- شيطنتهايی برای تخريب رابطه مجلس ودولت وجود دارد
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
دکتر غلامعلی حدادعادل در اولين همايش سراسری فرمانداران در دولت نهم اظهار داشت: ما به عنوان کسانی که توفيق مسووليت و خدمتگزاری به اين کشور و مردم در اين نظام نصيبمان شده بايد قدر اين نعمت را بدانيم.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا)، رييس مجلس شورای اسلامی اين نکته را نکتهای مورد تأکيد مقام معظم رهبری دانست که در جلسهای با مسوولان بلندپايهی نظام آن را مطرح کردند و گفت: اين نعمت، نعمت بزرگی است که ما در کشوری مانند ايران و در انقلابی مانند انقلاب اسلامی ايران مسووليت داشته و توفيق کار و خدمت داشته باشيم. بنده گاهی میبينم که در صحبتها و نوشتهها مطالبی عنوان میشود که از آنها بوی تحقير اين ملت در مقابل بيگانگان استشمام میشود.
وی افزود: به عنوان مثال در برخی اظهارنظرها و مقايسهها احساس میکنم بعضیها ملت، کشور و نظام خود را دست کم میگيرند و اگر خدمتهای بزرگ در کشور خودشان صورت گرفته باشد به نظرشان نمیآيد و تقدير لازم را نمیکنند، اما اگر خبری از جای ديگری از دنيا بشنوند آن را بزرگ میکنند.
رييس مجلس اين را يک عادت زشت و آفت دانست و تأکيد کرد: بايد بر خلاف اين روش دائما به خود يادآوری کنيم که ما به يک کشور پهناور، پرجمعيت و يک ملت بزرگ تعلق داريم. ملتی که چندين هزار سال است شايستگی خود را برای ماندگاری به اثبات رسانده، طوفانهای بزرگی را طی چندين هزار سال شاهد بوده و آنها را از سر گذرانده و مانند سروی سرافراز همواره ايستادگی کرده و امروز سرسبزتر از هميشه به بالندگی خود ادامه میدهد.
وی با تأکيد بر لزوم آگاهی دائمی و نيز خودآگاهی در خصوص اين استعدادها، بر ضرورت انتقال اين آگاهیها به جامعه و آکنده کردن دل نسل جوان از اميد به آينده و شوق خدمت به کشور تأکيد کرد.
حدادعادل بدترين بيماری يک ملت را نااميدی دانست و گفت: دشمنان يک ملت در درجهی اول میکوشند تا بذر نااميدی در اذهان بپاشند.
وی افزود: ما مردم عزيزی داريم که باايمانند، عموما متدينند، فداکارند و در صحنه حضور پيدا میکنند.
رييس مجلس يک نمونهی افتخاربرانگيز حضور مردم در صحنه را حضور آنها در انتخابات رياست جمهوری عليرغم تبليغات و فشارهای گوناگون دانست و گفت: مردم ما خوش استعدادند و میتوانند عقبماندگی تحميلشده بر اين کشور را جبران کنند.
به گزارش ايسنا، وی با تأکيد بر اينکه به عنوان يک استاد دانشگاه وضع امروز کشور را در مقايسه با قبل از انقلاب کاملا مثبت و اميدبخش میداند، گفت: بر خلاف آنچه تبليغ میشود دانشمندان کشور ما با اميدواری به آينده نگاه میکنند و احساس میکنند مستقلاند و میتوانند سنگهای نخستين علم و تحقيق را در رشتههای خود استوار کنند.
رييس قوه مقننه در اين راستا به پيشرفت کشورمان در صنعت خودرو و خدمات صنعتی اشاره کرد و ميزان صادرات صنعت خودرو را يادآور شد و گفت: اين در حاليست که دروازههای کشور ما تا پيش از انقلاب به روی همهی ساختههای بيگانه باز بود.
وی با اشاره به افتتاح تونل انزاب در تاجيکستان که به دست رييس جمهور کشورمان در آن کشور انجام میشود، ساخت اين تونل به دست مهندسان ايرانی را يادآور شد و گفت: مقامات تاجيکی به من میگفتند که روسها ماهی ۳۰۰ متر جلو میرفتند اما ايرانیها ماهی ۶۰۰ متر.
