سه شنبه 20 تیر 1385

آصفی: ابهامات بسته پيشنهادی قرارنيست رسانه‌ای شود، پاسخ ايران درطول مذاکرات به تدريج روشن می‌شود، ايسنا

- اروپايی‌ها زودتر ابهامات را برطرف کنند، تا ما نيز سريع‌تر پاسخ دهيم

خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس

حميدرضا آصفی در جمع خبرنگاران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اين پرسش که بسته‌ی پيشنهادی اروپا چيست که وزير امور خارجه گفته سولانا به تنهايی نمی‌تواند به ابهامات پاسخ دهد؟ گفت: از وقتی که طرح دريافت شده، گروه‌های مختلف روی آن کار می‌کنند و پيشرفت خوبی درمذاکرات داشته‌ايم، ولی هر چه جلوتر رفتيم برخی ابهامات مشخص شد، چون موضوعات متفاوت سياسی و اقتصادی است و از يک جنس نيست.ابهامات نيز از يک جنس نيست و سوالاتی را به وجود آورده که امروز آقای لاريجانی در مورد آن با سولانا بحث و گفت‌وگو می‌کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، وی افزود: طبيعتا اگر آقای سولانا بتواند به ابهامات جواب دهد که جواب می‌دهد و اگر لازم بداند با برخی از همکاران‌شان مشورت کند که اين کار را می‌کند. ولی براساس اطلاعات اوليه‌ی دريافتی، فکر می‌کنيم جلسه‌ی خوبی باشد و طرفين بتوانند در جلسه‌ی امروز ديدگاه‌های خود را مطرح کنند.

آصفی در پاسخ به اينکه چند مورد از ابهامات را می‌گوييد؟ تصريح کرد: نه. قرار نيست نوع آن را رسانه‌ای طرح کنيم. امروز ابهامات که جنس مختلفی دارند در مذاکره بحث می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی در خصوص اولتيماتوم به ايران برای پاسخ، ادامه داد: الان توپ در زمين اروپايی‌ها (طرف مقابل) است و آنها بايد سريعتر ابهامات را برطرف کنند که امکان پاسخ‌گويی برای ايران در زمان زودتر باشد و طبيعتا اگر اروپا نتواند ابهامات را روشن کند و به سوالات ما جواب دهد، کارگروه‌های کارشناسی ما جلو می‌رود. لذا توپ در زمين اروپايی‌هاست.

آصفی با بيان اينکه اولتيماتومی برای ايران نبوده که بخواهيم بر اساس آن عمل کنيم، خاطر نشان کرد: اگر اروپايی‌ها علاقه دارند ايران سريع‌تر پاسخ دهد، بايد سريع‌تر ابهامات را برطرف کنند.

به گفته‌ی وی پاسخ ايران دفعتا و يکباره نيست و اين پاسخ‌ها می‌تواند در مذاکرات مطرح شود و اصلا نبايد بگوييم در فلان تاريخ پاسخ داده می‌شود و يا فلان تاريخ، بلکه به نظر من در طول مذاکرات پاسخ‌ها به تدريج روشن می‌شود و اگر اين گونه تمرکز کنيم شايد کار بهتر جلو رود.

آصفی ادامه داد: آن گام مثبت که گفتيم، انتخاب مسير مذاکره است، يعنی به جای تقابل از طريق مذاکره کار را دنبال کنيم.

سخنگوی وزارت امور خارجه، در پاسخ به پرسشی در خصوص اظهارات وزير امور خارجه مبنی بر اينکه اگر نظر ايران در گروه ۸ اعمال نشود، روند کارهای مثبتی که از قبل بوده تغيير خواهد کرد و کارشناسان نيز معتقد هستند گروه ۸ برگزار می‌شود تا فشارها بر ايران افزايش يابد؟ متذکر شد: در گروه ۸، کشورهای مختلفی با گرايشات و ديدگاه‌های متفاوتی هستند و ضرورتا نمی‌توان گفت که جلسه‌ی آنها برای اعمال فشار روی ايران است. البته درست است که برخی از کشورها در گروه ۸ تلاش برای اعمال فشار دارند، ولی کشورهايی مثل چين و روسيه اين خط را دنبال نمی‌کنند و بايد ديد برآيند صحبت‌های گروه ۸ به کجا می‌رسد.

آصفی گفت: اگر گروه ۸، مواضعی بگيرد يا واکنش‌هايی نشان دهد که با حقوق ما و با مسيری که ما از طريق مذاکره دنبال کرديم، هماهنگ نباشد، اثرات سازنده‌ای در ادامه‌ی مذاکرات از خود به جا نخواهد گذاشت.

وی در پاسخ به اينکه معاون سياسی وزير خارجه‌ی آمريکا اعلام کرد؛ ما به راحتی می‌توانيم با روسيه و چين عليه ايران ائتلاف کنيم؟ ولی شما گفتيد موضع روسيه و چين منفی است، تصريح کرد: در گروه ۸ کشورهايی نيستند که همه يک نگرش داشته باشند مثل چين و روسيه که ديدگاه‌های متفاوتی دارند. برخلاف نظر مقام آمريکايی، وزير خارجه‌ی روسيه اعلام کرد دادن هشدار و اولتيماتوم به ايران درست نيست و ضرر دارد.

به گفته‌ی سخنگوی وزارت امور خارجه، ما به جای استناد به اظهارات مقام آمريکايی بايد به اظهارات مقام روسی استناد کنيم.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


به گزارش ايسنا وی در پاسخ به اينکه در خصوص انفجار در کوفه چه پی‌گيری‌هايی انجام شده؟ با ابراز تاسف از وقوع اين حادثه، گفت: هدف دشمنان ازاين حادثه، وحدت و يکپارچگی عراق است و با مقامات عراقی صحبت کرديم و سفارت ايران در عراق از همان ابتدا فعال شد و با وزارت کشور و هلال احمر دو کشور صحبت شد تا بتوان اين مصدومين و پيکر شهدا را زودتر منتقل کرد و کارهای اوليه صورت گرفت.

وی افزود: در ادامه‌ی آن با مقامات عراقی صحبت کرديم تا منافع ما و امنيت زائرين را تامين کنند و عراقی‌ها قول داده‌اند مسايل را پی‌گيری کنند و از طرف‌های عراقی خواسته‌ايم ضريب امنيتی زائرين را تقويت و تشديد کنند که اين کارها را پيگيری خواهيم کرد.

آصفی در پاسخ به اينکه آيا اعزام زائرين به عراق ادامه دارد؟ گفت: هم‌چنان تا زمان حج اين کار طبق برنامه انجام می‌شود، ولی با طرف‌های عراقی در صحبت هستيم تا تامين امنيت را تقويت کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه، از شهروندان ايرانی استدعا کرد که غير قانونی به عراق سفر نکنند و در چارچوب تدابير و تمهيدات قانونی انديشيده شده به شهر‌های مقدس عراق مشرف شوند.

وی در پاسخ به اين پرسش که آيا اين خبر که آقای علی جنتی به عنوان سفير ايران در کويت انتخاب شده، صحت دارد؟ گفت: ما در وزارت خارجه تا انتصابات قطعی نشود اعلام نمی‌کنيم و اين را از خود آقای جنتی بپرسيد، علی آقا چه می‌گويد؟

Copyright: gooya.com 2016