سه شنبه 27 تیر 1385

جمهورى اسلامى ايران بر سر دو راهى، صدای آلمان

برنامه اتمى ايران يكى از مهمترين موضوعات همايش عالى كشورهاى گروه ۸ بود. شركت كنندگان در اين همايش كه در روزهاى پانزدهم تا هفدهم ژوييه در سنت پترزبورگ برگزار شد، با صدور قطعنامه‌اى نگرانى عميق خود را نسبت به گسترش جنگ افزارهاى هسته‌اى اعلام داشتند. سران و رهبران كشورهاى وابسته به گروه ۸ از جمهورى اسلامى ايران خواستند تا امر غنى سازى اورانيوم را به حالت تعليق درآورده و پاسخ خود را در ارتباط با بسته پيشنهادى كشورهاى صاحب حق وتو و آلمان عرضه نمايد.

در بيانيه پايانى همايش عالى سران و رهبران كشورهاى عضو گروه ۸ آمده است كه شركت كنندگان در اين همايش از بسته پيشنهادى پنج كشور عضو دائم شوراى امنيت سازمان ملل متحد و آلمان حمايت مى‌كنند و بر اين باورند كه اين بسته پيشنهادى مى‌تواند زمينه‌هاى توافق طولانى مدت با دولتمردان ايران را فراهم آورد. بايد خاطر نشان ساخت كه بسته پيشنهادى ۵ كشور صاحب حق وتو در شوراى امنيت و آلمان روز ششم ماه ژوئن به منظور خاتمه بخشيدن به بحران اتمى ايران به مسوولان جمهورى اسلامى ايران عرضه گشت. مشوق‌هاى اقتصادى و سياسى و همچنين پيش‌بينی‌هاى مربوط به همكاريهاى اتمى از جمله نكات موجود در اين بسته پيشنهادى است. در آن هنگام از مسوولان جمهورى اسلامى خواسته شد تا امر غنى سازى اورانيوم را بگونه‌اى موقت به حالت تعليق درآورده و نسبت به اين بسته پيشنهادى اعلام موضع نمايد. تعلل ايران در دادن پاسخ و اعلام اين موضوع كه دولتمردان ايران تا پايان مردادماه سال جارى، يعنى حدودا ۲۲ ماه اوت پاسخ خود را خواهند داد، زمينه‌هاى نارضايتى اروپا و آمريكا را فراهم آورد.

در بيانيه كشورهاى گروه ۸ به عدم تمايل ايران به همكارى و ادامه مذاكره اشاره رفته است. در همين بيانيه آمده است كه رهبران و سران كشورهاى عضو گروه ۸ در ارتباط با تعلل ايران خواستار ارجاع مجدد پرونده اتمى اين كشور به شوراى امنيت سازمان ملل متحد شده‌اند. در اين بيانيه آمده است كه ايران اكنون با انتخابى جدى روبروست و ما شركت كنندگان در اين همايش از ايران مى‌خواهيم تا تصميمى صحيح اتخاذ نمايد و به بسته پيشنهادى كشورهاى صاحب حق وتو و آلمان پاسخى مثبت بدهد.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


در پى تصميم همايش رهبران و سران كشورهاى عضو گروه ۸ و ارجاع مجدد پرونده اتمى ايران به شوراى امنيت سازمان ملل، اكنون دولتمردان ايران در موقعيتى قرار گرفته‌اند كه مى‌بايست واكنش نشان دهند. عدم پاسخگويى مسوولان جمهورى اسلامى ايران مى‌تواند خطر تحريم گام به گام ايران توسط شوراى امنيت سازمان ملل را به دنبال داشته باشد.

بايد خاطر نشان ساخت كه موضوع فعاليتهاى هسته‌اى كره شمالى، بحران سياسى جديد در خاورميانه و در اين رابطه حركات نظامى اسراييل در نوار غزه و لبنان، مبارزه با بيمارى ايدز و مبارزه همگانى با تروريسم در عرصه جهانى نيز از ديگر مسائل مطروحه در همايش سنت پترزبورگ بودند.

دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'جمهورى اسلامى ايران بر سر دو راهى، صدای آلمان' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016