خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
فاطمه آليا، نماينده مجلس شوراي اسلامي در ديدار با اعضاي مركز فرهنگي دانشجويي امام و انقلاب اسلامي جهاد دانشگاهي اظهار داشت: وقتي امام (ره) ولادت حضرت زهرا (س) را روز زن نامگذاري كردند، جامعه و جهان را به فراگيري وجود ايشان در عرصههاي مختلف توجه دادند، اما متوليان امور در معرفي ايشان به عنوان الگو و توجه به جامعيت شخصيت ايشان كم كاري كردهاند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) وي ضمن توجه به معاصر سازي زندگي حضرت زهرا( س) تاكيد كرد: حقوقي كه براي زن در نظر گرفته ميشود، نبايد در ارتباط با مرد باشد بلكه آن را بايد به طور مستقل در جايگاه خودش ببينيم.
آليا در ادامه به نگاه امام (ره) به زنان اشاره كرد و افزود: امام تاكيد داشتند كه نه زن حق دارد خودش را در حد شيئي تنزل دهد و نه مردان حق دارند كه به زن به اين صورت نگاه كنند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس ديدار دانشجويان در ابتداي انقلاب با امام (ره) را يادآور شد و افزود: امام ضمن تشكر از زنان براي حضور در عرصه اجتماع و دخالت در مقدرات كشور، بر تربيت نسل به عنوان وظيفه اول مادران تاكيد داشتند.
اين نماينده مجلس با بيان اينكه حضور زن در جامعه بايد در حد ضرورت باشد، عنوان داد: در جاهايي كه زنان ضرورتي وجود نداشته و حضور پيدا كردهاند، شخصيت زن به خوبي در جاي خودش تكريم نشده و لذا اولويت با حضور زن در خانواده است.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: اگر زنان طبق فرمايش امام (ره) به رشد و كمال رسيده باشند، ميتوانند متناسب با آن مسووليت نيز بپذيرند. ضمن آنكه هم خود رشد ميدهند و هم موجب رشد محيط ميشوند.
وي با طرح اين ادعا كه امام (ره) اولويت را به خانواده ميدادند، اظهار داشت: امام (ره) هر جا حضور زن را در اجتماع ضروري ميدانستند، به آن امر ميكردند. به عنوان مثال در راهپيماييهاي انقلاب، امام فتوا دادند كه زنان بدون اذن شوهر ميتوانند در تظاهرات شركت كنند. چرا كه نگاه امام مترقي است و اينجا ضرورت را تشخيص دادند.
اين نماينده مجلس ضمن رد تناقص حضور زن در اجتماع يا خانواده ، گفت: امام (ره) تناقضي بين نقش خانوادگي و نقش اجتماعي زن نميبينند و لذا نگاه امام نه افراطي است و نه تفريطي.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر توجه به حقوق و تكاليف زن به طور توامان تصريح كرد: حقوق زنان را نبايد صرفا در جمعهاي زنانه گفت، بلكه بايد به مردان نيز گفته شود تا آنان نيز با حقوق زنان آشنا گردند.
آليا با اشاره به حقوق زن گفت: يكي از حقوق زن اينست كه در جامعه جنسيتش مطرح نشود تا بتواند به راحتي به فعاليت در عرصه اجتماع بپردازد. علاوه بر آن بايد به حقوق سياسي و اقتصادي زن نيز توجه شود.
وي با رد نگرش فمنيستي خاطر نشان كرد: اگر چه مركز مشاركت زنان در دوره اصلاحات، فعاليتهاي بسيار خوب و موفقي داشت، اما در حاشيه آن نگرشهاي فمنيستي و غربي در كارگاههاي آموزشي ترويج ميشد.
آليا در ادامه افزود: ما نبايد زن را طوري مطرح كنيم كه بخواهد مانند مردان شود و به سمت كارهايي برود كه در توان او نيست.
آليا در ادامه ديدارش با اعضاي مركز امام و انقلاب اسلامي جهاد دانشگاهي با اشاره به مساله حجاب و تصريح قرآن به آن گفت: حجاب مربوط به عرصهي عمومي است و امام (ره) نيز در مصاحبههاي ابتداي انقلاب تاكيد داشتند كه زنان ما خودشان حجاب را انتخاب كردند و لذا اجباري در آن ديده نميشود.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس با تاكيد بر فرهنگ سازي در امر حجاب بيان داشت: اگر فلسفه حجاب و اثرات معنوي و فرهنگي و امنيت روحي و رواني كه در پي دارد، براي جوانان تبيين شود، و قطعا جوانان حجاب را انتخاب خواهند كرد.
وي در پايان با اشاره به جايگاه زنان در جامعه خاطر نشان كرد: با توجهي كه حضرت امام(ره) به شخصيت، جايگاه و حقوق زن داشتند در تلاشي كه براي تنوير افكار عمومي انجام دادند، واقعا شاهد يك انقلاب در اين زمينه بودهايم كه هنوز از ميراث آن بهرهمنديم، اما در جاهايي نيز هنوز حقوق زنان رعايت نميشود كه در اين زمينه نيازمند برنامه ريزي و فرهنگ سازي هستيم.