رييس مجلس در خصوص رابطهی مجلس و دولت با بيان اينکه دوران حاضر يکی از فرصتهای طلايی از کشور ماست که بايد قدر آن را بدانيم به همدلی دولت و مجلس اشاره و خطاب به فرمانداران سراسر کشور خاطرنشان کرد: به اطلاع شما دوستان میرسانم که در اکثر نزديک به اتفاق نمايندگان ارادهای برای همکاری با دولت وجود دارد و احساس من که از نزديک با نمايندگان مجلس سر و کار دارم اين است که ارادهی اکثر قاطع نمايندگان بر مخالفت با دولت نبوده، بلکه بر همکاری با دولت است.
به گفتهی وی، مخالفت با يک لايحه يا رأی ندادن به دو فوريت يک لايحه و تصويب تنها يک فوريت آن در مجلس به معنای مخالفت و ستيزهی مجلس با دولت نيست.
حدادعادل با طرح اين پرسش که آيا دو دوست و دو برادر هيچگاه با يکديگر بحث نمیکنند و يا با يکديگر اختلافنظر ندارند؟ مجلس و دولت را نيز مصداق آن دو دوست دانست و تأکيد کرد: اختلاف نظر به معنای ستيزهجويی و مخالفت نيست.
وی افزود: ممکن است در برخی موارد مجلس درست بگويد و در برخی موارد دولت، و در برخی موارد ممکن است مانند هم سخن گويند اما اين را نبايد به معنای ارادهای برای تضعيف دولت تلقی کرد.
رييس مجلس تصريح کرد: ما احساس میکنيم يک شيطنتها، فعاليتها و برنامههايی برای تخريب رابطهی مجلس و دولت وجود دارد و میبينيم که اگر يک نمايندهای جملهای بر زبان آورد که بشود آن را به اين معنا تفسير کرد، آن را بزرگنمايی میکنند؛ اما اگر مجلس از دولت تعريفی کند ذکر نمیشود.
به گزارش ايسنا، حدادعادل با بيان اينکه عالم سياست، عالم رقابتهاست، خاطرنشان کرد: جريانی برای تيره کردن رابطهی دولت و مجلس وجود دارد، اما ارادهی مجلس اين چنين نيست.
به گفتهی وی، مردم نيز دليلی نمیبينند که دولت و مجلس با هم اختلاف اساسی داشته باشند. آنها وظيفهی خود را انجام دادهاند و حالا نوبت ماست که در مقابل اين انجام وظيفه قدردانی کرده، از هياهو کم کنيم، جدال و جنجال را به يک سو نهيم و برای مردم کار کنيم.
حدادعادل با بيان اينکه هيچ چيزی مردم را بيش از جنجالهای خستهکننده، منزجر نمیکند، گفت: بايد از آنچه در سالهای پيش اتفاق افتاده عبرت گيريم و اگر عقل سياسی داشته باشيم بايد آن را رعايت کنيم.
رييس مجلس با اشاره به جايگاه وزارت کشور، اين پرسش را مطرح کرد که آيا میدانيد چرا به اين وزارتخانه نام کشور اطلاق شده است؟
وی افزود: تصور میکنم اگر دولت را به يک ساختمانی تشبيه کنيم پنجرهی اين ساختمان که به روی ملت گشوده میشود، وزارت کشور است. يعنی از اين جهت به اين وزارتخانه نام کشور اطلاق شده که در آنجا همهی تصميمات هماهنگ میشود و استانداران و فرمانداران نقش هماهنگکننده در مسائل اجرايی را بر عهده میگيرند و بيشترين تعامل را با مردم کشور دارند.
رييس مجلس با بيان اينکه مجلس رابطهی خوبی با وزارت کشور دارد، به حسن سلوک و شيوهی برخورد وزير کشور که به گفتهی وی ادب نفس و ادب درس را توأمان دارد اشاره کرد و گفت: اين ويژگیها احترام نمايندگان را نسبت به ايشان در طول مدت مسووليت ايشان برانگيخته است.
وی به حضور مستمر موسیپور معاونت پارلمانی وزارت کشور در مجلس اشاره کرد و ارتباط قطعنشدنی نمايندگان با وی را يادآور شد و اظهار اميدواری کرد که حضور موسیپور در مجلس سرمشقی برای بسياری ديگر از معاونان پارلمانی باشد.
وی افزود: رابطه دولت و مجلس يک رابطهی متعادلی است که ممکن است حول اين خط تعادل، نوسان جزيی هم ايجاد شود.
