حسابکشی رييسجمهور از وزرا، اين هفته آغاز شد
تهاجم به يک کشور اسلامی، تهاجم به کل کشورهای اسلامی است
تهران- خبرگزاری کار ايران
سخنگوی دولت گفت: ايران در آخر مردادماه پاسخ خود را به بسته پيشنهادی کشورهای ۱ + ۵ اعلام میکند.
به گزارش خبرنگار ايلنا, غلامحسين الهام, سخنگوی دولت, در نشست هفتگی خود با خبرنگاران, با تبريک روز ميلاد حضرت علی (ع) و روز پدر و همچنين روز خبرنگار و گراميداشت ياد شهدای عرصه خبر، در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه آيا دولت برای افزايش حقوق بازنشستگان تامين اجتماعی اقدامی جدی کرده است يا خير، گفت: ما علاقهمنديم حداقل دريافتی برای همه اقشار به خصوص بازنشستگان که هزينههای اضافهتری هم دارند، تامين شود و توصيه ما به وزارت رفاه و تامين اجتماعی اين است که از هر روش مناسبی برای تامين منابع مالی برای رسيدن به اين هدف استفاده کند.
وی افزود: کاهش برخی هزينههای زائد و صرفهجويی در وزارتخانهها میتواند به تامين منابع مالی کمک کند و مشکل ما مشکلی جز نداشتن منابع مالی نيست.
سخنگوی دولت در پاسخ به اين سوال که آيا قرار است در بدنه دولت تغييری صورت گيرد، گفت: در ميثاق رييسجمهور بندی مبنی بر ارائه کارنامه يک ساله خانواده دولت وجود داشت که در حال اجرايی شدن است که اين کار، در سالگرد دولت در روز ۱۲ مرداد آغاز شده، اما فعاليت اعضای دولت در شهريورماه يکساله میشود.
وی افزود: رييسجمهور بررسی عملکرد تکتک وزارتخانهها را از اين هفته آغاز کرده است و بعد نوبت به داوری نسبت به آنها خواهد رسيد، اما آنچه مهم است اينکه همه بايد در چارچوب عهدی که با مردم ايران داريم، خدمتمان را انجام دهيم.
الهام با تاکيد بر اين نکته که ارزيابی کارنامه به معنای تغيير نيست، گفت: بعد از ارزيابی عملکرد وزرا نسبت به تغيير و عدم تغيير تصميم خواهيم گرفت، ما هم نقد بيرونی و هم نقد درونی را میپذيريم و حسابکشی از وزرا توسط رييسجمهور از اين هفته آغاز شده و نتايج آن را به زودی مشخص خواهد شد.
وی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه دولت مصوب کرده بود دانشجويان خارج از کشور، سالی دو بار از تخفيف ۵۰ درصدی بليت هواپيما استفاده کنند اما اين کار تاکنون صورت نگرفته است, گفت: هم دولت و هم شخص رييسجمهور اين مساله را پيگيری میکند، اما بندی در اين مصوبه وجود داشت که اين امر بايد به تصويب شورای عالی هواپيمايی کشور برسد که متاسفانه اين کار با تاخير صورت گرفت و طبق آخرين پيگيریها، مصوبه لازم از شورا اخذ شده و تا آخر هفته به سازمان هواپيمايی اعلام خواهد شد و قطعاً امسال اين مصوبه اجرا می شود.
سخنگوی دولت, درباره علت مخالفت دولت با مساله تجميع انتخابات گفت: مجلس طرحی را تصويب کرده است که در آن تجميع انتخابات شوراهای اسلامی و انتخابات مجلس خبرگان به تصويب رسيد، اما اين طرح هنوز ابلاغ نشده است. مشکل ما نسبت به اين طرح اين بود که بايد سه انتخابات در روز ۲۶ آبانماه برگزار شود که اين انتخاباتها عبارتند از شوراها, مجلس خبرگان و مياندورهای مجلس شورای اسلامی که دولت مخالف اين مساله بود.
وی افزود: انتخابات يک تصميم اجرايی است و قانونگذاری نيست و جز وظايف دولت محسوب میشود و دستگاههای اجرايی بر اساس امکانات، وقت و شرايط موجود، آمادگی خود را برای تاريخ مناسب انتخابات اعلام میکنند و الزام يک تاريخ، ورود به حوزه اجرايی است.
الهام، اشکالات ديگر دولت به اين مصوبه را داشتن شرايط متفاوت اين انتخاباتها با يکديگر دانست و گفت: انتخابات مجلس خبرگان، مياندوره مجلس و شوراهای اسلامی، انتخاباتی با مقتضيات متفاوت است و در انتخابات شورای شهر با حجم وسيعی از نامزدها و رقابت فشرده و تبليغات حجيم مواجه خواهيم بود که پاسخگويی و خدماتدادن به مردم کار سخت خدماتی را میطلبد و نظارت بر اين انتخابات با مجلس است.
