چهارشنبه 11 مرداد 1385

هشدار تونی بلر به ايران و سوريه: يا قواعد بازی را بپذيريد يا با شما برخورد خواهد شد، بی بی سی

نخست وزير بريتانيا به ايران و سوريه هشدار داد
تونی بلر، نخست وزير بريتانيا، دولت های ايران و سوريه را به حمايت از تروريسم و تشويق افراط گرايی در خاورميانه متهم کرده و در اين مورد به آنها هشدار داده است.

نخست وزير بريتانيا، که از ايالات متحده ديدن می کند، در سخنرانی در برابر شورای امور جهانی در لوس آنجلس، ايالت کاليفرنيا، گفت "در حال حاضر، يک کمان افراط گرايی در سرتاسر خاورميانه کشيده شده و بر کشورهای فراتر از منطقه نيز تاثير می گذارد."

آقای بلر گفت "ما نمی توانيم در مبارزه عليه اين افراط گرايی جهانی پيروز شويم مگر اينکه در سطح ارزش ها نيز همانند کاربرد قدرت موفق شده و نشان داده باشيم که بی طرفانه، منصفانه و عادلانه اين ارزش ها را در تمامی جهان ترويج می کنيم."

تونی بلر افزود که اقدام در اين زمينه مانند جنگ است اما جنگی غيرمتعارف که کسب پيروزی در آن مستلزم آن است که "نشان دهيم ارزش های ما نيرومندتر، بهتر، عادلانه تر و منصفانه تر از گزينه های ديگر است."

نخست وزير بريتانيا گفت که در عراق، سوريه به فعالان القاعده اجازه می دهد از مرز عبور کنند در حاليکه ايران از افراط گرايی شيعی حمايت می کند.


آقای بلر اظهار داشت که "هدف تروريسم در عراق مطلقا ساده است: ايجاد نفرت فرقه ای تا به جنگ داخلی منجر شود."

وی گفت "حمايت آنها (سوريه و ايران) از تروريسم، صدور عمدی بی ثباتی و تمايل به تخريب چشم انداز دموکراسی در عراق کاملا توجيه ناپذير، خطرناک و خطاست."

هشدار به ايران و سوريه

تونی بلر افزود "بايد برای سوريه و ايران کاملا روشن کنيم که يک گزينه در برابر آنها وجود دارد: به جامعه بين المللی بپيونديد و همان قواعد بازی را بپذيريد که همه ما پذيرفته ايم و يا با شما برخورد خواهد شد."

وی گفت که اگر اين دو کشور در صدد باشند تا، به گفته وی، هزينه تحولات سياسی در خاورميانه را سنگين تر کنند در خواهند يافت که اشتباه کرده اند.

تونی بلر، که پيش از اين با جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، در باره بحران لبنان گفتگو و از موضع وی در اين باره حمايت کرده است، گفت که طرح سخنرانی خود را چندين هفته قبل و پيش از بروز درگيری فعلی در خاورميانه تدوين کرده بود اما جنگ لبنان محتوای آن را بارزتر ساخته است.

وی آنچه را که "اسلام ارتجاعی" ناميد متهم کرد که با بهره برداری از درگيری جاری در غزه و لبنان، اسرائيل را به "اقدامات تلافی جويانه گسترده" تحريک می کند.

تونی بلر گفت انگيزه اقدامات تحريک آميزی که به بروز درگيری کنونی در خاورميانه منجر شد کاملا روشن است.

به گفته وی، "هدف اصلی از اين تحريکات، ايجاد آشوب، نفاق و خونريزی بوده است تا به تلافی جويی اسرائيل بيانجامد و از اين طريق، افکار عمومی اعراب و مسلمانان برانگيخته شود اما نه عليه کسانی که آغازگر تهاجم بوده اند بلکه در مخالفت با کسانی که به آن واکنش نشان دادند."

نخست وزير بريتانيا گفت تلاش برای متوقف کردن مخاصمات ادامه خواهد يافت اما افزود که زمانی که چنين شود، بايد خود را به احيای دوباره استراتژی خود متعهد سازيم به نحوی که بتوانيم آنان را که ما را مورد تهديد قرار می دهند شکست دهيم.

'اتحاد جهانی عليه افراط گرايی'

وی ضمن ابراز تاسف از خسارات و تلفات بحران جاری گفت هنوز امکان دارد که بتوان اين بحران را با چشم انداز بلند مدت روشن تری در حمايت از ميانه روی در خاورميانه پشت سر گذاشت.

آقای بلر از لزوم اتحاد برای مقابله با "افراط گرايی جهانی" سخن گفت و افزود که "برای شکست اين پديده به اتحاد نيروهای ميانه رو نياز است که تصويری متفاوت از آينده را ترسيم می کنند، تصويری که در آن مسلمانان، يهوديان و مسيحيان، عرب ها و غربی ها، ملت های ثروتمند و در حال توسعه می توانند در سايه صلح و هماهنگی با يکديگر به پيشرفت دست يابند."

تونی بلر تاکيد کرد که در حال حاضر، "مبارزه ای اصولی" بر سر ارزش هايی در جريان است که بايد آينده جهان را شکل دهد.

وی از مبارزه بين آنچه اسلام ارتجاعی و اسلام ميانه رو، که اکثر مسلمانان از آن تبعيت می کنند، سخن گفت و در مورد جنگ عراق و افغانستان اظهار داشت که شعار اين مبارزات در واقع نه تغيير رژيم بلکه تغيير ارزش ها بوده است.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


آقای بلر ضمن اذعان به اشتباهاتی در اجرای سياست های مربوط به اين دو کشور، افزود که پيامد اقدام نظامی در اين دو کشور، به گفته وی، احتمالا به مراتب تاثيرگذارتر از آن بوده است که در ابتدا بر آن وقوف داشتيم.

سخنرانی نخست وزير بريتانيا در برابر حدود دو هزار نفر از اعضا و ميهمانان شورای امور جهانی و در حالی ايراد شد که دولت وی به شدت از موضع ايالات متحده در بحران کنونی لبنان حمايت کرده است.

آمريکا گفته است که برقراری آتش بس در جنگ لبنان بايد زمينه ساز روند منجر به رفع عوامل ايجاد بحران کنونی به خصوص خروج حزب الله از جنوب لبنان، استقرار حاکميت دولت مرکزی و ارتش اين کشور در اين منطقه باشد.





Copyright: gooya.com 2016