*دليلی برای بدبينی در خصوص گفتوگوها وجود ندارد
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژی هستهيی
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، علی لاريجانی که برای انجام دور جديدی از گفتوگوها با خاوير سولانا دربارهی برنامهی هستهيی ايران بامداد امروز (سهشنبه) وارد بروکسل شد، گفت: هيچ دليلی برای بدبينی در خصوص اين دور مذاکرات وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، اين خبرگزاری فرانسوی ادامه داد، علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران که از هفتهی گذشته توری اروپايی را برگزار کرده است، تاکيد کرد که تهران برای تصميمگيری دربارهی چگونگی پاسخگويی به مجموعهی پيشنهادی غرب دربارهی برنامهی هستهيیاش، هر اندازه زمان لازم باشد، صرف خواهد کرد.
لاريجانی پيش از ورود به دفتر خاوير سولانا، رييس سياست خارجی اتحاديهی اروپا در بروکسل به خبرنگاران گفت: ما موضعمان را بيان کردهايم.
وی در پاسخ به اين سوال که پيشبينیاش از گفتوگوهايی که امروز با حضور نمايندگانی از انگليس، فرانسه، آلمان و روسيه انجام خواهد داد، چيست؟ گفت: دليلی برای بدبينی وجود ندارد.
خبرگزاری رويتر نيز به نقل از لاريجانی نوشت: ما ديدگاهمان را دربارهی ضربالاجل بيان کردهايم و عادت نداريم پيش از فکر کردن، عمل کنيم.
گزارش خبرنگار ايسنا از سفر لاريجانی به رم
دبير شورای عالی امنيت ملی کشورمان بامداد امروز پس از پايان سفرش به رم که در آنجا با نخستوزير و وزير امور خارجهی ايتاليا رايزنیهای هستهيی داشت، به بروکسل وارد شده است.
نخست وزير ايتاليا در ديدار روز دوشنبهاش با دبير شورای عالی امنيت ملی کشورمان، ازسرگيری مذاکرات بين ايران و اروپا را مورد تاکيد قرار داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران از رم، در اين ديدار رومانو پرودی گفت که اميدوار است اين مذاکرات رفع نگرانیهای متقابل را به دنبال داشته باشد.
نخست وزير ايتاليا همچنين گفت: ايتاليا با توجه به توانايیهای جمهوری اسلامی ايران، به عنوان کشوری وسيع و با ذخاير متنوع و نيز تاثير نفوذ آن در خاورميانه، خواستار نقش برازندهی برای اين کشور در عرصهی جهانی و منطقهيی است.
در اين ديدار دو طرف همچنين دربارهی روابط دوجانبه، تحولات مهم منطقهيی و بينالمللی و مسالهی هستهيی گفتوگو و تبادلنظر کردند.
دکتر علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران نيز در اين ديدار در رابطه با مواضع دولت جديد ايتاليا دربارهی وقايع جاری در سرزمينهای اشغالی و نيز خروج نيروهای اين کشور از عراق، ابراز خشنودی کرد.
لاريجانی همچنين پيش از ديدار با پرودی نقش بينالمللی دولت ايتاليا را "بسيار مهم" توصيف کرد.
به گزارش خبرنگار ايسنا از رم، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران در ادامه با اشاره به مذاکرات هستهيی ايران افزود: تهران نظر مساعدی نسبت به افزايش نقش دولت ايتاليا دارد.
دبير شورای عالی امنيت ملی ايران که روز دوشنبه در سفری يک روزه به رم وارد شد، با رومانو پرودی و ماسيمو دالما، وزير امور خارجه ايتاليا ديدار کرد.
وی همچنين تصريح کرد: ايتاليا کشور مهمی در اروپا و اولين کشور عضو اتحاديه اروپا از نظر مبادلات بازرگانی با ايران محسوب میشود.
لاريجانی افزود: رايزنیها با ايتاليا در زمينه مسايل مربوط به روابط دوجانبه، منطقهيی و بينالمللی از اهميت خاصی برای ايران برخوردار است.
دبير شورای عالی امنيت ملی ايران در پايان گفت: امروز در شرايطی حساس بهسر میبريم و کشوری مانند ايتاليا که همواره با ايران نسبت به ديگر کشورهای اروپايی، روابط بسيار تنگاتنگ داشته است، مفيد است.
مبادلات بازرگانی ايران و ايتاليا سال گذشته ميلادی بالغ بر ۵ ميليارد يورو بوده است.
همچنين بر اساس گزارش خبرگزاری کويت، ماسيمو دالما، وزير امور خارجهی ايتاليا در جريان ديدار با لاريجانی از تهران خواست که به مذاکرات هستهيی ادامه دهد.
بر اساس بيانيهای که پس از ديدار دو طرف منتشر شد، دالما از لاريجانی خواست تا به اين مذاکرات بر مبنای پيشنهادی که ششم ژوئيه (۱۶ خرداد ماه) از سوی گروه موسوم به ۱+۵ به تهران ارايه شده است، ادامه دهد.
وی همچنين يک روز پيش از انجام مذاکرات هستهيی لاريجانی با خاوير سولانا، رييس سياست خارجی اتحاديهی اروپا در بروکسل، حمايت ايتاليا را از اين پيشنهاد اعلام کرد.
