یکشنبه 8 مرداد 1385

آصفی: تمايل ايران بر ادامه گفت‌‏وگو با اروپاست، اعزام نيرو به لبنان را مفيد نمی‌‏دانم، ايلنا

* تا پايان مرداد فرصت زيادی است تا بتوانيم براساس توافق اوليه کار را دنبال کنيم
* کمک ما به حزب‌‏الله لبنان، انسانی، سياسی و معنوی است

تهران- خبرگزاری کار ايران

سخنگوی وزارت امور خارجه بر تمايل ايران برای ادامه گفت‌‏وگوها با اروپا تاکيد کرد.

به گزارش خبرنگار سرويس ديپلماتيک خبرگزاری کار ايران (ايلنا) حميدرضا آصفی صبح امروز در نشست هفتگی خود در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی با اشاره به پيش‌‏نويس قطعنامه شورای امنيت مبنی بر الزام ايران به توقف غنی‌‏سازی تا ۳۱ آگوست (نهم شهريورماه) گفت: ما از ابتدای کار يک روش اصولی را دنبال می‌‏کرديم و به مذاکره با طرف مقابل می‌‏پرداختيم و زمانی که بسته پيشنهادی نيز دريافت شد، به دليل روح مثبت اين پيشنهادات از گفت‌‏وگو استقبال کرديم و اين بسته را هسته اول مذاکره و تفاهم دانستيم.
وی با بيان اين که گفت‌‏وگوهايی در اين باره انجام شد، گفت: اعتقاد داريم موضوع هسته‌‏ای ايران، مساله پيچيده‌‏ای نيست و از طريق گفت‌‏وگو قابل حل است و به همين دليل قرار شد چند کميته کار را دنبال کنند و درباره نتايج بررسی‌‏های اين کميته‌‏ها با طرف اروپايی بحث شود و پس از رفع ابهامات پاسخ نهايی را اعلام کنيم اما در ميانه راه اروپا مسير را عوض کرد و به جای ادامه گفت‌‏وگو کار را در شورای امنيت دنبال کرد.
آصفی، با تاکيد بر اين که اين اقدام اروپا اين ترديدها را دامن زد که شايد اروپا از ابتدا به دنبال مذاکره نبوده است و برخی اين موضوع را مطرح کردند که اروپا از ابتدا صداقت نداشته است، هرچند ما نمی‌‏خواهيم اين مساله را باور کنيم و منتظر می‌‏مانيم تا ببينيم در نشست فردای شورای امنيت چه اتفاقی می‌‏افتد.
وی با تاکيد بر اعتقاد ايران به ادامه مذاکرات گفت: هنوز دير نشده و تا پايان مرداد فرصت زيادی باقی مانده است تا بتوانيم براساس توافق اوليه کار را دنبال کنيم اما اگر فردا قطعنامه‌‏ای برضد ايران صادر شود ديگر بسته پيشنهادی اروپا موضوعيتی ندارد و از دستور کار خارج خواهد شد. همچنين ما در سياست‌‏های خود تجديدنظر می‌‏کنيم و در صورت اقدامات تند متناسب با آن واکنش نشان می‌‏دهيم.
سخنگوی وزارت امور خارجه، شرايط منطقه را بحرانی خواند و گفت: کسانی که به دنبال صدور قطعنامه هستند اين تئوری آمريکا را دنبال می‌‏کند که بايد منطقه را بحرانی کرد اما بايد به اين موضوع توجه کنيد که اين اقدامات به حل و فصل مساله کمک نمی‌‏کند.
وی درباره ادامه حملات اسرائيل به لبنان گفت: حمله به لبنان حمله از پيش طراحی شده بود و رفتار آمريکا نيز اين را نشان می‌‏داد که اين اقدامات يک دسيسه آمريکايی- اسرائيلی برای بهم ريختن معادلات منطقه‌‏ای بود مخالفت آمريکا با آتش‌‏بس نيز نشان دهنده اين موضوع است.
آصفی، اسارت دو سرباز رژيم صهيونيستی را يک بهانه دانست و گفت: اطلاعات ما هم از قبل اين موضوع را تاييد می‌‏کرد که آمريکا پس از پيروزی حماس در فلسطين منافع خود را بيشتر از گذشته در خطر می‌‏ديد و به خاطر يک رژيم تروريستی و برای تامين منافع اين رژيم طرح خاورميانه من در آوردی را جلوتر انداخت و اين فشارها را به وجود آورد.
وی درپاسخ به سوالی به ايران چه اقداماتی برای مقتدر نشان دادن چهره خود در سطح بين‌‏المللی در دستور کاردارد، گفت: ما چهره ايران را خشن نمی‌‏دانيم، چهره ايران درميان جهان اسلام و بسياری از کشورهای غربی مقتدر است و تنها در چند کشور شايد وضعيت به اين صورت نباشد که اين هم آمريکا تلاش می‌‏کند که چنين چهره‌‏ای از ايران نشان دهد.
