پنجشنبه 29 تیر 1385

خداحافظى جنتى، شرق

اكبر منتجبى - على اكبر ناطق نورى روايت مى كند در سال هاى مبارزه و حدود سال هاى ۵۶-۵۵ كه مبارزات به اوج خود رسيده بود، از سوى آيت الله بهشتى مامور شد به يكى از كشورهاى منطقه برود تا با ديگر مبارزين ملاقاتى انجام دهد. قرار بود كمك مالى رد و بدل شود. ناطق نورى نمى دانست كه طرف مقابل او كيست. دكتر بهشتى، جوان گمنامى را به او معرفى كرده بود و گفته بود كه به منزل فلانى كه بروى، او به ملاقاتت مى آيد. نام جوان مستعار بود. ناطق به كويت كه رفت در منزل دوست خود سكنى گزيد. مدتى بعد جوان گمنام آمد چفيه بسته بود و شناخته نمى شد. ناطق نورى را به اسم صدا كرد. ناطق كه بلند شد، جوان چفيه اش را باز كرد و از سر و صورت برداشت، لبخند بر لبان ناطق نشست. جوان را به شوق در آغوش گرفت. او على جنتى فرزند آيت الله احمد جنتى بود.
اكنون على جنتى معاون سياسى وزارت كشور كه از دوستان قديمى مصطفى پورمحمدى وزير كشور ايران محسوب مى شود، خبر رفتن خود از وزارت كشور و اعزام به سفارت كويت را پس از چهار ماه شايعه سازى، تاييد مى كند. او در گفت وگو با بخش خبرى ساعت ۳۰/۲۰ شبكه دوم تلويزيون ايران اعلام كرد كه كارهاى مقدماتى براى اعزامش به كويت فراهم شده و به زودى به اين كشور مى رود. از حدود چهار ماه پيش پايگاه هاى خبرى اينترنتى در اخبار ويژه خود، خبر از بركنارى على جنتى از معاونت سياسى وزارت كشور مى دادند. حتى يك بار روزنامه كيهان نيز به نقل از وزير كشور خبر از جابه جايى او داد. اخبار مختلف حاكى از آن بود كه وزير كشور تحت فشارهاى مختلف است تا دوست ديرين خود را از اين وزارتخانه دور كند. موافقين بركنارى على جنتى در دفاع از اين رفتار اظهار مى داشتند كه آيت الله جنتى دبير شوراى نگهبان است و پسر رئيس اجرايى انتخابات. در نتيجه اين ذهنيت ايجاد مى شود كه داستان برگزارى انتخابات در ايران، به دست يك خانواده افتاده است لذا جنتى بايد از اين سمت كنار برود. مخالفين بركنارى جنتى نيز خواهان ماندگارى او در اين پست بودند و او را عاملى مى دانستند كه مى تواند سلايق مختلف سياسى را در نظر بگيرد و انتخابات را حداقل در اجرا، آزادانه برگزار كند. آنان يادآور مى شدند كه على جنتى به هاشمى رفسنجانى نزديك است و از افكار او حمايت مى كند. به همين دليل، مخالفان او به وزير كشور فشار وارد مى كنند تا او را بركنار كند. وزير كشور نيز گويا از ابتدا مخالف اين امر بود و از او حمايت هاى شديدى كرده بود اما از قرار معلوم بايد مى پذيرفت كه معاون و هم دوره قديمى خود را از دست بدهد. به همين جهت با موافقت او، بلافاصله اقدامات لازم براى اعزام او به كويت فراهم شد. كويت با نام على جنتى عجين است. چه سال هاى مبارزه، چه دوران سازندگى و چه در وضعيت جديد. على جنتى نام آشنايى براى ساكنان قديمى ايران در اين كشور است. او گرچه همواره زير سايه نام پدر قرار گرفته، اما توانسته با نگاه ديگرى كه خلاف جهت گيرى هاى سياسى پدر است، در ادوار مختلف تاريخ انقلاب نقش آفرين باشد. جنتى كه از همدوره اى هاى مصطفى پورمحمدى در مدرسه حقانى قم است، از دوستان محمد منتظرى بود. حدود سال ۵۹ بود كه جنتى به استان خوزستان رفت و رياست سازمان صدا و سيماى اين استان را برعهده گرفت. سال ۶۳ استاندار همين استان شد و سپس به استاندارى خراسان رفت و پس از تشكيل دولت اصلاحات به كويت رفت و سفير ايران در اين كشور شد.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


بدين ترتيب حدود يك سال پس از تشكيل دولت نهم و در آستانه برگزارى دو انتخابات مهم خبرگان رهبرى و شوراهاى شهر و روستا، سكاندار برگزارى انتخابات تغيير مى كند. اكنون از هاشمى ثمره، دكتر ذبيحى و رحمانى فضلى سخن به ميان مى آيد. هاشمى ثمره مشاور عالى رئيس جمهور محمود احمدى نژاد است كه سايه به سايه او در مراسم ها و ديدارها و جلسات حضور دارد. رحمانى فضلى معاون على لاريجانى دبير شوراى عالى امنيت ملى است و دكتر ذبيحى مشاور نيروى انسانى رئيس جمهور و مسئول كميته امور استان هاى ستاد مردمى حمايت از احمدى نژاد در دوران تبليغات انتخاباتى بود.

دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'خداحافظى جنتى، شرق' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016