رييس مجلس با بيان اينکه بيشترين ارتباط نمايندگان مجلس با فرمانداران است، ارتباط و توقعات نمايندگان از فرمانداران را به دو گونهی مثبت و منفی قابل تفسير دانست و با بيان اينکه تفسير مثبت آن واقعيت دارد، گفت: نماينده منصوب ملت است و ماهيت کار نمايندگی اقتضاء میکند که به حرف مردم و درد دل آنها گوش کرده و به آن رسيدگی کند؛ لذا هيچ نمايندگی نمیتواند در پاسخ هيچ فردی از حوزهی انتخابيهاش بگويد اين موضوع به من مربوط نيست.
وی اين گفته را که صبر کنيد در آينده درست میشود حرف صحيحی دانست و در عينحال افزود: اين گفته برای مردمی که مشکل دارند، مؤثر نيست. ناچار نمايندگان بايد مشکلات مردم را در درجهی اول با شما فرمانداران در ميان بگذارند.
حدادعادل خطاب به فرمانداران، گفت: از شما خواهش میکنم که اصولا نگاهتان نسبت به مراجعه نمايندگان مثبت باشد، يعنی بنا را اينطور نگذاريد که اينها توقعات است و نمايندگان به مشکلات ما توجه ندارند، چراکه اگر اينطور نگاه کنيد کار به سامان نمیرسد.
وی افزود: شما به جای اينکه ارتباط و درخواستهای نمايندگان را يک تهديد تلقی کنيد آن را يک فرصت بدانيد و بگوييد اين برکتی است در نظام ما که مردم میتوانند مشکلات خود را به يک نماينده بگويند و او هم آن را به ما بگويد.
رييس مجلس تأکيد کرد: اگر صحبت از هماهنگی و همکاری میکنيم منظورمان به هم ريختن مرزهای وظايف نيست. قوهی مجريه و قوهی مقننه وظايف خاصی دارند که حدود و حقوقشان از هم تفکيک شده است، لذا نبايد در کار هم دخالت کنيم.
وی انتصاب بخشدار، فرماندار و استاندار را از وظايف وزارت کشور دانست و گفت: شما ملزم نيستيد با نمايندگان مجلس در انتخاب مسوولان مشورت کنيد، ولی ملزم به ترک آن هم نيستيد؛ يعنی هيچ قانونی شما را مجبور نکرده که اگر خواستيد مسوولی را نصب کنيد با نمايندگان مشورت نکنيد.
حدادعادل گفت: شما با نمايندگان مشورت کنيد اگر ديديد نظر مشورتی میدهند آن را لحاظ کنيد و اگر ديديد کسی مصلحت جامعه و مردم را در نظر نمیگيرد نظر خودتان را اعمال کنيد.
وی با بيان اينکه معتقد است حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد از نظرات مشورتی نمايندگان از شق اول است، تأکيد کرد: کافی نيست که رييس مجلس و رييس دولت با هم همکاری کنند، بلکه بايد بدنهی مجلس و دولت نيز با هم همکاری داشته باشند.
به گزارش ايسنا، حدادعادل اين امر را پيش از آنکه يک روش باشد يک بينش دانست و در خصوص بحث انتخابات، گفت: ما از ابتدای تشکيل دولت نهم منتظر قانون انتخابات هستيم و حتی پيش از اين دولت نيز منتظر آن بوديم و در اين راستا آمادگی بررسی آن را در مجلس داريم.
وی با بيان اينکه قانون انتخابات مشکلات زيادی دارد، به عنوان مثال به امکان ثبتنام هر شخصی برای کانديداتوری انتخابات رياست جمهوری اشاره کرد و گفت: اين که هر کسی در انتخابات رياست جمهوری میتواند برای کانديداتوری ثبتنام کند نقص قانون است؛ لذا نتيجه اين میشود که هفت هزار نفر ثبتنام میکنند و هفت نفر تأييد میشوند و در فضايی که رييس جمهور آمريکا و آمريکا میخواهد نظام ما را متهم به نقض آزادی کند اين روند باعث میشود که بگويند حکومت ايران، حکومتی است که هفت هزار نفر را از حق خود محروم کرده است.
وی اين نکته را مغالطه دانست و بر لزوم سرعت بخشيدن به اصلاح قانون انتخابات تأکيد کرد و گفت: از سرعت در اين قانون استقبال میکنيم چراکه نمیخواهيم اين شائبه قوت گيرد که هر مجلسی در آخر مجلس قانون انتخابات را بررسی میکند تا راه را برای انتخاب مجدد نمايندگان باز کند.
