شنبه 31 تیر 1385

نشست ايرانيان در کاخ سفيد، بی بی سی

پرویز کامیاب
بی بی سی، واشنگتن

کاخ سفيد اخيرا ميزبان حدود بيست و پنج تن از کارشناسان و فعالان حقوق بشر و سياسی ايرانی بوده است.

در اين جلسه اليوت آبرامز مسئول بخش خاورميانه در شورای امنيت ملی کاخ سفيد و نيز نيکلاس برنز معاون سياسی وزارت خارجه آمريکا شرکت داشته اند.

لادن برومند فعال حقوق بشر که جزء مدعوين نشست ياد شده بوده است درباره بحث های مطرح شده و نيز شرکت کنندگان در اين جلسه می گويد:

"اين جلسه ای بود برای توضيح به ايرانيان ساکن آمريکا در مورد سياست خارجی آمريکا در ارتباط با ايران. در اين جلسه عده ای از اقليت های قومی، مذهبی و فعالين حقوق بشر شرکت کردند."

خانم برومند که از بنيانگذاران موسسه حقوق بشر برومند است، می گويد در حاليکه شرکت کنندگان نسبت به وضعيت حقوق بشر و دمکراسی در ايران نگران بوده اند مقام های آمريکايی گفته اند که در شرايط کنونی اولويت نخست برای آنها مسئله برنامه های اتمی ايران است:

"آقای برنز به ما توضيح دادند که اين گام اول است زيرا امنيت منطقه منوط به اين است که ايران دست از غنی سازی اورانيم بردارد و بهمين دليل اين مسئله شرط لازم و کافی است. اما به گفته او اين دليل نمی شود که وقتی آمريکا بر سر ميز مذاکره بنشيند راجع به حقوق بشر و تروريسم با جمهوری اسلامی صحبت نکند."

رويا طلوعی فعال ديگر حقوق بشر که او نيز در اين نشست شرکت داشته است می گويد مقام های آمريکايی در اين جلسه تاکيد کرده اند در صدد عمليات نظامی عليه ايران نيستند:

"آقای نيکلاس برنز گفتند که ممکن است آمريکا بخواهد خيلی از رژيم ها را تغيير بدهد مثل کره شمالی و جاهای ديگر، اما با حمله نمی خواهد اين کار را انجام بدهد. برای ما که مخالف اين هستيم که خونريزی بشود و مردم کشورمان دچار عواقب جنگ شوند طبعا خوشايند است که احساس کنيم اين خطر متوجه مردممان نخواهد بود."

تعدادی از کسانی که به جلسه کاخ سفيد دعوت شده بودند از حضور در آن خودداری کردند.

محسن سازگارا از فعالان سياسی ايران در آمريکا به دعوت کاخ سفيد پاسخ منفی داد.

وی درباره عدم شرکت خود می گويد:

"اول آنکه من بر اساس دعوتنامه ای که دريافت کردم، نمی دانستم که اين چه جلسه ای است و در آن قرار است چه بکنند و چه کسانی شرکت می کنند. دوم آنکه چون حدس می زدم که از جناحهای مختلف قرار است دعوت کنند باورم اين است که جناحهای سياسی خود بايد نمايندگان خود را انتخاب کنند. در آن حالت يک چنين جلسه ای معنا دارد."

اکبر عطری عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت علت عدم شرکت خود را "بافت شرکت کنندگان" و نيز "عدم شفافيت جلسه" خوانده است:

"من فکر می کنم که اين مسئله بايد خيلی صريح و شفاف برای مردم ايران توضيح داده شود. چون افرادی که در آنجا به اين شکل حضور پيدا می کنند نمايندگی مردم ايران را ندارند. اگر مخاطب مردم ايران هستند اين بايد صريح تر و روشن تر باشد."

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی افزود: "يک مسئله ديگر اين است که چنين جلسه ای به لحاظ تاکتيکی به اعتماد عمومی صدمه می زند و آن ذهنيت منفی که عده ای هم به آن دامن می زنند که آمريکا بدنبال تراشيدن اپوزوسيون قلابی است را تقويت می کند."

علی افشاری عضو سابق ديگر شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت از شرکت در اين جلسه خودداری کرد:

"من معتقد هستم اين گونه جلسات بايد از سوی نمايندگان جنبش دمکراسی خواهی مردم ايران برنامه ريزی و سازماندهی شود يعنی آنکه محورهای گفتگو چه باشد، شکل جلسه چگونه باشد و چه کسانی حضور پيدا کنند."

اين شايد نخستين ملاقات کاخ سفيد با جامعه ايرانيان در آمريکا محسوب شود، اما آخرين آن نخواهد بود.

مقام های آمريکايی گفته اند که در آينده جلسات ديگری با حضور کارشناسان و فعالان سياسی ايران برگزار خواهند کرد.





دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'نشست ايرانيان در کاخ سفيد، بی بی سی' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016