یکشنبه 15 مرداد 1385

آصفی: قطعنامه عليه ايران قبول نيست، اروپا به ناگاه پرونده ايران را به شورای امنيت كشاند، ايسنا

- ايران از تمام ظرفيتش براي توقف جنايات رژيم صهيونيستي استفاده مي‌كند


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي

حميدرضا آصفي درخصوص پرونده‌ي هسته‌يي كشورمان گفت، اين اروپا بود كه به ناگاه از مسير خارج شد و پرونده را به شوراي امنيت كشاند. سخنگوي وزارت خارجه هم چنين درباره ارايه پيش نويس اخير قطعنامه‌اي از سوي فرانسه و آمريكا براي حل بحران لبنان تاكيد كرد: اين پيش نويس بايد مورد تاييد طرفهاي لبناني قرار گيرد و به ريشه‌هاي بحران در لبنان توجه كند و به گونه‌اي نباشد كه رژيم صهيونيستي بتواند تجاوزاتش را ادامه دهد؛ مساله ديگر اين كه اين قطعنامه نبايد صرفا با هدف انتقال فشار افكار عمومي از آمريكا و اسراييل بر طرف‌هاي لبناني باشد.

به گزارش خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميدرضا آصفي، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان صبح امروز (يكشنبه) در جلسه هفتگي‌اش به پرسش‌هاي خبرنگاران داخلي و خارجي پاسخ گفت و روز خبرنگار و ياد و خاطره ديپلمات‌ها و خبرنگار جمهوري اسلامي ايران را در مزار شريف كه به دست نيروهاي طالبان به شهادت رسيدند گرامي داشت.

قطعنامه غيرقابل قبول است

سخنگوي وزارت امور خارجه در واكنش به تصويب قطعنامه‌اي ضد ايراني در شوراي امنيت سازمان ملل متحد در رابطه با فعاليت‌هاي هسته‌يي صلح آميز كشورمان گفت: اين قطعنامه به هيچ وجه قابل قبول نيست و هيچ گونه وجاهت قانوني ندارد.

وي تصريح كرد: با توجه به اينكه حقوق جمهوري اسلامي ايران در اين قطعنامه به رسميت شناخته نشده اين قطعنامه غير قابل قبول است و البته روشن است كه ما از راه‌حل‌هايي براي رسيدن به مسير گفتگو استقبال مي‌كنيم.


اروپا پرونده را به شوراي امنيت كشاند

آصفي در ادامه اظهار داشت: ما همواره از هر راه‌حلي براي رسيدن به مسير گفتگو استقبال كرده‌ايم و اين اروپا بود كه به ناگاه از اين مسير خارج شد و پرونده را به شوراي امنيت كشاند؛ به نظرم اروپا و برخي كشورهاي غربي به رهبري آمريكا در اين خصوص عجله كردند و ترديدهاي بسياري را نيز ايجاد نمودند.

وي افزود: با فشار آمريكا و برخي كشورهاي غربي به ناگاه پرونده هسته‌يي ايران از شوراي امنيت سر در آورد؛ ضمن آنكه زماني كه براي پاسخ‌گويي به بسته پيشنهادي 1+5 اعلام شد هم چنان پابرجاست و پاسخ طرف مقابل در آن زمان ارايه خواهد شد. در خصوص بسته و هسته به همين مقدار اكتفا كنيد و بهتر است صبر كنيم تا مسوول پرونده هسته‌يي ايران اين سوالات را پاسخ دهد.


تلاش ايران براي حل موضوع لبنان

سخنگوي وزارت امور خارجه درباره بحران لبنان نيز ادامه داد: كاملا روشن است كه جمهوري اسلامي ايران از تمامي ظرفيت‌هايش براي توقف جنايات رژيم صهيونيستي استفاده كرده و خواهد كرد.

آصفي با اشاره به اقدامات كشورمان در رابطه با بحران اخير در خاورميانه گفت: ما تمام ظرفيت‌هايمان را به كار گرفتيم، جلسه‌ سازمان كنفرانس اسلامي و هم چنين جلسه‌اي كه در مالي انجام شد بندهاي بسياري را به تصويب رساند كه از آن جمله لزوم توقف سريع تداوم بحران كه ناشي از تجاوز رژيم صهيونيستي بوده مي‌باشد.

وي در ادامه اظهار داشت: هم چنين در بندهاي بيانيه‌هايي كه صادر شد از وضعيت كنوني ابراز نگراني جدي شد و علاوه بر آن از دولت لبنان حمايت كامل به عمل آمد و لزوم ايفاي نقش شوراي امنيت آنگونه كه بايد و شايد مورد بحث قرار گرفت.

سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: ما هم چنين با كشورهاي مختلف غربي، عربي و اسلامي رايزني‌هاي بسياري را داشته‌ايم و فكر مي‌كنيم مشكل لبنان به آمريكا و رژيم صهيونيستي و در ادامه به شوراي امنيت سازمان ملل باز مي‌گردد كه وظيفه‌اش در حمايت از رژيم صهيونيستي را به خوبي انجام داده است.


كشتار مردم لبنان بايد متوقف شود

آصفي تصريح كرد: به هر صورت تا جايي كه به ما باز مي‌گردد ما معتقديم كشتاري كه مسبب آغاز آن رژيم صهيونيستي بوده بايد متوقف گردد و گروهي بين‌المللي براي تحقير و بررسي جنايات رژيم صهيونيستي تشكيل گردد.


قطعنامه‌ي شوراي امنيت درباره لبنان بايد ...

وي در واكنش به ارايه پيش نويس قطعنامه‌اي از سوي فرانسه و آمريكا براي حل بحران لبنان گفت: درباره اين قطعنامه كه پيش نويس آن منتشر شده معتقديم كه چند اصل بايد مورد توجه قرا گيرد: نخست اينكه اين قطعنامه بيد مورد تاييد طرفهاي لبناني قرار گيرد و مساله ديگر اين است كه قطعنامه مذكور بايد عادلانه و به دور از مواضع يكطرفانه باشد.

سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: اين قطعنامه بايد به ريشه‌هاي بحران در لبنان توجه كند و به گونه‌اي نباشد كه رژيم صهيونيستي بتواند تجاوزاتش را ادامه دهد؛ مساله ديگر اينكه اين قطعنامه نبايد صرفا با هدف انتقال فشار افكار عمومي از آمريكا و اسراييل بر طرفهاي لبناني صادر شود.

آصفي با بيان اينكه قطعنامه شوراي امنيت در خصوص لبنان نبايد صرفا قطعنامه‌اي صوري باشد، اظهار داشت: هدف قطعنامه مذكور بايد حل و فصل مسايل لبنان باشد و در آن بايد به نظرات طرفهاي مختلف لبناني توجهي جدي شود؛ هم چنين اين قطعنامه بايد به ريشه‌هاي بحران كنوني پرداخته و اين اجازه را كه رژيم صهيونيستي بيش از اين معيارهاي بين‌المللي را به سخره بگيرد به او ندهد.


مردم فلسطين بهاي انتخاب آزاد و استقلال راي‌شان را مي‌پردازند

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان درباره اين كه حوادث اخير لبنان باعث غفلت افكار عمومي از كشتار مردم مظلوم فلسطين شده است، گفت: بحث حمله به لبنان موضوعي از پيش طراحي شده و دسيسه‌اي آمريكايي - اسراييلي براي تحت فشار قرار دادن كشورهاي منطقه و تقويت و حضور گسترده‌تر رژيم صهيونيستي در منطقه بود.

آصفي افزود: بنا بر آنچه گفته شد همواره و به موازات جنايات رژيم صهيونيستي در لبنان مردم مظلوم فلسطين نيز تحت فشار بوده‌اند؛ متاسفانه مردم فلسطين در حال پرداخت بهاي انتخاب آزاد و استقلال راي‌شان هستند.

وي ضمن ابراز تاسف عميق از دستگيري بيش از 64 تن از مسوولان دولت فلسطين از سوي رژيم صهيونيستي ادامه داد: اين عمل بر خلاف مواضع بين‌المللي و قطعا محكوم است ضمن آنكه با هيچ يك از معيارهاي بين‌المللي نيز قابل تطبيق وپذيرش نيست.


اهداف اقدامات رژيم صهيونيستي

سخنگوي وزارت امور خارجه هم چنين اظهار داشت: اقدامات اخير رژيم صهيونيستي در فلسطين با دو هدف صورت مي‌گيرد؛ نخست تنبيه مردمي كه مي‌خواهند آزادانه سرنوشت‌شان را انتخاب كنند و ديگر فروپاشي دولت فلسطين كه فكر مي‌كنيم سازمان ملل و شوراي امنيت مسوول اين اتفاقات بوده و مجامع بين‌المللي بايد به صورت قاطع براي آزادي مسوولان فلسطيني وارد عمل شوند.


استقبال از طرح‌هاي مورد اجماع در لبنان

وي در ارتباط با اخبار منتشر شده مبني بر انتقاد فواد سنيوره، نخست وزير لبنان از منوچهر متكي، وزير امور خارجه كشورمان اظهار داشت: من خيلي وارد بحث رسانه‌اي نمي‌شوم، ولي آنچه كه به ديدگاه جمهوري اسلامي ايران و مطالب آقاي متكي باز مي‌گردد اين است كه ما از طرح‌هايي كه در لبنان مورد اجماع باشد استقبال و حمايت مي‌كنيم.

سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: نظر وزير محترم امور خارجه همين بود؛ حال اينكه رسانه‌ها در اين خصوص چه گفته‌اند من به آن نمي‌پردازم.


اظهارات صهيونيست‌ها از سر استيصال است

آصفي در واكنش به اظهارات مقامات رژيم صهيونيستي در خصوص كشورمان تاكيد كرد: اظهارات مقامات رژيم صهيونيستي به خصوص در اين روزها واقعا از سر استيصال است و ترديد نكنيد كه اگر رژيم صهيونيستي مي‌دانست اين جنگ اين قدر به درازا مي‌كشد قطعا به چنين خبطي دست نمي‌زد.

وي با اشاره به اينكه رژيم صهيونيستي مي‌پنداشت كه مي‌تواند مقاومت را در مدت كوتاه شكست دهد ادامه داد: عليرغم اين پنداشت غلط رژيم صهيونيستي، هر چه كه بيشتر گذشت اشتباه آنها بيشتر آشكار شد و متاسفانه روند مجامع بين‌المللي نيز اينگونه بوده كه براي پيشبرد اهداف به اين رژيم فرصت مي‌داده‌اند.

سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح كرد: شك نكنيد كه امروز پيروز مطلق اين درگيريها حزب‌الله و مقاومت لبنان است و اين تنها سخن ما نيست، بلكه خود روزنامه‌هاي اسراييلي از جمله هاآرتص و آحارانوت به اين مساله تصريح دارند.


ميدان‌هاي باخت رژيم صهيونيستي

آصفي مشكلات كنوني رژيم صهيونيستي از جمله تعداد بسياري از آوارگان اين رژيم را مورد اشاره قرار داد و گفت: علاوه بر اين مشكلات رژيم صهيونيستي در دو ميدان مهمتر باخته است: نخست اين كه هيمنه و ابهتي كه اين رژيم در مدت بيش از اين از خود ساخته بود را از دست داده كه اين براي آنها بسيار مهم است.

وي در ادامه اظهار اشت از سوي ديگر مساله تنفر و انزجار در افكار عمومي جهان است كه كم اهميت‌تر از موضوع اولي نيست؛ در حال حاضر رژيم صهيونيستي منفورترين و مطرودترين موارد در دنياست و تظاهرات‌هاي گسترده‌اي كه عليه اين رژيم صورت مي‌گيرد تاكنون بي‌سابقه بوده و يك چنين رژيمي براي برانگيختن جهان به اين صورت عليه خود بايد خيلي بر پشت دستش بزند.

آصفي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه با توجه به سالگرد بمباران اتمي هيروشيما چه پيامي براي حاميان آمريكا و به خصوص كشور ژاپن داريد افزود: فكر مي‌كنم در اين مقطع كشورهايي هم چون ژاپن كه خودشان قرباني سياست‌هاي يكجانبه‌گرايي آمريكا بوده‌اند، نبايد اجازه دهند كه يك جانبه گرايي اين كشور ادامه يابد.

آصفي ادامه داد: متاسفانه آمريكايي‌ها نشان داده‌اند كه همواره در پي اعمال معيارهاي غير اخلاقي براي تامين حقوقشان و تحقق يك جانبه گرايي بوده‌اند و اين مساله آينده را به خطر مي‌اندازد و اميدواريم كه كشورهاي مختلف به سويي بروند كه جهان با منطق اداره شود.


ديدار ظريف با آمريكايي‌ها

آصفي درباره انتشار برخي اخبار مبني بر ملاقات مقامات آمريكايي با محمد جواد ظريف نماينده كشورمان در نيويورك با اشاره به اينكه ملاقات با مقامات آمريكايي مراحل خاصي دارد، افزود: ملاقات با مقامات آمريكايي با كسب مجوز و هماهنگي‌هاي قبلي صورت مي‌گيرد و چند مورد گذشته نيز از سوي جناب آقاي ظريف بر همين سياق بوده است.


كاخ سفيد وقت خود را هدر مي‌دهد

وي هم چنين حضور تعدادي از نيروهاي مخالف كشورمان موسوم به اپوزيسيون در كاخ سفيد را بسيار بي‌اهميت و موجب هدر دادن وقت كاخ سفيد دانست و ادامه داد: اين عملكرد كاخ سفيد و آمريكا نيز نمايانگر بي‌اخلاقي آنها در خصوص تروريسم است.

سخنگوي وزارت امور خارجه هم چنين گفت: آنها به دروغ داعيه مبارزه با تروريسم را دارند و به اين بهانه به عراق و افغانستان حمله كرده‌اند و باعث ناامني در منطقه شده‌اند از طرفي هم با گروه‌هاي تروريستي طرد شده از سوي يك كشور ملاقات مي‌كنند و البته از نظر ما اين ملاقات بسيار بي‌اهميت است.