وی ادامه داد: در انتخابات مجلس خبرگان رهبری، اجرا و نظارت با دولت و شورای نگهبان است و بخشهای مختلفی را درگير اين مساله میکند و نوع افراد نامزد شده، متفاوت است.
سخنگوی دولت تصريح کرد: در انتخابات مياندورهای مجلس که در تهران, اهواز و بم برگزار میشود، اقتضائات ويژهای وجود دارد و تبليغات و بافت آن متفاوت است و مطابق مصوبه مجلس اين سه انتخابات، بايد با تفاوتهای ساختاری، در زمانی که قرار است سرشماری عمومی کشوری صورت گيرد، برگزار خواهد شد.
وی دولت نهم را دولت پرکاری خواند و گفت: در اين ظرف دولت پرکار، چه مقدار میشود کار ريخت؟ يک نيروی عظيم انسانی و مالی بايد برای سرشماری آماده شود و همزمان انتخاباتی هم با اين هزينه انسانی و سازماندهی که بار سنگينی برای دولت دارد، بايد به انجام برسد، هر چند مجلس اين امر را تصويب کرده و به تاييد شورای نگهبان هم رسيده است و دولت موظف به اجرا است.
الهام با بيان اينکه دولت بايد اين مشکل را بپذيرد و اجرا کند، گفت: همه تابع قانون هستيم ما میخواستيم برای حسن اجرا به دولت فرصت بازتری داده شود، اما استدلالهای دولت مورد قبول مجلس قرار نگرفت, دولت زير بار اين مسووليت میرود و آن را اجرا میکند، اما اگر فرصت میدادند، برای مجموعه مصالح و منابع کشور بهتر بود.
سخنگوی دولت, در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه آيا ايران با توجه به قطعنامه شورای امنيت درباره مساله هستهای پاسخ خود را به بسته پيشنهادی ارائه خواهد کرد يا خير, گفت: زمانی بستهای به ما پيشنهاد شد و از ما خواستند اين بسته را بررسی کنيم و رد نکنيم و ما هم براساس اصول، اين کار را قبول کرديم و زمانبندی مشخصی برای اعلام نتيجه اعلام کرديم. اما غرب با تصويب قطعنامه برخلاف گفتههای خود عمل کرد و نشان داد که پايبند به هيچ نوع تعهدی نيست.
وی افزود: در ابتدا بايد اعتماد متقابل بالا رود، ما در ابتدا اين پيشنهاد را يک گامی مثبت و قدم به جلو دانستيم، اما با تصويب قطعنامه در شورای امنيت، اعتماد متقابل آسيب ديد، اما همچنان ما بر تعهد خود برای پاسخگويی در پايان مردادماه راسخ هستيم.
الهام تصريح کرد: غرب بايد به حرفها و قولهايی که میدهد پايبند باشد تا مردم ما به آنها اعتماد کنند، صدور قطعنامه بر تعريف اعتماد ما به آنها، تاثير گذاشت، ما اهل مذاکره، پايبند مقررات و همچنين عضو آژانس بينالمللی انرژی اتمی هستيم که در چارچوب معاهده NPT کار کرده و میکنيم و حقوق خود را در اصول و چارچوبهای بينالمللی دنبال میکنيم.
وی درباره تحولات منطقه خاورميانه و تجاوز اسرائيل به لبنان گفت: بر اساس بيانيه سازمان کنفرانس اسلامی که در مکه به تصويب رسيد، تهاجم به يک کشور اسلامی، تهاجم به کل کشورهای اسلامی است و کشورهای اسلامی از يک وحدت و يکپارچگی سياسی و امنيتی برخوردارند و موضع کشور ما نيز، همين است.
به گزارش ايلنا، سخنگوی دولت، در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه دولت اعلام کرده بود، گرانیها را کنترل خواهد کرد اما به نظر میرسد، اين امر اتفاق نيفتاده است, گفت: اين امر درباره شرکتهای دولتی اجرا شده و دولت بر عملکرد اين شرکتها نظارت میکند، هيچ شرکت دولتی حق افزايش محصولات توليدی و خدماتی را نداشته و با تخلف آنها برخورد شده است و اگر افزايش قيمتی امسال وجود داشت، بررسی شده و به قيمتهای گذشته بازگشته است، اگر مواردی هم اجرا نشده اعلام کنيد تا پيگيری شود.
