دوشنبه 26 تیر 1385

خبر سازی دورغ با تيتر "بزرگترين سوءاستفاده مالی تاريخ بورس"، علی مزروعی

[به نقل "مهر"، وبلاگ علی مزروعی]

اين روزها که جناح حاکم اقتدار گرا(ببخشيد اصولگرا!) سرشار ازشوق پيروزی است وموفقيت های درخشانش در عرصه داخلی وخارجی فراغت بال زيادی را برای طرفدارن وهوادرانشان ايجاد کرده است برای تفريح وسرگرمی ،واز اينرو رو به خبرسازی دروغ در سايت های منتسب آورده اند و برای تکرار خبر (البته به منظور جا افتادن!) روزنامه های منتسب آنرا انتشار می دهند وصد البته اينگونه عمل کردن توسط اينان هرگز از مصاديق نشر اکاذيب و...نيست وهيچگونه پيگرد قضايی که ندارد بلکه جايزه هم دارد! آنچه در ادامه آمده جوابيه اينجانب به خبر ساخته سايت "نوسازی" است که روزنامه های "سياست روز" و"کيهان"به مقتضای سياست روز در مورد اصلاح طلبان به انتشار آن پرداخته اند واصل خبر را آورده ام تا دريابيد چه دروغ های شاخ داری که در اين کشور امام زمان می توان گفت واز خدا وامام زمان و...هم نترسيد.

بسمه تعالی

مدير مسئول محترم روزنامه سياست روز
با سلام
هر چند شيوه رايج آن روزنامه شباهت تامه ای به روش برادر حاتم طايی در هتک حرمت به خانه کعبه برای مشهور شدن دارد و بنده به عنوان يک روزنامه‌نگار در نمی يابم که تمسک به اين روش چه نسبتی با اخلاق حرفه ای و روزنامه‌نگاری دارد چه برسد به اخلاق و ارزشهای دينی و اصولگرايی که مدعی آنيد! آنچه به عنوان تيتر يک روزنامه شنبه ۲۴/۴/۸۵ آورده ايد: "بزرگترين سوء استفاده مالی تاريخ بورس " و محتوای خبر مربوطه به نقل از سايت نوسازی (به عنوان منبع و دم!) جز يک دروغ و تهمت وافترای بزرگ عنوانی ديگر به آن نمی توان داد. نمی دانم مرزهای دينی و اخلاقی و انصاف در اين کشور بدليل رقابت يا کينه های سياسی و جناحی تا کجا می خواهد شکسته شود اما اينجانب به خبرسازان اطمينان می دهم که در دوران عضويتم در شورای بورس و قبل و بعد از آن در هيچ يک از شرکت هايی که در اين خبر نام برده شده است سهامی نداشته و ندارم. خوشحال خواهم شد که خبرسازان اسناد و آدرس سوء استفاده مالی منتسب به اينجانب را در اختيارم قرار دهند تا حداقل پس از اين دروغ و تهمت وافترای بزرگ از آن متنفع گردم. ظاهراً خبرسازان و منتشر کنندگان آنچنان از وجود امثال بنده و مشارکت وحشت دارند که حتی منزوی و خانه نشين کردن ما آرامشان نمی گذارد و با درنورديدن همه مرزهای دينی و اخلاقی و انصاف اينگونه دروغ سازی می کنند. چون فعلاً عوامل خبرساز و منتشر کننده در سايه حاکميت يکدست مصونيت آهنين دارند، شکايت به دستگاه قضا و هیأت نظارت بر مطبوعات را بلاوجه می دانم و شکايت به خدا می برم که در روز قيامت و جزا داد امثال بنده را از اين دروغ نويسان بگيرد.

