خبرگزاری فارس: وزير کشور در همايش فرمانداران سراسر کشور از تقديم لايحه نظام جامع انتخاباتی کشور مشتمل بر ۱۶۰ماده به دولت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت کشور، مصطفی پورمحمدی وزير کشور امروز شنبه در همايش سراسری فرمانداران کشور در محل وزارت کشور با اعلام اين مطلب خاطرنشان کرد:يکی از مباحثی که در قالب اين لايحه مطرح گرديد، برگزاری دو انتخابات همزمان بصورت هر دو سال يکبار میباشد
وی افزود: تصميم ارائه اين لايحه از آنجا ناشی شده است که قوانين متعدد و مختلفی در حوزههای مختلف وجود دارد که نيازمند گردآوری و هماهنگی میباشد.
وزير کشور گفت: اين لايحه که روز پنجشنبه گذشته از سوی وزارت کشور به دولت جهت بررسی و تصويب ارسال شده است، جدا از لايحه تجميع انتخابات است که پيش از اين از سوی اين وزارتخانه دنبال میگرديد.
پور محمدی در ادامه سخنان خود با تشريح شرايط داخلی و خارجی کشور خطاب به فرمانداران گفت: اگر بخواهيم جامعه روی عدالت، سعادت و مسير پيشرفت را ببيند بايد در وضعيت اعتدال حرکت کنيم.
وی با تاکيد بر اهميت و جايگاه مديريت مناطق گفت:مديريت بايد آنقدر ظرفيت داشته باشد،که تحمل هر نوع مشکلی را داشته باشد.
پورمحمدی با اشاره به لزوم تقويت بنيه عمومی کشور در ابعاد مختلف اقتصادی، سياسی، اجتماعی و فرهنگی گفت: اقتدار جامعه با وجود فقر در آن ممکن نيست.
وی توانمندسازی جامعه را خاطرنشان کرد و گفت: يکی از راههای توانمندسازی جامعه دادن شخصيت به افراد آن و حفظ کرامت جامعه است.
وی در ادامه گفت: توانمندسازی جامعه از طريق دادن اجازه ابراز نظر به جامعه، تنوع انتخاب، حضور تاثيرگذار و نقادی از جانب مردم حاصل میشود.
وزير کشور تصريح کرد: مردمی که هوشيار، نقد میکنند، قدرت تعويض تصميمات را دارند و میتوانند مقابل مشکلات و سختیها مقاومت کنند.
وی قدرت کشور را برگرفته از متن جامعه دانست و گفت: ما از موضع قدرت دنبال انرژی هستهای هستيم زيرا اين توانايی بر پايه استعدادهای جوانان اين کشور بنا شده است.
وی جامعه را به بدن سالم تشبيه کرد و گفت:جامعه بايد مثل يک بدن سالم در مقابل ميکروبها هر گونه تهاجمی را دفع کند.
وزير کشور تصريح کرد: اين کشور نيازی به قرص و آمپول بمب هستهای ندارد. وی تمرکز زدايی و واگذاری امور به مردم را افزايش توان عمومی کشور ارزيابی کرد و گفت: اگر توان آحاد مردم افزايش يابد، خدمتگزاری دولت نيز تحقق پيدا میکند
پورمحمدی افزود: تا زمانی که چشم مردم به دستان دولت باشد، خادم بودن دولت محقق نمیشود، اگر دولت خدمتگزار هستيم بايد دستمان به سوی مردم دراز باشد.
وی لزوم تمرکززدايی را مورد تاکيد قرار داد و تصريح کرد: حقيقت خدمت وقتی عيان خواهد شد که در اين معادله رفتار دولت تغيير يابد.
وی با اشاره به نظارتی که در مسير سرمايهگذاری های مناطق از جنبههای قانونی وجود دارد،گفت: در ايران، خوشبينانهترين زمانی که برای تحقق يک سرمايهگذاری خارجی (فاينانس) در منطقهای مورد نياز است،يک سال و نيم است که اين امر باعث کاهش سرمايهگذای و اشتغال شده است.
