پنجشنبه 29 تیر 1385

سی تیـــر روز مقاومت و پيروزی، اطلاعيه حزب ملت ايران

پاينده ایـــران
ای آفريدگار پاک
تو را پرستش می کنم و از تو ياری می جويم

هم ميهن
دکتر مصدق در ارديبهشت ۱۳۳۰ برنامه دولت خود را چنين معرفی نمود :
۱- اجرای قانون ملی شدن صنعت نفت در سراسر کشور بر طبق قانون طرز اجرای اصول ملی شدن صنعت نفت و تخصيص عوايد حاصله از آن به تقويت اقتصادی کشور و موجبات رفاه و آسايش عمومی
۲- اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای ملی و شهرداری ها
دکتر مصدق در همان ماه انحلال شرکت نفت انگليس و ايران را اعلام و هیأت مديره موقت شرکت نفت را برای خلع يد از شرکت مذکور تعيين کرد و در مقابل اعتراض انگليس و آمريکا اعلام نمود که ملی کردن صنايع ، ناشی از حق حاکميت ملل است و هيچ مقام بين المللی صلاحيت رسيدگی بدان را ندارد . دولت انگلستان در اعتراض ، به ديوان لاهه شکايت برد. دولت مذکور هیأتی را به رياست جاکسن و دولت آمريکا نيز هیأت ديگری را به رياست هريمن روانه ايران کردند بدان اميد که دکتر مصدق را از ادامه راه بازدارند ، اما ملت ايران به رهبری پيشوای خود به هيچ وجه حاضر به عقب نشينی نشد و با عزم راسخ و يکپارچه آماده مقابله با هر توطئه گرديد . در خرداد ۱۳۳۱ مجلس هفدهم افتتاح شد و دکتر مصدق به خاطر اعتراض به فساد و اخلال در بعضی از حوزه های انتخاباتی و تحميل وکيلان دستوری در آن مراسم حاضر نگشت . مصدق پس از حضور در ديوان لاهه با ارائه اسناد و مدارک بسيار و با دفاع جانانه از منافع و مصالح ملی ايران ، فرياد رسای استقلال طلبی و آزادی خواهی ملت ايران را به گوش جهانيان رسانيد . در مدتی که پيشوای ملت ايران در ديوان لاهه به دفاع از ايران مشغول بود، از سويی عوامل انگليس و آمريکا جهت برکناری دکتر مصدق برنامه ريزی می کردند و از سوی ديگر حزب توده و ديگر سرسپردگان بيگانه به کارشکنيهای خود بر عليه دولت ملی ادامه می دادند و در اين ميان احزاب ملی به ويژه حزب ملت ايران و ساير گروههای سياسی بودند که با حضور و مبارزه توطئه های بيگانه ساخته را خنثی ميکردند و همچنان پشتيبانی از پيشوا را هدف اصلی خود قرار داده بودند .
دکتر مصدق دوم تير ماه ۱۳۳۱ پيروز به ايران بازگشت . استقبال بی نظير مردم ايران از رهبر خود نشان داد که ايرانيان قدر تلاشهای پيشوای صميمی خود را می دانند و برای رسيدن به آرمانهای ملی هر مانعی را از سر راه برمی دارند. طبق يک سنت پارلمانی ، پس از انتخابات و افتتاح مجلس جديد نخست وزير از سمت خود کناره گيری کرد و آنگاه اکثريت نمايندگان مجلس به تجديد نخست وزيری مصدق اظهار تمايل نمودند و فرمان نخست وزيری مجدد دکتر مصدق صادر شد .
دکتر مصدق برای سر و سامان دادن به وضع کشور و باتوجه به موقعيت حساس آن زمان ، تقاضای اختيارات شش ماهه و تصدی پست وزارت جنگ را نمود که با مخالفت شاه روبرو شد . مصدق در بيست و پنجم تير ماه ۱۳۳۱ از نخست وزيری استعفاء کرد و فرمان نخست وزيری برای قوام صادر شد . قوام با تهديد و طــی اعلامیــه ای اعلام کرد که « کشتی بان را سياستی دگر آمد » که خود باعث خشم بيشتر مردم ايران گرديد و تظاهرات برعليه قوام در گوشه و کنار شهرهای کشور برپا شد فرمانداری نظامی