تهران- خبرگزاری کار ايران
سخنگوی وزارت امور خارجه، قطعنامه شورای امنيت درباره مسائل هستهای ايران را رد کرد.
به گزارش خبرنگار سرويس ديپلماتيک خبرگزاری کار ايران(ايلنا) "حميدرضا آصفی" صبح امروز در نشست هفتگی در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی در حالی حاضر شد که پاسخگويی به سوالات مربوط به مسائل هستهای را به کنفرانس مطبوعاتی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی موکول کرد.
وی تنها به يک سوال هستهای پاسخ داد و آن هم درباره اظهارات خود مبنی بر خارج شدن بسته پيشنهادی اروپا در صورت تصويب قطعنامه شورای امنيت بود.
آصفی با بيان اينکه قطعنامه شورای امنيت به هيچ وجه قابل قبول نيست، گفت: اين قطعنامه وجاهت قانونی ندارد و حقوق ايران را به رسميت نشناخته است.
وی با تأکيد بر موضع ايران مبنی بر ادامه گفتوگو گفت: ما همچنان از مذاکره و رسيدن به راه حل از طريق گفتوگو استقبال میکنيم اما اين اروپا بود که از مسير گفتوگو خارج شد و پرونده را به شورای امنيت سازمان ملل متحد کشاند، در حالی که هنوز تا زمانی که ايران برای پاسخگويی تعيين کرده، وقت باقی بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بيان اينکه اروپا و برخی کشورهای غربی عجله کردند، گفت: آنها میتوانستند تا زمان پاسخگويی ايران صبر کنند، ما اين را گفته بوديم که پس از اتمام کار کميتهها و بررسی بسته پيشنهادی، ابهامات را مطرح خواهيم کرد اما پرونده به ناگاه سر از شورای امنيت درآورد.
وی درباره اقدامات ايران برای حل بحران لبنان گفت: ايران از همه ظرفيتهای خود برای حل بحران استفاده میکند، تشکيل جلسه سازمان کنفرانس اسلامی و تصويب بندهای مهمی در بيانيه پايانی اين سازمان بخشی از تلاشهای ايران بود. در مالزی همه کشورهای شرکت کننده از تداوم بحران که ناشی از تجاوز رژيم صهيونيستی است، ابراز نگرانی جدی کردند و بر حمايت و همبستگی کامل با دولت لبنان تاکيد شد. همچنين ضرورت ايفای نقش شورای امنيت در حل و فصل اين قضيه مورد توجه قرار گرفت و بيانيه جامع و کاملی در اين زمينه صادر شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به گفتوگوهای ايران با کشورهای عربی و اسلامی و همچنين کشورهای غربی، گفت: مشکل لبنان به آمريکا و رژيم صهيونيستی و در دنباله آن به شورای امنيت بر میگردد که وظيفه خود را به خوبی انجام نمیدهد و شايد بتوان گفت وظيفه خود را در حمايت از رژيم صهيونيستی به طور کامل انجام میدهد.
وی با تاکيد بر علاقهمندی ايران به پايان کشتار در لبنان گفت: بايد کشتار رژيم صهيونيستی در لبنان پايان گيرد و گروه تحقيقی برای شناسايی ريشههای بحران تشکيل شود.
آصفی درباره پيشنويس قطعنامه فرانسه و آمريکا در شورای امنيت درباره بحران لبنان گفت: هر قطعنامهای بايد چند نکته را به عنوان اصل مورد توجه قرار دهد، از جمله اين که هر قطعنامهای بايد از طرف همه طرفهای لبنانی پذيرفته شود، عادلانه باشد، يک طرفه نباشد، به ريشههای بحران توجه کند تا رژيم صهيونيستی نتواند تجاوزات خود را ادامه دهد. قطعنامه نبايد صرفا با اين هدف باشد که فشار افکارعمومی را از روی آمريکا، اسرائيل، برخی کشورهای غربی و شورای امنيت بر دارد و روی لبنان بگذارد. بلکه قطعنامه بايد در پی حلوفصل بحران باشد نه اينکه صرفا يک کار صوری است، قطعنامه بايد به گونهای باشد که اجازه ندهد رژيم صهيونيستی تمام هنجارها را به سخره بگيرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تبريک ۱۷ مرداد روز خبرنگار گفت: ۱۷ مرداد يادآور شهادت مظلومانه ديپلماتها و خبرنگار جمهوری اسلامی ايران در مزار شريف به دست عوامل استکبار است.
وی با اشاره به شهادت ديپلماتها و خبرنگار ايران در مزار شريف ۸ سال پيش توسط طالبان، گفت: اين اقدام، يک اقدام جنايتکارانه و مخالف تمامی قواعد بينالمللی بود و اين در حالی است که هنوز شاهد گسترش تروريسم هستيم و نمونه بارز آن را در عراق و افغانستان میبينيم و اين ناشی از برخورد دوگانه غرب و به ويژه آمريکا با اين پديده شوم است.