در اين بيانيه به نقل از دالما آمده است، ادامه دادن به مذاکرات هستهيی بر مبنای اين پيشنهاد راه را برای گفتوگوهای بينالمللی در خصوص امنيت منطقهی خليج فارس و نقش ايران در اين زمينه هموار میکند.
سفر لاريجانی به رم پس از سفر چند هفتهی اخير منوچهر متکی، وزير امور خارجه به ايتاليا صورت گرفته است.
گفتوگو با پرشمارگانترين روزنامهی ايتاليايی
دکتر لاريجانی همچنين در گفتوگو با روزنامهی کوريره دلاسرا، پرشمارگان ترين روزنامهی ايتاليايی زبان بر نقش مثبت ايتاليا در پروندهی هستهيی، با توجه به روابط و اعتماد موجود بين دو کشور تاکيد کرد.
به گزارش ايسنا، دبير شورای عالی امنيت ملی کشورمان در پاسخ به اين سوال که با توجه به غيبت ايتاليا در مذاکرات هستهيی با ايران، ابتدا در قالب تروئيکای اروپايی و بعد مذاکرات ۱+۵ در حال حاضر اين کشور چه نقشی در اين زمينه میتواند ايفا کند؟ گفت: ايتاليا میتواند نقش مهمی در مسايل بينالمللی داشته باشد؛ چرا که با خاورميانه آشنايی نزديک دارد و کشوری قدرتمند و با سابقه تاريخی درخشان همچون ايران است. نمیدانم چرا ايتاليا در گذشته نقش مهمی در مذاکرات هستهيی با ايران نداشت، ولی از ايفای نقش ايتاليا استقبال میکنيم.
وی ادامه داد: ما به برخی کشورها که جلودار کشورهای اروپايی مذاکره کننده با ايران هستند مثل انگلستان اعتماد نداريم. همگی شاهد سخنان تند و نابجای چند روز قبل نخست وزير اين کشور در آستانه مذاکرات بسيار مهمی که در پيش داريم، بوديد. اين امر که انگليس مايل به همکاری با گروهی تروريست و آدم کش برای سرنگونی دولت ايران است، بيشتر شبيه طنز است. تنها خاصيت چنين سخنانی آن است که بیاعتمادی ما را بيشتر میکند.
لاريجانی افزود: در مقابل ما نسبت به ايتاليا بیاعتماد نيستيم. ايتاليا بزرگترين شريک تجاری ماست و از فعال شدن اين کشور در اين زمينه استقبال میکنيم. اين فرصتها هم برای ايتاليا مزايای خواهد داشت و هم برای اتحاديه اروپا بهتر خواهد بود.
لاريجانی هم چنين رفتارهای تند بينالمللی از جمله تحريم را مسايل غير معقولی دانست که ثبات بينالمللی را با خطر مواجه میکند.
انتظار سخنگوی سولانا از مذاکرات امروز
سخنگوی خاوير سولانا ابراز اميدواری کرد، ايران در نشست امروز بروکسل پاسخی اساسی را به مجموعهی پيشنهادی غرب به تهران ارايه کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران به نقل از خبرگزاری آسوشيتدپرس، کريستينا گالاش، سخنگوی خاوير سولانا، رييس سياست خارجی اتحاديهی اروپا با اشاره به نشستی که قرار است امروز (سهشنبه) ميان سولانا و علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران در بروکسل برگزار شود، گفت: میخواهيم پاسخی را از ايرانیها بشنويم.
اين گزارش حاکی است، سولانا اميدوار است پاسخ مثبت لاريجانی را دريافت کند تا بتواند آن را در کنفرانس وزيران امور خارجه پنج عضو دايم شورای امنيت و آلمان در پاريس که قرار است چهارشنبه برگزار شود، ارايه کند.
اين کشورها خواهان دريافت پاسخ ايران تا پيش از نشست ۲۴ تير سران کشورهای گروه هشت هستند. اين نشست به ميزبانی روسيه در سن پترزبورگ برگزار خواهد شد. اما ايران اعلام کرده است که تا پايان مردادماه پاسخی را به اين مجموعه نخواهد داد.
لاريجانی پنجشنبه گذشته پس از تعويقی۲۴ ساعته در سفر به بروکسل در ضيافت شام سولانا حاضر شد و با وی ديدار و گفتوگو کرد. دو طرف اين مذاکرات را سودمند و سازنده خواندند.
اين در حالی است که خبرگزاری رويتر در گزارشی به نقل از يک مقام ايرانی که نامی از وی نبرد، نوشت: ايران در نشست بروکسل پاسخ نهايی را به مجموعهی پيشنهادی اعلام نخواهد کرد.
وی گفت: ما در اين نشست پاسخی قطعی نخواهيم داد و فقط دربارهی پرسشها و ابهامات پيشنهاد مذاکره خواهيم کرد.
اين مقام مسوول در پاسخ به اين سوال که آيا در صورتی که سولانا به تمامی پرسشها پاسخ دهد، ايران پاسخ نهايی را اعلام خواهد کرد، گفت: بسيار بعيد است.