمهوری اسلامی ايران را بيان کرده است که راه‌حل عادلانه و دموکراتيک برای حل مساله فلسطين برگزاری همه‌پرسی در فلسطين است. اين شامل شرکت کليه يهوديان مسلمانان و مسيحيان فلسطينی در يک رای‌گيری آزادانه و دموکراتيک برای تعيين سرنوشت حکومت آينده‌شان خواهد بود.

وی يادآور شد: رهبر معظم انقلاب سلامی به صراحت گفته‌اند که ما نه روش [جمال عبد] ناصر را قبول داريم و نه روش صدام را. يکی می‌گفت اسراييل را به دريا بريزيم و ديگری می‌گفت اسراييل را بايد آتش زد. سياست رسمی جمهوری اسلامی ايران اين است که همه مردم فلسطين اعم از يهودی و مسلمان و مسيحی حکومت خودشان را انتخاب کنند.

لاريجانی همچنين در اين خصوص که برگزاری اجلاس گروه هشت در سن‌پترزبورگ چه علامت مثبتی را می‌تواند برای ايران ارسال کند؟ گفت: ايران کنار گذاشتن مسير شورای امنيت سازمان ملل و برگزيدن مسير مذاکرات از جانب کشورهای غربی را يک گام به جلو می‌داند.

وی افزود: ايران هم‌چنان با عزم و اراده‌ی سياسی محکم، مسير مذاکرات برای رفع نگرانی‌ها و ابهامات اروپا را با ديدگاه مثبت ادامه خواهد داد. ما نمی‌توانيم بررسی‌های کارشناسی خودمان را با اجلاس‌های بين‌المللی و يا اجلاس گروه هشت تنظيم کنيم. برای ما امکان‌پذير نيست که فکر خودمان را با زمان اجلاس گروه هشت متناسب کنيم.

دبير شورای عالی امنيت ملی کشورمان پس از ترک برن در چارچوب تور اروپايی‌اش، يکشنبه شب به رم - پايتخت ايتاليا - وارد شد تا با رومانو پرودی، نخست‌وزير و ماسيمو دالما، وزير امور خارجه‌ی ايتاليا ديدار و گفت‌وگو داشته باشد.

در اين ديدارها قرار است دو طرف در خصوص مجموعه‌ی پيشنهادی ارايه شده از سوی پنج عضو دايم شورای امنيت به همراه آلمان به ايران با يکديگر رايزنی کنند. روابط دوجانبه و اوضاع بين‌المللی نيز از ديگر محورهای بحث ميان دو طرف خواهد بود.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی پنجشنبه شب در ضيافت شام خاوير سولانا، رييس سياست خارجی اتحاديه‌ی اروپا در بروکسل شرکت کرد، پس از آن عازم اسپانيا شد و سپس به برن رفت. قرار است وی مجددا فردا به بروکسل بازگردد تا درباره‌ی مجموعه‌ی پيشنهادی ۱+۵ با سولانا گفت‌وگويی داشته باشد.

طرف ايرانی اعلام کرده که اين مجموعه ابهاماتی دارد و اين نشست فرصت رفع آنها را فراهم می‌آورد.

در حالی که طرف غربی اصرار دارد ايران هر چه سريع‌تر پاسخی را به اين مجموعه بدهد، منوچهر متکی، وزير امور خارجه‌ی کشورمان روز يکشنبه در تهران تصريح کرد، ايران نيازی به ارايه‌ی پاسخ مقدماتی به مجموعه‌ی ۱+۵ ندارد و هفته‌ی آخر مردادماه زمانی است که تهران پاسخش را به اين پيشنهاد ارايه خواهد کرد.

Copyright: gooya.com 2016