رجبعلی مزروعی
عضو شورای مرکزی حزب مشارکت ايران اسلامی

بزرگترين سو استفادهْ مالی تاريخ بورس
نوسازی پرده از بزرگترين سو استفاده مالی تاريخ بورس که برخی از عناصر مشارکت و کار گزاران در آن است داشتند، بر می دارد.
ماجرا از اين قرار است که :
خرداد ماه سال ۸۲ دبير کل بورس تهران تغيير کرد وحسين عبده تبريزی اداره بازار سرمايه را بر عهده گرفت. او مدتی بعد تحت فشار رسانه ها مبنی بر غيرقانونی بودن سهامداری توسط مسئولين بورس و خويشاوندان آنها، به اجبار سهام عمده خود را در شرکت سرمايه گذاری ساختمان ايران (يکی از بزرگترين انبوه سازان مسکن در کشور ) و بانک اقتصاد نوين (اولين بانک خصوصی ايران ) به يک شخصيت حقوقی واگذار کرد.
عبده تبريزی، بعد از مدتی گفت، سهام خود را به شرکتی به نام "استراتوس" واگذار کرده است. يک سال بعد يعنی در تير ماه سال ۸۳ طی شکايت تعدادی از سهامداران، حراست کل وزارت اقنصاد و دارايی، عبده تبريزی را در اين باره مورد بازجويی قرار داد. اما اين پرونده با اشاره صفائی فراهانی معاون کل وقت وزارت اقنصاد و دارايی مختومه شد.
گزارش های دريافتی نوسازی حاکی از آن است که عبده تبريزی و برخی مقامات ديگر در يک جناح سياسی، خود سهامدار شرکت "استراتوس" هستند. در واقع آنها بصورت صوری سهام خود را در جيبشان جابجا کرده بودند. بررسی های آماری نشان می دهد، در دو سالی که هدايت بازار سرمايه برعهده عبده تبريزی و عناصر مشارکتی خاص ( صفائی فراهانی، رجبعلی مزروعی و صفدر حسينی )در شورای بورس بود ،ارزش سهام شرکتهای ساختمان سازی و بانکها به شدت در بازار سهام افزايش يافته است. فقط در يک مورد ارزش کل شرکت سرمايه گذاری ساختمان ايران، يعنی همان شرکتی که عبده تبريزی سهام آن را از اين جيب به آن جيب ريخته بود، از ۱۷ميليارد تومان در سال ۸۱ به ۳۵۰ ميليارد تومان در سال ۸۳ افزايش يافته است. به عبارت ديگر در مدت تصدی آنها در بازار سرمايه ارزش سهام متعلق به عبده تبريزی و عناصر مشارکتی همراه او به ناگاه تا ۲۰۰۰ درصد افزايش يافته است.
حال با محاسبه سهام شرکتهای زير مجموعه شرکت ساختمانی ايران و بانک اقتصاد نوين بايد به انتظار ارقامی نجومی نشست که برای محاسبه‌ی صفرهای اعداد آن با مشکل مواجه خواهيم شد.
اکنون درست يکسال پس از پايان دوره مديريت عبده تبريزی، صفدر حسينی، صفائی فراهانی و رجبعلی مزروعی بر بازارهای سرمايه، اطلاعيه ای رسمی درسازمان بورس اوراق بهادار منتشر شده که نشان می دهد، آقايان صفائی فراهانی و تبريزی بعنوان سهامداران شرکت استراتوس و با نمايندگی از اين شرکت به عضويت هيئت مديره شرکت ساختمانی ايران درآمده اند. (اين خبر راچند روز سايتها و روزنامه ها نيز منتشر کرده اند) ظاهراً آقايان حالا که آبها از آسياب افتاده است بار ديگر به فکر اموالی که در سه سال گذشته اندوخته اند افتاده وبار ديگر راه شرکت داری را درپيش گرفته اند.
برآوردهای کارشناسان حاکيست رقم اين سوء استفاده بی سابقه از موقعيت در بورس تهران دست کم می‌تواند تا حدود ۵۰۰ ميليارد، برآورد شود.
نوسازی اميدوارست بزرگترين رسوايی و سوء استفاده تاريخ بورس، همچون واقعه‌ی " انرون" در امريکا، روزی فارغ از ملاحظات سياسی، مورد بررسی قرار گيرد.