وی افزود: در مورد شرکتهای خصوصی، تعزيرات، اين بخش را به صنوف واگذار شده و مجلس اختيار رسيدگی به امر گرانفروشی و ساير تخلفات شرکتهای خصوصی و واحدهای صنفی را به همان صنوف واگذار کرده است و اگر حقوق مردم در اين چارچوب عملی نشده میتوانند به اين شوراها مراجعه کنند.
سخنگوی دولت از عدم افزايش نرخ خدمات پزشکی خبر داد و گفت: وزارت بهداشت علیرغم مشکلات مالی، افزايش تعرفه نرخ خدمات پزشکی را اجرا نخواهد کرد و امسال ما افزايش نرخ خدمات درمانی نخواهيم داشت.
الهام در ادامه در خصوص مسائل خاورميانه، تصريح کرد: لبنان, سوريه و هر کشوری که بخواهد مورد تعرض يا ادامه تعرض قرار گيرد، کشور متجاوز بايد انتظار واکنش جدی در همه ابعاد را از سوی کشورهای اسلامی داشته باشد.
سخنگوی دولت، استقرار نيروهای ناتو در لبنان را تهديد کل منطقه خواند و گفت: کسانی که در زمينه تامين صلح و امنيت جهانی مسووليت دارند، بايد وظيفه خودشان را انجام دهند و راهحل بحران کنونی منطقه، توقف تهاجم رژيم صهيونيستی است.
وی، با اشاره به پيشنويس قطعنامه در شورای امنيت درباره تهاجم اسرائيل به لبنان، گفت: در قطعنامهها بايد ريشه اين بحران مورد توجه قرار گيرد و بدون توجه به ريشه بحران، حل مساله ممکن نيست. اين قطعنامهها بايد عادلانه صادر شود و امنيت و حقوق شهروندان و تماميت ارضی لبنان مورد توجه قرار گيرد و از کشتار مردم جلوگيری شود، زيرا اتفاق لبنان محدود به مسلمانان نيست و اقوام مختلفی در اين کشور قربانی اين تجاوز هستند که ريشه آن، رژيم صهيونيستی است.
الهام، با بيان اينکه اگر تجاوزات رژيم صهيونيستی متوقف نشود، مسووليت همه عواقب دفاع از کشورهای اسلامی برعهده حاميان اين رژيم است، گفت: دفاع از سرزمينهای اسلامی يک حق مشروع برای لبنان و کل منطقه است و ما اين حق دفاع را درست میدانيم و همه مسووليت اين جنايات را متوجه رژيم صهيونيستی و کشورهای آمريکا و انگليس به عنوان حاميان آن میدانيم.
وی، درباره احتمال ادامه مذاکرات در بحث هستهای ايران گفت: ما از اين اصل که اهل مذاکره هستيم، برنگشتهايم، اما اعتماد بر مذاکرات شرط توفيق است، نه اينکه از يک طرف مذاکره کننده باشيم و از طرف ديگر مورد تهديد قرار گيريم و تصور نمیکنم يک سياستمدار خواهان صلح و آرامش، بخواهد از منطقی مبنی بر قانونمداری اصولی و شناخته شده سر باز زند.
سخنگوی دولت, با بيان اينکه اگر آنها بخواهند از چارچوب قانون خارج شوند خودشان آسيب میبينند، گفت: ما از موضع توان، اقتدار و قانون صحبت میکنيم، کشور ايران توانمند و قدرتمند بوده و از لحاظ فناوری علمی، توان سياسی، پشتوانه فکری دارای قدرت است و با تکيه بر اين قدرت، از صلح، عدالت و آرامش در سطح جهان صحبت میکند.
وی افزود: ما میخواهيم مذاکرات با رعايت اصول قانونی انجام گيرد و آنها بايد بپذيرند که در چارچوب قانون عمل کنند و رفتارشان را تصحيح کنند.
الهام در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه وزير خارجه لبنان، اعلام کرده؛ منوچهر متکی وزير خارجه ايران, در بحث ايجاد آتشبس از حد خود تجاوز کرده است, گفت: اين اخبار نادرست را نبايد مورد ارزيابی قرار داد، مقامات لبنان خواهان استقلال و تماميت ارضی کشور خود هستندو ما هم از اين امر استقبال میکنيم.
وی افزود: هر تصميمی که بر مبنای اجماع در اين کشور اتخاذ شود, مورد قبول ما است و اين مداخله نيست و بلکه دفاع از مواضع مشترک بينالمللی است و ما خواهان روشهايی هستيم که حقوق لبنان در آن تحقق يابد و برای ما مهم کوتاه کردن دست متجاوز و حفظ حقوق مظلوم است.