برای جلوگيری از اعتراض مردم، نيروهای خود را با تانک و زره پوش به خيابانها سرازير کرد ، اما موج اعتراض و تظاهرات مردمی سراسر کشور را فراگرفت ، ملت خواستار زمامداری دوباره مصدق بود . جبهه ملی روز سی تير را تعطيل همگانی اعلام نمود . در روز سی تير احزاب ملی وابسته به جبهه ملی از جمله حزب ملت ايران و دانشجويان ، بازاريان ، کارگران ، پيشه وران ، فرهنگيان و ديگر گروههای اجتماعی با برپايی تظاهرات به طرف ميدان بهارستان حرکت کردند . نيروهای انتظامی با تير اندازی بسوی مردم ، بسياری از آنها را شهيد و مجروح کردند . قيام مردم همه شهرها را فراگرفت و نظاميان به مردم می پيوستند. با ادامه تظاهرات و مقاومت دليرانه مردم قوام مجبور به استعفاء گرديد و ملت پيروز شد و مصدق به زمامداری بازگشت ، همزمان خبر رسيد که دادگاه لاهه عدم صلاحيت خود را در رسيدگی به اختلاف ايران و انگليس اعلام کرده است ، دهها هزار نفر از مردم به خيابانها آمدند و ضمن گرامی داشت شهيدان قيام مقدس ملی سی تير بارديگر به جهانيان اعلام کردند که با اتحاد و همدلی ميتوان کمر استعمار و امپرياليست را درهم شکست . در اين ميان حزب توده که بار ها دولت ملی دکتر مصدق را به دروغگويی و عوام فريبی و ... متهم ميکرد ، همسو با دربار و دست نشاندگان انگلستان بازيگر نقش منافقانه ای شد که پايانی جز نکبت و سقوط و ورشکستگی برای آنها نداشت .
ملت ايران ثابت کرد که خواستار استقلال است و ديگر نمی تواند شاهد دست اندازی بيگانگان به منابع ملی ايران باشد و نيز به جهانيان اعلام کرد که هيچ گاه زير بار ديکتاتوری نمی رود . پايان غم انگيز روز سی تير آغاز جشن و سرور پيروزی بود و مردم گروه گروه بسوی خانه پيشوا روانه شدند . دکتر مصدق با حضور در بالکن منزل خويش به احساسات آنها که صحنه شورانگيزی ايجاد کرده بود، با تأثر پاسخ داد و خطاب به مردم گفت :
« ... ای مردم من به جرأت می گويم که استقلال ايران از دست رفته بود ولی شما بارشادت خود آنرا نگه داشتيد ... ای کاش مرده بودم و ملت ايران را اين طور عزادار نمی ديدم ... »

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


هم ميهن
حزب ملت ايران در طول مبارزات ضد استبدادی و ضد استعماری خود نشان داد که پيرو راستين راه پيشوای خود بوده به گونه ای که در اين مبارزات آزاديخواهانه و استقلال طلبانه همه نوع محدوديت ، محروميت و زندان و حتی شهادت دو فرزند دلير ايران داريوش و پروانه فروهر را در کارنامه مبارزات خود ثبت نموده است و هم چنان به مبارزات خود تا پيروزی ادامه خواهد داد .
به باور ما قيام ملی سی تير به ما آموخت که مبارزات آزاديخواهی می بايست مستقل و بدون دل بستن به بيگانه و دخالتهای آشکار و پنهان آنها تا پيروزی ادامه يابد .

درود به روان تابناک داريوش و پروانه فروهر و تمامی شهيدان راه استقلال و آزادی ايران
برقرار باد سامان مردم سالاری
آزادی زندانيان سياسی خواست ملت ايران است

دبير خانه حزب ملت ايران
تهران – سی ام تير ماه يک هزار و سيصد و هشتاد و پنج

دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'سی تیـــر روز مقاومت و پيروزی، اطلاعيه حزب ملت ايران' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016