اما نقل اين خبر به روايت روزنامه "سياست روز"

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


تيتر اصلی :کشف بزرگ‌ترين سواستفادهء مالی در بورس تهران

خرداد ماه سال ۸۲ در پی تغيير دبير کل بورس تهران و انتخاب حسين .ع، او مدتی بعد تحت فشار رسانه‌ها به اجبار سهام عمدهء خود را در سرمايه‌گذاری ساختمان ايران (يکی از بزرگ‌ترين انبوه سازان مسکن در داخل کشور) و بانک اقتصاد نوين (اولين بانک خصوصی ايران) به يک شخصيت حقوقی واگذار کرد. حسين. ع، بعد از مدتی اظهار کرد که سهام خود را به شرکتی به نام «استراتوس» واگذار کرده است.يک سال بعد يعنی در تير ماه ۸۳ در پی شکايت تعدادی از سهام‌داران، حراست کل وزارت اقتصاد، حسين.ع، را در اين باره مورد بازجويی قرارداد، اما اين پرونده با اشارهء محسن. ص، معاون کل وقت وزارت اقتصاد مختومه شد.گزارش‌های دريافتی حاکی از آن بود که حسين. ع و برخی مقامات ديگر در يک جناح سياسی خود سهام‌دار شرکت استراتوس هستند در واقع آن‌ها به صورت صوری سهام خود را در جيبشان جابه‌جا کرده بودند.بررسی‌های آماری نشان می‌دهد در دو سالی که هدايت بازار سرمايه بر عهدهء حسين.ع و يک جناح سياسی خاص (محسن.ص، رجبعلی.م و صفدر.ح) در شورای بورس بود، ارزش سهام شرکت‌های ساختمان‌سازی و بانک‌ها به صورت مصنوعی به شدت در بازار سهام افزايش يافته است.اين بررسی‌ها نشان می‌دهد، فقط در يک مورد ارزش کل شرکت سرمايه‌گذاری ساختمان ايران يعنی همان شرکتی که حسين.ع سهام آن را از اين جيب به آن جيب کرده بود، از ۱۷ ميليارد تومان در سال ۸۱ به ۳۵۰ ميليارد تومان در سال ۸۳ افزايش يافته، يعنی در مدت تصدی آن‌ها در بازار سرمايه ارزش سهام متعلق به حسين. ع و يک جناح سياسی به ناگاه تا دو هزار درصد افزايش يافته است. حال با محاسبهء سهام شرکت‌های زيرمجموعهء ساختمانی ايران و بانک اقتصاد نوين بايد به انتظار ارقامی نجومی نشست که برای محاسبهء صفرهای اعداد آن با مشکل مواجه خواهيم شد.درست يک سال پس از پايان دورهء مديريت حسين. ع، صفدر. ح، محسن. ص و رجبعلی. م بر بازار سرمايه، اطلاعيه‌ای رسمی در سازمان بورس اوراق بهادار منتشر شد که نشان می‌داد آقايان محسن. ص و حسين. ع، به عنوان سهام‌داران شرکت استراتوس و با نام نمايندهء اين شرکت به عضويت هيات مديرهء ساختمان ايران درآمده‌اند.ظاهرائ آقايان حال که آب‌ها از آسياب افتاد بار ديگر به فکر اموالی که در مدت سه سال گذشته، اندوخته‌اند افتاده و بار ديگر راه شرکت‌داری را در پيش گرفته‌اند. برآوردهای اوليهء کارشناسان حاکی است: رقم اين سوءاستفادهء بی‌سابقه از موقعيت در بورس تهران دست‌کم می‌تواند تا حدود ۵۰۰ ميليارد تومان برآورد شود.آيا می‌توان اميدوار بود بزرگ‌ترين رسوايی و سوءاستفادهء تاريخ بورس تهران همچون واقعهء «انرون» در آمريکا روزی فارغ از ملاحظات سياسی از پرده برون افتد؟اين درحالی است که جريانات ياد شده به غير از بورس در نفت، بانک مرکزی و... نيز نفوذ شديدی دارند.خاطرهء تلخ افزايش انفجارگونهء قيمت ميوه در بهار سال گذشته برای مقابله با طرح مجلس موسوم به «تثبيت قيمت‌ها» هنوز در اذهان مردم باقی مانده است، خاطره‌ای که اين روزها با وجود عزم دولت در عدم افزايش قيمت کالاها و خدمات، شاهد تکرار آن در برخی موارد هستيم. بدون‌شک پيگيری سخنان رييس جمهور درخصوص علل گرانی‌های اخير از سوی نهادهای نظارتی و شناسايی عوامل آن، يکی از بزرگ‌ترين سنگ‌های در پيش روی مردم و دولت مردمی را در خدمت‌رسانی و پيشرفت کشور بردارد.

دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'خبر سازی دورغ با تيتر "بزرگترين سوءاستفاده مالی تاريخ بورس"، علی مزروعی' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016