سه شنبه 10 مرداد 1385

يوشکا فيشر در تهران: اگر ايران با جامعه جهانی همکاری کند، برنده بزرگ منطقه خواهد بود، ايلنا

غنی‌‏سازی بالاتر از ۵/۳% و تعجيل در ساخت راکتور آب‌‏سنگين اراک موجب نگرانی اروپا شده است

تهران- خبرگزاری کار ايران

وزير خارجه سابق آلمان گفت: اگر ايران با جامعه جهانی همکاری کند، برنده بزرگ منطقه خواهد بود.

به گزارش" ايلنا" يوشکا فيشر در ميزگرد" روابط ايران و اروپا" که صبح امروز ۱۰ مرداد ماه در مرکز تحقيقات استراتژيک وابسته به مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد، گفت: هيچ کشوری منکر حق ايران نيست، تمام اروپا و کشورهای غربی حق ايران را برای دستيابی به انرژی و تکنولوژی صلح‌‏آميز هسته‌‏ای به رسميت می‌‏شناسند و اين امر صرفا نيازمند اعتمادسازی است تا بالانس به وجود آيد.
فيشر افزود: ايران قادر است نقش بزرگ و برجسته‌‏ای در منطقه و جهان ايفا کند و در زمينه صلح و ثبات و امنيت منطقه نقش رهبری داشته باشد.
وی با اشاره به شرايط بحرانی خاورميانه از افزايش بحران ابراز نگرانی کرد و گفت: روابط ايران و اروپا به نقطه‌‏ای رسيده است که بايد با يک تجديدنظر اساسی جريان را به سمت روابط استراتژيک برگرداند.
فيشر با اشاره به تاريخ و تمدن بزرگ ايران و موقعيت استراتژيک و نيروی انسانی برجسته آن، گفت: مهم است که به حقوق، جايگاه و اهميت ايران توجه شود و متقابلا ايران نيز به درخواست جامعه جهانی برای روابط و اقدامات اعتمادساز احترام بگذارد.
وی تاکيد کرد: ايران از کهن‌‏ترين تمدن‌‏ها و تاريخ‌‏های منطقه خاورميانه بوده و بسيار قابل احترام است. اگر ايران با جامعه جهانی همکاری کند، برنده بزرگ منطقه خواهد بود.
وزير خارجه سابق آلمان هم چنين ادامه داد: اگر ايران اصول مورد درخواست جامعه جهانی را مورد توجه قرار دهد و با آن همکاری کند، هيچ کشور و قدرتی در جهان حقوق مشروع و اهميت نقش استراتژيکی آن را ناديده نخواهد گرفت. اروپا حق بهره‌‏مندی ايران از انرژی صلح‌‏آميز هسته‌‏ای را پذيرفته و به اين حق احترام می‌‏گذارد اما تعجيل ايران در ساخت راکتور آب سنگين اراک و غنی سازی بالاتر از ۵/۳% موجبات نگرانی اروپا را فراهم کرده است.
يوشکا فيشر در اين ميزگرد به بررسی مشکل هسته‌‏ای موجود بين ايران و غرب پرداخت و گفت: اين مساله مورد اختلاف نيست بلکه صرفا عدم اعتماد مطرح است، زيرا ايران بيش از ۱۰ سال ديگر به سوخت نياز خواهد داشت.
وی گفت: هيچ کشوری منکر حق ايران نيست، تمام اروپا و کشورهای غربی حق ايران را برای دستيابی به انرژی و تکنولوژی صلح‌‏آميز هسته‌‏ای به رسميت می‌‏شناسند و اين امر صرفا نيازمند اعتمادسازی است تا بالانس به وجود آيا اگر اين اعتمادسازی صورت گيرد، امتيازات بزرگ هم در زمينه بهره‌‏مندی از انرژی صلح‌‏آميز هسته‌‏ای و هم در مورد ساير ابعاد سياسی، اقتصادی نصيب ايران خواهد شد.
وی اضافه کرد: چنانچه ايران در مورد اقدامات اعتمادساز مورد درخواست آژانس بين‌‏المللی انرژی اتمی و شورای امنيت سازمان ملل متحد همکاری کند، اروپا و تمام اعضای دايم شورای امنيت سازمان ملل متحد آماده‌‏اند تا از حق ايران برای استفاده از انرژی صلح‌‏آميز هسته‌‏ای حمايت کنند.
فيشر گفت: نگرانی اين است که اگر ايران به سلاح‌‏های هسته‌‏ای مسلح شود، ساير کشورهای منطقه نيز برای دستيابی به سلاح‌‏های هسته‌‏ای وارد مسابقه شده و منطقه مملو از سلاح‌‏های هسته‌‏ای شود که بی‌‏نهايت برای صلح، ثبات و امنيت منطقه خاورميانه خطرناک است و رفع اين نگرانی به نفع روابط ايران و اروپاست. اروپا آماده است تا با تمام ظرفيت از تکنولوژی صلح‌‏آميز هسته‌‏ای ايران حمايت و با آن همکاری کند.
وی در ادامه با اشاره به قطعنامه اخير شورای امنيت سازمان ملل متحد گفت: بهتر است که دامنه تشنج از اين مرز عبور نکند و دو طرف به مصالحه مرضی‌‏الطرفين دست يابند، اگر مذاکرات هرچه سريع‌‏تر حتی در چند فاز شروع شود، شانس توافق مرضی‌‏الطرفين از دست نمی‌‏رود.
فيشر با تاکيد بر اين نکته که ما خواستار همکاری با ايران هستيم و نه تقابل افزود: همکاری ايران و اروپا به نفع صلح, ثبات و امنيت منطقه خاورميانه و کل جهان است.
وزير خارجه سابق آلمان در بخش ديگری از اين ميزگرد به بحران اخير در لبنان اشاره کرد و گفت: آتش بس فوری ضروری است و از اسرائيل می‌‏خواهيم به مرزهای ۱۹۶۷ بازگردد.
وی، ايجاد سيستم همکاری منطقه‌‏ای توسط کشورهای منطقه را از موارد مهم همکاری ايران و اروپا دانست و پيشنهاد کرد که دو طرف در زمينه مبارزه با سلاح‌‏های کشتارجمعی و تروريسم همکاری کنند.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


فيشر ادامه داد: به مردم ايران حق می‌‏دهيم که در مورد حاکميت و استقلال خود نگران باشند، چون تاريخ ايران مملو از دخالت‌‏ها و تجاوزات خارجی است و لذا حساسيت دولت و ملت ايران در مورد استقلال, حاکميت و امنيت خود قابل درک و قابل احترام است.
وی با اشاره به اشتباهات تاريخی کشور آلمان در دو جنگ جهانی اول و دوم اشاره کرد و گفت: آلمان دچار محاسبات اشتباه استراتژيک و در عين حال سيستم همکاری بين کشورهای اروپايی موجب امنيت استقلال و پيشرفت اروپا شد.
وزير خارجه سابق آلمان گفت: ايران در مورد افغانستان و عراق همکاری سازنده و مثبتی داشته است و من قبول دارم که به نحو شايسته به اين حسن نيت و همکاری توجه نشده است.
فيشر در پايان اين ميزگرد پيشنهاد کرد که ايران طرح اروپا را که حاکی از روابط تمام عيار سياسی, اقتصادی، امنيتی و تکنولوژيک با جامعه جهانی است را بپذيرد، زيرا در اين صورت بالاترين تضمين‌‏ها در مورد امنيت تکنولوژی پيشرفته، رشد اقتصادی و نقش برتر و شايسته در منطقه و جهان نصيب ايران خواهد شد.

Copyright: gooya.com 2016