آصفی با بيان اين که آمريکايی‌‏ها با تمام قوا از رژيم صهيونيستی به عنوان يک رژيم تروريست حمايت می‌‏کنند، گفت: آنها چشم خود را بر ابتدايی‌‏ترين مسائل نقض حقوق بشر بسته‌‏اند و توجهی به کشته شدن صدها زن و کودک بيگناه ندارند. اين اقدامات در کدام معيار جنگ منطبق است؟ رژيم صهيونيستی بزرگترين ناقض حقوق اوليه بشرند و آمريکا نيز ازاين رژيم حمايت می‌‏کند و اجازه آتش‌‏بس نمی‌‏دهد.
وی با اشاره به صادرات سلاح از انگليس به سرزمين‌‏های اشغالی گفت: اين فضاحت و رسوايی است که رژيمی همه سلاحی در اختيار دارد و متجاوز است اما باز هم سلاح در اختيار اين رژيم قرار می‌‏دهند، دولتمردان جهان بايد رفتار مسوولانه‌‏تری داشته باشند.
آصفی، با بيان اين که جمهوری اسلامی ايران از ابتدا نشان داده که به عنوان يک کشور مسووليت‌‏پذير آماده دفاع از مردم مظلوم سراسر جهان است، گفت: آنچه که در لبنان می‌‏گذرد، در تضاد با ابتدايی‌‏ترين مسائل حقوق بشر است، رژيم صهيونيستی در ميدان نبرد هيچ چيزی را به دست نياورده است بلکه آنچه اتفاق افتاد، پيروزی اراده و ايمان براسلحه آمريکايی بود. مردم لبنان مقاومت حزب‌‏الله را مقاومت مشروع خود می‌‏داند و با حمايت از حزب‌‏الله با اشغالگری مقابله می‌‏کنند.
وی تصريح کرد: آمريکا هم اکنون در برابر يک انتخاب بزرگ قرار داده که از مظلوم حمايت کنند و يا در کنار يک رژيم تروريستی قرار بگيرد، اين انتخاب ملت آمريکا را درآينده در معرض قضاوت جهانيان قرار می‌‏دهد. ضمن اين که ادامه اين مسير هيچ کمکی به اشغالگران نمی‌‏کند.
وی درباره ارسال سلاح از سوی انگليس به رژيم اسرائيل گفت: انگليس هم در کنار آمريکا مواضع سازنده‌‏ای نداشته و مواضع اين کشور به نفی متجاوزان بوده است. آن اتفاقی که در فرودگاه انگليس برای حمل سلاح پيش آمد، نشان دهنده همکاری جدی است برای تامين اسلحه رژيم صهيونيستی است. در حالی که انتظار می‌‏رود کشورها وظايف خود را مطابق قوانين و مقررات بين‌‏المللی انجام دهند.
سخنگوی وزارت خارجه درباره اقدامات ايران برای جلوگيری از ادامه تجاوزات رژيم صهيونيستی به لبنان گفت: ايران رايزنی گسترده‌‏ای با کشورهای عربی کشورهای اسلامی و برخی کشورهای اروپايی و مسوول سياست‌‏خارجی اتحاديه اروپا داشته و ما به عنوان يک کشور مسووليت‌‏پذير آماده ايفای نقش در اين قضيه هستيم.
حميدرضاآصفی در ادامه نشست مطبوعاتی خود با بيان اين که اين نشست حاصل تلاش ديپلماتيک ايران برای يافتن راه حلی برای جنايات رژيم صهيونيستی گفت: ابتدا بايد جنايات رژيم صهيونيستی متوقف شود و بايد به آمريکا فشار آْورد که اجازه ادامه اين حملات را به رژيم صهيونيستی ندهد، رژيم صهيونيستی در ميدان نبرد مستاصل است اما با سانسور تحريف و جعل اخبار ساختگی تلاش می‌‏کند که وضعيت را به گونه‌‏ای ديگر نشان دهد و در حالی که در به در به دنبال واسطه‌‏ای برای آتش‌‏بس می‌‏گردد.
وی درباره اظهارات سفير ايران در لبنان مبنی بر در اختيار داشتن مدارکی که نشان دهنده از پيش طراحی شدن حمله اسرائيل به لبنان است، گفت: اين مدارک موجود است، دستگاههای اطلاعاتی ما مدارک کاملی در اين باره دارند که در وقت آن اعلام می‌‏شود.
