سازمان ملل، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۵/۰۴/۲۹
"ژان مارك دولا سابليه" سفير فرانسه و رييس دورهاي شوراي امنيت روز چهارشنبه پس از نشست شوراي امنيت اعلام كرد كه متن پيشنويس قطعنامه جديد درباره ايران، امروز در اختيار روسيه و چين قرار گرفت.
وي گفت كه نشست روزچهارشنبه شوراي امنيت، نخستين جلسه غيرعلني رسمي براي رسيدگي به قطعنامهاي درباره ايران بود.
پيش نويس قطعنامه جديد نيز همچون قطعنامه نخست از طرف فرانسه، انگليس و آلمان ارائه و از طرف آمريكا قاطعانه پشتيباني ميشود.
اختلافات متن دو قطعنامه بيشتر مربط به استناد و عدم استناد مستقيم به فصل هفتم منشور سازمان ملل است هر چند كه جان بولتون سفير آمريكا گفت كه در قطعنامه كنوني نيز بهطور ناقص به فصل هفتم منشور سازمان ملل اشاره شده است.
ويتالي چوركين سفير روسيه در سازمان ملل نيز پس از پايان نشست شوراي امنيت به خبرنگاران گفته بود كه "در مورد برنامه هستهاي ايران جامعه بينالملل جدي است و از تهران انتظار ميرود تا پاسخ خود را بدهد".
وي افزوده بود: "برخلاف آنچه كه برخيها روز سهشنبه گزارش كردند، شوراي امنيت درباره ايران متحد است و ما مذاكرات خيلي خوبي داشتيم."
چوركين افزود كه ايران زمان خيلي طولاني براي پاسخ خود انتخاب كرده است.
سفير روسيه در پاسخ به اين سووال كه "آيا شما انتظار داريد ايران پاسخ خود را فردا بدهد "گفته بود كه اگر ايران پاسخ خود را فردا بدهد ما هم گفت وگوها را در شوراي امنيت متوقف ميكنيم ولي من انتظار آن را ندارم.
جان بولتون سفير آمريكا در سازمان ملل نيز پس از پايان نشست شوراي امنيت به خبرنگاران گفته بود كه "هدف او و دولت بوش اين است كه تا آخر همين هفته قطعنامهاي را عليه ايران تصويب كند هر چند كه مشخص نيست اين امر تا چه حد امكانپذير باشد".
بولتون افزوده بود: براي شما يك خبر خوب دارم و آن اين است كه همه اعضا درخصوص ايران، دستور كار را از پايتختهاي خود به همراه داشتند اما خبر بد اين است كه موافقت نهايي حاصل نشد و قرار شده برخي اعضا محتواي قطعنامه را با پايتختهاي خود هماهنگ كنند".
وي افزود: موافقت كامل در مورد قطعنامه عليه برنامه هستهاي ايران حاصل نشد و مذاكرات ادامه دارد.
سفير آمريكا گفت: روز پنجشنبه مذاكرات ادامه مييابد و برخي از اعضاي دائم شوراي امنيت بايد از پايتختهايشان دستورات جديد بگيرند.
بولتون در پاسخ به اين سووال كه قسمت عمده اختلاف نظر چيست؟ گفت كه نميخواهد جزييات آن را اعلام كند ولي در لحن قطعنامه اختلاف وجود دارد.
او در مورد استفاده از ماده ۴۱فصل هفتم منشورسازمان ملل در اين قطعنامه اشاره كرد كه بصورت ناقص ممكن است اين موضوع مورد پذيرش قرار گيرد.