پورمحمدی افزود: فقر موجود در جامعه مخل سلامت اجتماعی است،بايد نگاه عمومی جهت رفاه و افزايش توانايی اقتصادی آحاد مردم تغيير يابد.
وزير کشور مسئوليت فرمانداران را به عنوان نمايندگان عالی نظام و دولت در مناطق حائز اهميت دانست و تصريح کرد: شرايط کشور و منطقه حساس است و ما بايد اذعان کنيم که حتی خطاهای کوچک از سوی مديران ممکن است،کشور را با مشکلات بسياری مواجه نمايد.
وی اتخاذ تدابير لازم در جهت مواجهه با بحرانها را به معنای کند کردن حرکت توسعهای کشور ندانست و گفت:کند کردن آهنگ حرکت، آدرس غلط دادن به دشمن است و به ضرر کشور تمام میشود.
وی گفت: سياستهای جمهوری اسلامی، از سر ماجراجويی و بلند پروازی نيست بلکه معتقديم اگر در مقابل دشمنان يک ذره کوتاه بياييم، فشار دشمنان زيادتر خواهد شد.
وزير کشور گفت: اين يک واقعيت است که ما آبمان با استکبار به يک جوی نمیرود.
وی افزود: رفتار استکباری دشمنان با وجود جمهوری اسلامی،امکان تحقق ندارد.
وزير کشور در عين حال خاطرنشان کرد: تمام تلاش نظام جمهوری اسلامی اين است که در مواجهه با مسائل به برخورد و تنش بيشتر نينجامد.
وی با ارزيابی حوادث دولت جديد در يک سال گذشته گفت: بازدارندگی کشور، در ميزان توانايی و قدرت عکس العمل، سازماندهی و پیگيری جدی برای حل مشکلات است.
پورمحمدی افزود: حضور گسترده مردم بسياری از بحرانها را پيشگيری نموده است.
رئيس شورای امنيت کشور با اشاره به مديريت بحرانهای متعدد گفت: هر کدام از حوادث پيش آمده میتوانست، مشکلات جدی در روند ساز و کار دولت ايجاد نمايد که خوشبختانه با مديريت منطقی همه آنها پشت سر گذاشته شد.
وی افزود: در گذر از بحرانهای مختلف تلاش گرديده است که با حداقل خسارت بحرانهای بوجود آمده پشت سر گذاشته شود.
وزير کشور خطاب به فرمانداران تاکيد کرد: فرمانداران يکی از مهمترين اهرمهای پيشگيرانه برای جلوگيری از بروز خطرات به کشور هستند.
پورمحمدی توجه به تحولات نسلی را در کشور مورد تاکيد قرار داد و گفت:توان و نوع نيازها و آرزوهای نسل جديد تغيير کرده است.
وزير کشور تبديل کشورمان به عنوان قدرت برتر منطقهای را منوط به توجه به تقويت ابعاد اقتصادی و فرهنگی کشور دانست و خاطرنشان کرد:حوزه نفوذ سياسی، بدون پشتوانه اقتصادی، ارزشی ندارد و قدرت سياسی برآِيندی از توان واقعی است.
وی مسئوليت فرمانداران مناطق مرزی را در تقويت اين هدف با اهميت دانست و گفت: حوزه نفوذ کشور بايد در مناطق مرزی با کشورهای ديگر گسترش يابد
پورمحمدی تصريح کرد: براساس تاييد و ابلاغ رياست جمهوری، فرمانداران مرزی به عنوان نمايندگان عالی دولت از اين پس مجاز خواهند بود،در چارچوب سياستهای دولت در مرزهای رسمی، ملاقاتهايی با همتايان خارجی خود داشته باشند.
وی تقويت بازارچههای مرزی را از نظر افزايش توان اقتصادی کشور با اهميت ارزيابی کرد و گفت: مراودات اقتصادی باعث افزايش تاثيرگذاری کشورمان در خارج از مرزها میشود.
پورمحمدی مديران بومی را پايه و اساس تمرکز زدايی دانست و گفت:وزارت کشور با انتخاب مديران بومی، گامی محتوايی و مفهومی برداشته است.