*سولانا و پرسشهای لاريجانی
*گزارش سولانا به وزيران امورخارجه۱+۵
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژی هستهيی
خبرگزاری رويتر گزارش داد،اتحاديهی اروپا با اعلام اين که از گفتوگوهای روز سهشنبه با ايران دربارهی مجموعهی پيشنهادی به اين کشور نتيجه مطلوبی نگرفته است،درعينحال شکست در پاسخگويی به سوالات مطرح شده از سوی ايران را تکذيب کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاری رويتر، کريستينا گالاش، سخنگوی خاوير سولانا، رييس سياست خارجی اتحاديهی اروپا پس از مذاکرات علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران با سولانا که در بروکسل انجام گرفت، ابراز نظر کرد: اين نشست دلسرد کننده بود.
وی افزود: تمامی سوالات پاسخ داده شد و اگر ديگر پاسخی مطرح نشد، به اين دليل بود که سوالات ديگری وجود نداشت.
سخنگوی سولانا ادامه داد: رييس سياست خارجی اتحاديهی اروپا از گفتوگوهايش رضايت ندارد، اما اتحاديهی اروپا هم چنان به راهحل برنامهی هستهيی ايران از طريق مذاکره متعهد است.
رويتر همچنين به نقل از يک مقام ايرانی که خواست نامش فاش نشود، پس از پايان مذاکرات حدود چهار ساعتهی لاريجانی و سولانا آورده است: يک مشکل پيشنهاد اين است که از هيچ تضمين حقوقی برخوردار نيست.
همچنين يک ديپلمات اتحاديهی اروپا نيز گفت: پيشنهاد ارايه شده به ايران شامل پيشنهاداتی است مبنی بر اين که هر گونه توافقی بر عهدهی آژانس بينالمللی انرژی اتمی خواهد بود و تحت حمايت قطعنامهای در شورای امنيت قرار خواهد گرفت.
از سوی ديگر، خبرگزاری فرانسه نيز به نقل از يک مقام ايرانی نوشت:ما در خصوص برخی اصول توافق کرديم، اما هنوز بر سر تعليق (غنیسازی اورانيوم) اختلاف داريم.
وی گفت که سولانا قادر نبود به تمامی سوالات مطرح شده از سوی هيات ايرانی پاسخ دهد و بايد از سوی شش کشور پيشنهاد دهنده اختيار انجام آن را دريافت کند.
يک منبع در اتحاديهی اروپا نيز گفت که ايران از پيشنهاد استقبال کرده است و خاطرنشان کرد که پيشرفت ملموس اندکی از جمله روشن ساختن ابهاماتی که تهران شفافيت آن را خواستار بود، حاصل شده است.
وی ادامه داد: آنها گفتند که پيشنهاد مثبت است، اما ما متوجه نشديم که چه ابهاماتی را يافتهاند.
سخنگوی رييس سياست خارجی اتحاديهی اروپا روز سهشنبه پس از ديدار سولانا با لاريجانی اعلام کرده بود که هدف مذاکرات اخير ميان علی لاريجانی و خاوير سولانا گفتوگو بر سر مشخصههايی در مجموعهی پيشنهادی نبوده است.
کريستينا گالاش گفت: ما اين را تصريح کرديم که جلسهی امروز(سهشنبه) قرار بود شرايطی را برای آغاز مذاکرات ايجاد کند.
علی لاريجانی نيز پس از اين ملاقات هشدار داد که مذاکره بر سر برنامهی هستهيی ايران "روندی طولانی را میطلبد که نيازمند صبوری است."
وی گفت:« ما در خصوص گسترهی وسيعی از موضوعات با يکديگر صحبت کرديم، اکنون مشاورات ميان دو طرف انجام شده است. ما با يکديگر در تماس خواهيم بود تا ببينيم چگونه میتوان به پيش رفت.»
دبير شورای عالی امنيت ملی کشورمان به خبرنگاران گفت:« ما بايد روندی طولانی را طی کنيم. بايد صبور باشيم.»
براساس اين گزارش، سولانا اظهارنظر اندکی در خصوص پيشرفتهای حاصل شده در اجلاس اخير کرد و تنها گفت:« ما تحليلی را خواهيم داشت و در خواهيم يافت که چگونه به پيش برويم.»
اين گزارش يادآور شد، هيچ يک از دو طرف نشانهای مبنی بر آن که آيا ايران به سوی پذيرش مجموعهی پيشنهادی گام برمیدارد يا خير، ارايه نکردند.
سولانا همچنين گفت که در ديدار روز چهارشنبهی هفتهی جاریاش با وزيران امور خارجهی کشورهای آمريکا، روسيه، چين، فرانسه، آلمان و انگليس، دربارهی ملاقات اخيرش با لاريجانی به آنها گزارش خواهد داد.
وزيران امور خارجهی گروه موسوم به ۱+۵ عصر امروز (چهارشنبه) در پاريس با يکديگر ملاقات میکنند تا دربارهی تحولات در مسالهی هستهيی ايران به يک جمعبندی برسند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از شبکهی خبری محيط، قرار است در اين نشست که وزيران امور خارجهی آمريکا، فرانسه، انگليس، آلمان و روسيه و چين حضور خواهند داشت، خاوير سولانا، رييس سياست خارجی اتحاديهی اروپا گزارشی را در خصوص چگونگی وضعيت مجموعهی پيشنهادی اين گروه به ايران به آنها ارايه کند.
سولانا اين مجموعه را ۱۶ خردادماه به ايران ارايه کرده بود و روز گذشته نيز سومين ديدارش با علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران را برای بررسی اين مجموعه در بروکسل انجام داد.