آصفی در خصوص اختلافات سازمان اطلاعات جاسوسی اسرائيل و سازمان اطلاعات امنيتی اين رژيم گفت: رژيم صهيونيستی در آتشی که روشن کرده است، می‌‏سوزد. اين رژيم دچار يک سوء محاسبه جدی شده بود و تصور می‌‏کرد که می‌‏تواند حزب‌‏الله لبنان را که هم عده آنها و هم امکانات آنها کمتر از ارتش رژيم اسرائيل است، به راحتی به زانو در آورد اما زمان نشان داد که اين محاسبه اشتباه بوده و اسرائيل آمده است شکست را بپذيرد و در ۲۰ روز گذشته نيز هيچ دستاوردی نداشته است.
وی با اشاره به افزايش حمايت‌‏های مردمی از حزب‌‏الله و فشار افکار عمومی جهانی به اسرائيل گفت: رژيم صهيونيستی به دليل ناتوانی در مقابل با جنبش مقاومت لبنان دچار اختلاف شده است و فضای جنگ به ضرر آنهاست.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات رييس‌‏جمهور آمريکا مبنی بر لزوم پايان يافتن حمايت نظامی ايران به حزب‌‏الله گفت: ما به مقاومت لبنان کمک تسليحاتی نمی‌‏کنيم، کمک ما انسانی، سياسی و معنوی است و اگر کمک نظامی کنيم، آن را علنی اعلام خواهيم کرد و از بوش و دوستانش هيچ واهمه‌‏ای نداريم. امکانات حزب‌‏الله به حدی است که توان مقابله و شکست رژيم صهيونيستی را دارد و تعجب می کنم که چرا بوش که خود به يک رژيم تروريستی همه نوع کمکی می‌‏کند، از ايران می‌‏خواهد حتی حمايت معنوی، سياسی هم از حزب‌‏الله نکند. اين نشان دهنده آشفتگی و روان‌‏پريشی مسوولان آمريکايی است که توجه ندارند که چه اقداماتی انجام می‌‏دهند.
وی در پاسخ به اين سوال که چه توصيه‌‏ای به کشورهای عربی که در قبال قضيه لبنان سکوت پيشه کرده‌‏اند، داريد، گفت: پيروزی حزب‌‏الله پيروزی امت عربی و امت اسلامی است و کشورهای عربی بايد از لبنان حمايت همه جانبه‌‏ای کنند.
آصفی با اشاره به پيروزی حزب‌‏الله در يک جنگ نابرابر گفت: دستاورد سفر رايس به منطقه کشتار قاناست، مسوولان رژيم صهيونيستی و برخی مسوولان آمريکايی بايد محاکمه شوند. هدف آمريکا تنها يک کشور نيست بلکه همه کشورهای خاورميانه است.
وی با اشاره به اظهارات حسنی مبارک که ايران را مانعی بر سر صلح در خاورميانه خوانده بود، گفت: مسوولان عربی بايد توجه کنند و خطر واقعی را آن طور که هست، ببينيم. آقای مبارک و ديگر اعراب بايد به اين واقعيت برسند که خطر اصلی رژيم صهيونيستی است و اگر صلح در منطقه ايجاد نمی‌‏شود، به آن دليل است که مردم فلسطين و لبنان سياست های ظالمانه رژيم صهيونيستی را بر نمی‌‏تابند و اين ربطی به کشورهای ديگر ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصريح کرد: رژيم صهيونيستی بايد از جنايات خود دست بردارد و با توقف جنگ زمينه مبادله گروگان‌‏ها و اسرا فراهم شود.
وی درباره احتمال حضور نيروهای بين‌‏المللی در مرز لبنان و سرزمين های اشغالی و همچنين دخالت ناتو در بحران خاورميانه گفت: ما حضور ناتو را مفيد نمی دانيم، زيرا از ابتدا نشان داده که حامی رژيم صهيونيستی است اما حضور نيروهای چند مليتی همچون گذشته جزو ايده‌‏هايی است که در روزهای اخير مطرح شده، هرچند مهم‌‏ترين اقدام توقف جنايات است.
آصفی، درباره اعزام نيروی داوطلب از سوی ايران به لبنان گفت: خبرها دقيق منتقل نشده، جمهوری اسلامی ايران به لبنان نيرو اعزام نمی کند، مقاومت لبنان يک مقاومت مشروع است و ما آماده‌‏ايم که به عنوان يک کشور مسووليت‌‏پذير نقش خود را ايفا کنيم اما اعزام نيرو به لبنان را مفيد نمی‌‏دانيم.
وی درخصوص ممانعت ترکيه از کمک‌‏های انسان دوستانه ايران به لبنان گفت: کمک‌‏های انسان دوستانه ايران شامل دارو, غذا, ديگر مايحتاج مردمی است که در اين بحران گرفتار شده‌‏اند.
