سه شنبه 20 تیر 1385

انتقاد لاريجانى از نخست وزير انگليس: كسانى كه به دنبال تغيير رژيم هستند چرا مذاكره مى كنند؟ شرق

گروه سياسى: على لاريجانى دبير شوراى عالى امنيت ملى، ديروز در ادامه سفر دوره اى خود به اروپا، وارد رم پايتخت ايتاليا شد و با رومانو پرودى نخست وزير اين كشور ديدار و گفت وگو كرد.
لاريجانى هفته گذشته ابتدا به بروكسل رفت تا در ضيافت شام خاوير سولانا مسئول سياست خارجى اتحاديه اروپايى ديدار و گفت وگو كند. اين ديدار اگرچه غيررسمى بود اما محلى شد تا لاريجانى اعلام كند ايران همين هفته پاسخ مقدماتى خود به بسته پيشنهادى اروپايى ها را اعلام مى كند. لاريجانى پس از ديدار با سولانا به برن پايتخت سوئيس رفت و با وزير خارجه اين كشور ديدار كرد. وزير خارجه سوئيس در اين ديدار اعلام كرد كه حاضر به هرگونه كمك براى برون رفت از بحران هسته اى ايران است. لاريجانى امروز و پس از سفر يك روزه اش به ايتاليا و ديدار با پرودى نخست وزير و دالما وزير خارجه اين كشور دوباره به بروكسل مى رود تا اين بار در ديدارى رسمى با خاوير سولانا، در مورد مجموعه پيشنهادى غرب و ابهامات موجود در اين مجموعه با وى مذاكره كند.
كشورهاى غربى از ايران خواسته اند تا چهارشنبه ۲۱ تيرماه - فردا- يعنى ۳ روز پيش از آغاز اجلاس سران گروه ۸ در سن پترزبورگ روسيه پاسخ خود به مجموعه پيشنهادى را اعلام كند، اما ايران تاكيد كرده است پاسخ رسمى خود را اواخر مردادماه اعلام خواهد كرد.
در همين حال، خبرگزارى فرانسه گزارش داد كه بوش رئيس جمهورى آمريكا اميدوار است تا از نشست گروه ۸ براى اعمال فشار عليه ايران استفاده كند و در تلاش است تا حمايت مسكو و پكن را هم در اين راه به دست آورد. بوش قرار است در جريان سفر خود به سن پترزبورگ، با هوجين تائو رئيس جمهورى چين و ولاديمير پوتين رئيس جمهورى روسيه ديدارهاى دوجانبه برگزار كند و در مورد ايران با سران اين دو كشور مذاكره كند.
بوش در همين رابطه روز جمعه گذشته در شيكاگو گفت: نشست سران گروه ۸ فرصتى براى ما است تا براى ايرانى ها روشن سازيم كه در اراده مان مبنى بر اين كه ايران نبايد سلاح هسته اى داشته باشد، قاطعيم.
رئيس جمهور آمريكا گفته است كه بخشى از كارش در اين نشست اعمال فشار بر شركاى آمريكا درخصوص هر دو مسئله ديپلماتيك ايران و كره شمالى است تا منافع اقتصادى شان را كنار گذاشته و خط مشى سخت ترى را اتخاذ كنند.
وى افزود: برخى كشور ها نسبت به ديگران درخصوص تحريم ها راحت تر برخورد مى كنند و بخشى از اين مسئله اى كه در برخى از اين كشور ها با آن روبه رو هستيم اين است كه آنها منافع اقتصادى داشته اند و بخشى از هدف ما اطمينان يافتن از آن است كه منافع امنيت جهانى و ملى بر منافع اقتصادى ارجحيت دارد و گاهى اوقات تمركز بر روى مسير صحيح وقت زيادى مى گيرد.
بنابر نوشته روزنامه فايننشال تايمز، دولت هاى اروپايى هم در تلاشند تا حمايت پكن و مسكو را براى اعمال فشار عليه تهران به دست آورند.
•انتقاد لاريجانى از سخنان نخست وزير انگليس در مورد تغيير رژيم در ايران
در همين حال على لاريجانى دبير شوراى عالى امنيت ملى در مصاحبه اى با تلويزيون سوئيسى DRS با انتقاد شديد از بلر نخست وزير انگليس گفت: در حالى كه سولانا از من خواسته است تا فضا را آرام نگه داريم، تونى بلر نخست وزير انگليس سخن از تغيير رژيم ايران به ميان مى آورد و اين نمونه اى از سنگ اندازى ها در جريان مذاكرات است.
به گزارش خبرگزارى فارس به نقل از دبيرخانه شوراى عالى امنيت ملى، على لاريجانى در مصاحبه با تلويزيون DRS سوئيس با اشاره به مواضع منصفانه سوئيس در قبال موضوع هسته اى و با بيان اين كه ايران با بسيارى از كشور هاى اروپايى درخصوص مسئله هسته اى گفت وگو مى كند، افزود: مسئله هسته اى ايران امرى پيچيده نيست. مسئله اين است كه آيا ما مى توانيم طبق NPT به حقوق خود دست پيدا كنيم يا خير كه متاسفانه برخى از كشور ها مى گويند خير، شما حق نداريد.
وى با طرح اين سئوال كه كسى كه مى خواهد رژيم را تغيير دهد چرا مذاكره مى كند، گفت: اين نمونه اى از سنگ اندازى است و نمونه ديگر، تعيين پيش شرط براى مذاكره است.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


دبير شوراى عالى امنيت ملى با اشاره به مواضع دولت سوئيس افزود: دولت سوئيس در اين شرايط به عنوان يك كشور بى طرف مى تواند فضا را مناسب كند و از پتانسيل خود براى سالم سازى فضاى ديپلماسى استفاده كند.
وى در پاسخ به اين سئوال كه ايران تحت چه شرايطى حاضر به دست كشيدن از غنى سازى اورانيوم است، ضمن انتقاد از طرح اين سئوال گفت: اگر معاهده NPT بد است، بهتر است آن را معلق كنيد، ولى اگر براساس NPT حقوقى وجود دارد، چرا بايد كشورها از حق خود محروم شوند. وى در بخش ديگرى از سخنان خود ايده خلع سلاح هسته اى را ايده اى درست برشمرد و افزود: جمهورى اسلامى ايران نه تنها از خلع سلاح هسته اى در خاورميانه بلكه از خلع سلاح هسته اى جهانى حمايت مى كند. متاسفانه آمريكايى ها در حرف و شعار از ايده خلع سلاح در خاورميانه حمايت مى كنند، ولى در عمل حاضر به پذيرش خلع سلاح هسته اى اسرائيل نيستند. وى در پايان اين مصاحبه با اشاره به ديدار آتى خود با سولانا گفت: انتظار ما در اين ديدار توجه به حقوق بين المللى و دورى از اعمال استانداردهاى دوگانه است.

Copyright: gooya.com 2016