محموله‌ي اورانيومي از تانزانيا به ايران وارد نشده

آصفي خبر انتقال محموله‌اي حاوي اورانيوم از تانزانيا به كشورمان را نادرست خواند و خاطر نشان كرد كه اين خبر ربطي به جمهوري اسلامي ايران ندارد.


اسلام‌ستيزي در فرانسه

سخنگوي وزارت امور خارجه در ارتباط با انتشار برخي اخبار مبني بر اسلام ستيزي در كشور فرانسه افزود: ما فرانسه را يك كشور چند فرهنگي مي‌دانيم كه اقوام و مذاهب مختلفي در آن حضور دارند و طبيعي است كه بايد اين امكان فراهم شود تا نمايندگان مذاهب مختلف آداب و رسومشان را آزادانه انجام دهند.

آصفي با بيان اينكه ممانعت از برگزاري آداب گرو‌ه‌هاي مختلف كار درستي نيست ادامه داد: انتشار كاريكاتورهاي موهن نيز هيچ كمكي را به تفاهم فرهنگي نمي‌كند و بسيار مضر خواهد بود؛ ضمن آنكه اميدواريم خبر بستن نمازخانه‌ها در حد شايعه بوده باشد و اگر هم صحيح بوده براي در نظر گرفتن تمهيداتي جهت بزرگتر كردن نمازخانه‌ها بوده باشد؛ به هر حال اميدواريم كه فرانسه به حقوق اقليت‌ها و به خصوص مسلمانان توجه داشته باشد.


تمديد تحريم اقتصادي از سوي آمريكا

وي در ارتباط با تمديد تحريم‌هاي اقتصادي عليه كشورمان از سوي واشنگتن گفت: اين نيز يكي ديگر از اعمال آمريكاست كه نمايانگر يكجانبه گرايي و غير منطبق بودن اعمالش با موازين بين‌المللي مي‌باشد؛ ضمن آنكه معتقديم با چنين كاري شركت‌هاي آمريكايي بيشتر ضرر مي‌كنند.

سخنگوي وزارت امور خارجه خاطر نشان كرد: البته اين عمل آمريكايي‌ها خيلي چيز عجيبي نيست و سابقه آمريكا در طول ساليان دراز نشان داده كه عملكرد آنها با معيارهاي بين‌المللي قابل تطبيق نيست.


لغو رواديد چند تبعه ايراني براي سفر به آمريكا

وي درباره لغو رواديد چند تبعه كشورمان براي سفر به آمريكا نيز افزود: اين موضوع در دست بررسي است و قطعا اقدامات لازم را به عمل خواهيم آورد؛ ولي ابتدا لازم است تا اطلاعات كامل در اين رابطه را به دست آوريم.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


حقوق پايمال شده ملت‌ها

سخنگوي وزارت امور خارجه هم چنين در رابطه با اينكه با توجه به اينكه بي‌توجهي سازمان‌ها و مجامع بين‌المللي به پايمال شدن حقوق ملت‌هاي مظلوم، اين ملت‌ها براي احقاق حقوق‌شان چه بايد بكنند؟ ادامه داد: تنها راه اين است كه كشورهاي مختلف همبستگي داشته و از ابزارهاي قانوني در پيمان‌هاي مختلف استفاده كنند.

آصفي سازمان كنفرانس اسلامي و جنبش عدم تعهد را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان كرد: البته حضور فعال كشورها در سازمان ملل متحد نيز مي‌تواند موثر باشد؛ يعني آنها به گونه‌اي عمل كنند كه حرف آنها از اين تريبون جهاني به گوش همه برسد.


انتقاد از نحوه برخورد آمريكا با تروريسم

وي شهادت ماموران كشورمان در مزار شريف افغانستان را جنايتي به دست عوامل استكبار خواند و افزود: حدود هشت سال پيش در چنين روزي ماموران و ديپلمات‌هاي جمهوري اسلامي ايران در اقدامي جنايتكارانه و بر خلاف مقررات بين‌المللي در مزار شريف به شهادت رسيدند و اين در حالي است كه هم چنان گسترش تروريسم در منطقه را شاهد هستيم.

آصفي ضمن انتقاد از نحوه برخورد آمريكا با تروريسم ادامه داد: طي سالهاي اخير افزايش و گسترش تروريسم در عراق و افغانستان را از سويي و نحوه برخورد ناشايست آمريكا با اين پديده شوم را از ديگر سو شاهد بوده‌ايم؛ به هر حال از خداوند متعال مي‌خواهيم كه روح اين بزرگان را قرين آرامش و رحمت گرداند.

Copyright: gooya.com 2016