سخنگوی دولت, در پاسخ به سوالی که آيا دولت بر اساس خواست نمايندگان مجلس، پاسخ بسته پيشنهادی کشورهای ۱ + ۵ را مشروط خواهد کرد, گفت: طبعاً تصميماتی که در اين زمينه توسط دستگاههای مختلف اتخاذ میشود، طی مسيری کارشناسی است و در کشور ما برای حفظ حقوق مردم در عرصه فناوری صلحآميز هستهای اجماع وجود دارد و در اين زمينه مشکلی نيست.
وی افزود: ما نسبت به آنچه اعلام میکنيم، پايبند هستيم؛ اما طرفهای مقابل بايد از ظرفيتهای ايجاد شده، درک درستی داشته باشند و از آن استفاده کنند، مجلس در چارچوب اختيارات خود تصميماتی میگيرد و نتيجه کلی اين امر، اعلام خواهد شد.
وی درباره شرطهای ايران برای انجام مذاکره در بحث هستهای گفت: ما مذاکرات خوب و عادلانه را قبول داريم، اما اگر طرف مقابل سياستهای خود را تغيير دهد ما هم سياستهای خود را تغيير میدهيم، با توجه به شرايط کنونی هنوز راههای مذاکره باز است و اگر بر اصول و قوانين پایبندی وجود داشته باشد، مساله حل میشود و فکر میکنم در اين زمينه هيچ مشکلی وجود ندارد، اين قوانين را خود آنها وضع کردند و خودشان هم بايد عمل کنند و پايبندی به حقوق بينالملل، راهگشای مسائل است.
الهام در پاسخ به سوالی که آيا سخنگوی وزارت خارجه تغيير خواهد کرد يا خير, گفت: تا پست سخنگويی وجود دارد، آصفی هم هست و از نظر دولت و وزارت خارجه هنوز، آصفی سخنگو است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه آيا دولت برای بازپس گيری باغ قلهک از دولت انگليس و واکنش به جزيرهسازی مصنوعی امارات عکسالعمل نشان داده است يا خير، گفت: آقای آصفی در هر دو مورد توضيحات لازم را داده است و اتفاق جديدی صورت نگرفته، هر کاری نهاد خاص خود را دارد و آن نهاد پيگير اين مسائل است.
سخنگوی دولت, در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه آيا در زمينه بازپسگيری اشيای تاريخی ايران که در کشور آمريکا وجود دارد، اقدامی کرده است يا خير, گفت: دولت و سازمان ميراث فرهنگی پيگيریهايی را آغاز کرده و با جديت آن را دنبال میکند. در يونسکو طرح دعوی شده و برای رسيدگی به آن وکيلی گرفته شده و اين مساله از طريق حقوقی و قضايی در حال پيگيری است که اميدواريم به نتيجه برسد.
وی افزود: حراج اشيا تاريخی متعلق به ايران کار خلافی است که برخلاف کنوانسيونهای بينالمللی صورت گرفته و در اين زمينه دانشگاه شيکاگو هم به سود ايران در حال پيگيری است و آنها از ابتدا نسبت به اين کار معترض بودند.
الهام، در زمينه مساله بنزين گفت: برای حل مساله بنزين بايد مصرف تنظيم شود و دولت از همه ظرفيت خود برای ساماندهی حمل و نقل عمومی و دوگانهسوز کردن خودروها استفاده میکند و با کم کردن مصرف در حوزه سوخت، اين مساله حل خواهد شد.
وی افزود: البته تصميم جديدی در زمينه بنزين گرفته نشده و اگر تصميمی توسط دولت گرفته شود، آن را به اطلاع مردم خواهيم رساند.
سخنگوی دولت در پايان با گراميداشت روز خبرنگار گفت: اين آرزوی ما است که قلم بر سلاح توفيق پيدا کند و بهترين سلاح، قلم باشد که در خدمت عدالت قرار گيرد.
وی خطاب به خبرنگاران گفت: من برای همه شما، قلمهای عدالتمحور, حقنويس, شجاع و در خدمت پيشرفت کشور آرزوی موفقيت میکنم و آنچه از آثار شما میماند اگر توام با حقگويی و عدالت باشد، شما را جاودانه میکند و بخشی از تاريخ میشويد و تعيين کننده روش مردمان فردا خواهيد بود. شما هويت و فرهنگ جهانی را مینويسيد و تبيين میکنيد و ما هم از هر نوع نقد مبتنی بر عدالت نه تنها استقبال میکنيم، بلکه آن را حمايت از دولت میدانيم و دولت نيازمند حمايتهای نقادانه است.