ترکيه ممانعتی در اين راه ايجاد نکرد بلکه مساله اصلی بوروکراسی ترکيه بود که ارسال کمک را کند، می‌‏کند و ما از ترکيه خواستيم که اقداماتی برای تسريع در کمک رسانی انجام دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات ايمن الظواهری مبنی بر لزوم اتحاد شيعه و سنی و کمک به حزب‌‏الله گفت: ما اين اظهارات را جدی تلقی نمی‌‏کنيم و به آنها با ديده ترديد می نگريم.
وی در مورد اختلاف نظر ايران با برخی کشورهای منطقه راجع به مساله لبنان تصريح کرد: با برخی کشورها ديدگاههای متفاوتی داريم اما با همه ديدگاههای مختلف نسبت به برخی مسائل اشتراک نظر داريم و معتقديم که اگر تحولات منفی شود، بر بقيه مسائل تاثير می‌‏گذارد.
آصفی، درباره برخی اتهامات مبنی بر اين که ايران موشک در اختيار حزب‌‏الله قرار داده است، گفت: رژيم صهيونيستی با اين اتهامات سعی در توجيه شکست خود دارد و بهتر است به جای اين اکاذيب توضيح دهد که خودش چگونه موشک و هواپيما به دست آورده است.
وی درپاسخ به سوال خبرنگار" ايلنا" مبنی بر اين که آيا کميته‌‏هايی که قرار بود مسائل جزيره سازی را در امارات بررسی کنند، به نتيجه‌‏ای رسيده‌‏اند، گفت: اين يک کار مطالعاتی است و ما قبلا نقطه نظرات خود را به سازمان محيط زيست درياها اعلام کرديم و با مسوولان اماراتی نيز در اين باره گفت‌‏وگو کرديم و گفته‌‏ايم که اقدامات آنها نبايد بر محيط زيست خليج فارس تاثير بگذارد و بايد بر مقررات بين‌‏المللی منطبق باشد و به نگرانی‌‏های کشورهای منطقه توجه شود.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر وزير خارجه سابق آلمان به ايران گفت: اين سفر، يک سفر غيررسمی است و برای شرکت در سميناری است که مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت برگزار می‌‏کند، البته برخی ملاقات‌‏ها نيز در دستور کار قرار دارد.
وی درپاسخ به اين سوال که دليل هم زمانی سفر متکی و رايس به مالزی چه بود، گفت: تنها يک اتفاق ساده.
آصفی همچنين سفر لاريجانی به دمشق را تکذيب کرد و گفت: آقای لاريجانی آخر هفته در ايران بود.
وی در اهداف سفر چاوز به ايران گفت: چاوز با دعوت جمهوری اسلامی ايران به تهران سفر کرده و در اين سفر راجع به همه موضوعات اقتصادی بين دو کشور بحث و گفت‌‏وگو می‌‏شود و تلاش می‌‏کنيم که همکاريهای گذشته را تعميق بخشيم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص دادگاه صدام و ارايه دادخواست ايران به اين دادگاه گفت: اميدواريم عدالت و خواست مردم عراق که همان اعدام صدام است، اجرا شود. ما نيز مدارک و مستندات جنايات صدام را برضد شهروندان ايرانی به دادگاه ارايه کرده‌‏ايم.
وی در خصوص ديدار چندتن از اعضای گروهک منافقين با نمايندگان پارلمان ايتاليا گفت: چند مفلوک با چند بی‌‏اطلاع از اوضاع دنيا صحبت کرده‌‏اند. اين موضوع مهمی نيست. هرچند ما اعتراض کرديم و اعلام کرديم اين اقدامات تشويق خشونت است.
آصفی در خصوص مطرح شدن بحث‌‏هايی مبنی بر منصوب شدنش به سمت سفير ايران در امارات گفت: قرار است انتصاب‌‏ها را تا زمانی که قطعی نشود، اعلام نکنيم.
وی در باره دستگيری چند نفر از اتباع ايرانی در فرانکفورت گفت: چند تن از اتباع ايران به جرم برخی از خريدها در آلمان دستگير شدند سفارت کار را دنبال می‌‏کند و برای گرفتن وکيل و حضور در دادگاهها به آنها کمک خواهد کرد و ما از اتباع جمهوری اسلامی ايران در هر جای دنيا قاطعانه حمايت می‌‏کنيم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات برخی مقامات سوماليايی مبنی بر دخالت ايران در اوضاع داخلی اين کشور گفت: گروههای داخلی سومالی اين ادعا را رد کردند و اين اظهارات برای سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی اين کشور است.
وی درباره نامه احمدی‌‏نژاد به شيراک گفت: قبلا اعلام کردم که اين نامه جزو نامه‌‏های احمدی‌‏نژاد به سران دنيا نبود، آقای احمدی‌‏نژاد در آينده به شيراک نامه می‌‏نويسد.

Copyright: gooya.com 2016