وی با اشاره به بحث امنيت، آمادگی مجلس را جهت کمک به وزارت کشور اعلام کرد و در خصوص بحث مطرحشده از سوی وزير کشور دربارهی عنايت ويژهی مجلس در بحث هزينههای ضروری، گفت که آن را با نمايندگان مجلس در ميان میگذارد.
رييس مجلس با بيان اينکه اصلاح قانون شوراها در دست و در دستور مجلس است، گفت: در مسائل مهم کشور مسائل فراگيری مانند مصرف انرژی که مصداق بارز آن مصرف بیرويهی بنزين است را شاهد هستيم و در اين خصوص با دولت از آغاز تشکيل آن همکاری داشتهايم.
وی تبصرهی ۱۳ بودجه را محصول تعامل خوب دولت و مجلس دانست و تأکيد کرد: دولت و مجلس در اين که بايد بالاخره اين مصرف بیرويهی بنزين مهار شود ترديدی ندارند اما گاهی اينطور عنوان میشود که ديگر صحبت سهميهبندی نيست.
وی افزود: فکر نمیکنم نظر دولت و مجلس منتفی کردن سهميهبندی باشد. ما برای تحقق و قابل اجرا بودن سهميهبندی سعی میکنيم آن را با واقعبينی توأم کنيم.
به گفتهی رييس مجلس سوال اساسی دولت و مجلس در اين باره آن است که سهميهبندی در چه ميزانی صورت گيرد و اين قانون از کی اجرا شود.
حدادعادل اظهار داشت: مجلس برای اينکه اين کار شروع گردد اعتبار ارزی واردات بنزين را محدود کرد، ولی قيمت بنزين در بازار جهانی و مصرف آن بالا رفته و زمان سهميهبندی هم نيست.
وی با تأکيد بر اينکه مجلس در اين خصوص همکاریهای لازم را به عمل میآورد، تأکيد کرد: اگر دولت برای واردات بنزين احتياج به اجازهی مجلس دارد، مجلس همکاری میکند اما اين به معنای انصراف مجلس و دولت برای خاتمه يافتن مسألهی آشفتهی بنزين نيست.
به گزارش ايسنا، رييس مجلس همچنين به تلاش مجلس جهت تحقق سياستهای کلی اصل ۴۴ و نيز تشکيل کميسيون ويژهای در اين خصوص که به زودی کارش را جهت تشخيص خلأهای قانونی موجود شروع خواهد کرد اشاره کرد.
حدادعادل با اشاره به بحث انرژی هستهای، گفت: مجلس در مسائل مهم کشور همچون انرژی هستهای مصر است که خواست ملت با رعايت همهی مصالح، منافع و با تدبير تأمين شود و در اين خصوص اختلافی در ارکان نظام وجود ندارد.
وی با يادآوری مسائل اخير منطقه به ويژه در لبنان و فلسطين به بيداری اسلامی در جهان اشاره کرد و گفت: آن زمانی که کسی جرأت میکرد در يک کشور اسلامی آنچنان در مقابل تمدن غربی مرعوب باشد که بگويد راه نجات ايرانی از فرق سر تا نوک پا فرنگی شدن است، گذشت. امروز همهی ملتهای مسلمان بپا خاسته و میخواهند خودشان باشند و بر پايهی فرهنگ و اعتقاد خودشان زندگی کنند.
به گفتهی وی، امروز روحيهی مقاومت در لبنان در همهی کشورهای اسلامی زمينه دارد و مردم مسلمان میخواهند اسلام را با تمام جوانب پذيرفته و اجرا کنند و نمیخواهند اسلام مانند تفسيری که از مسيحيت در اروپا شده محدود به امور فردی بماند.
وی به مقاومت مردم فلسطين در قالب حماس و مردم لبنان در قالب حزبالله اشاره کرد و اين ايستادگی را نتيجهی تحولی دانست که در ملتها پديد آمده است و گفت: در اين راه ما مردم ايران و مسوولان جمهوری اسلامی وظيفهای بسيار حساس داريم. هر خدمتی که ما به اين کشور بکنيم و هر عزتی که با خدمت ما به اين کشور فراهم شود خدمت و عزتی است برای همهی مسلمانان دنيا.