وی با اشاره به بیتوجهی سازمان ملل متحد و شورای امنيت به وضعيت لبنان و فلسطين، گفت: کشورهای مختلف بايد با همبستگی و استفاده از ابزارهای قانونی و پيمانهای مختلف مانند سازمان کنفرانس اسلامی و عدمتعهد و با حضور فعال در سازمان ملل متحد به گونهای عمل کنند که سازمان ملل حرف آنها را بشنوند. اگرچه شورای امنيت بد عمل کرده اما حضور آنها باعث میشود از اين تريبون صدای خود را به گوش جهان برسانند.
آصفی درباره تحتالشعاع قرار گرفتن مسائل فلسطين توسط حوادث لبنان، گفت: حمله به لبنان دسيسهای آمريکايی ـ اسرائيلی و از پيش طراحی شده برای تحت فشار قرار دادن منطقه و تقويت حضور گستردهتر رژيم صهيونيستی در منطقه است که به موازات اقدامات اين رژيم عليه فلسطين طراحی شد.
وی با بيان اينکه مردم فلسطين بهای استقلال رای و انتخابات آزاد خود را میپردازند، گفت: دستگيری ۶۴ نفر از مسؤولان فلسطينی بدون دليل، قطعاً محکوم است و با هيچ منطقی قابل قبول نيست. رژيم صهيونيستی به دنبال تنبيه کردن مردمی است که علاقهمندند سرنوشت خود را بسازند و همچنين در تلاش برای فروپاشی دولت فلسطين است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: مجامع بينالمللی، سازمان مللمتحد و شورای امنيت مسؤول اتفاقات سرزمينهای اشغالی هستند و بايد قاطعانه برای آزادی رئيس مجلس فلسطين وارد عمل شوند.
وی با اشاره به اظهارات مقامات رژيم صهيونيستی، گفت: اين اظهارات واقعاً از سر استيصال است و نبايد ترديد کرد که رژيم صهيونيستی اگر میدانست جنگ يک ماه و بيش از آن درازا میکشد چنين خبطی نمیکرد. رژيم صهيونيستی فکر میکرد که با اين همه امکانات مقاومت را به راحتی شکست میدهد. نوع عملکرد غرب نيز به گونهای بود که به رژيم صهيونيستی وقت میدادند که شايد در ميدان نبرد پيروزی به دست آورد تا از موضع بالاتری برخورد کنند اما پيروز مطلق جنگ حزبالله است.
آصفی با بيان اينکه رژيم صهيونيستی ابهت و هيمنه خود را از دست داده و اين برای آنها گران است گفت: انزجار افکار عمومی نيز از اين رژيم به طرز بیسابقه ی افزايش يافته و اين رژيم هماکنون منفورترين موجود در دنياست.
وی درباره لغو رواديد ۱۵ ايرانی در آمريکا، گفت: اقدامات لازم را در اين زمينه به عمل میآوريم اما ابتدا بايد اطلاعات لازم را کسب کنيم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص ملاقات "محمد جواد ظريف" با برخی مقامات آمريکايی گفت: اين ديدار با مجوز و هماهنگی قبلی بوده است ملاقتها مراحل خاصی دارد و ظريف هم در چارچوب آن مراحل اقدام کرده است.
وی در مورد ديدار برخی گروههای اپوزيسيون ايرانی با برخی افراد کاخ سفيد، گفت: اين کار نشاندهنده بیاخلاقی کاخ سفيد و آمريکا در خصوص موضوعات مهم بينالمللی است. آمريکا به دروغ داعيه مبارزه با تروريسم را دارد و به اين بهانه به عراق و افغانستان حمله کرد اما از سوی ديگر با گروههای تروريستی ديدار میکند.
َآصفی در پاسخ به سؤال ايلنا مبنی بر کشف و ضبط يک محموله اورانيوم به مقصد بندر عباس توسط مقامات گمرک تانزانيا، گفت: اين خبر درست نيست و ربطی به جمهوری اسلامی ايران نداشته است.
وی درباره اظهارات نخستوزير لبنان در خصوص اظهارات متکی گفت: وزير امور خارجه ايران گفت که ما از طرحهايی که در لبنان مورد اجماع همه گروههاست استقبال میکنيم؛ البته من کاری ندارم که رسانهها چه مقولاتی را مطرح میکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص بسته شدن چند نمازخانه در فرودگاههای فرانسه و انتشار کاريکاتورهای موهن در نشريات اين کشور گفت: ما فرانسه را يک کشور چند فرهنگی میدانيم که اقوام و مذاهب مختلفی در آن هستند و بايد اين امکان فراهم شود که همه آنها بتوانند آداب و رسوم خود را انجام دهند. انتشار کاريکاتور نيز کمکی به تفاهم فرهنگی نمیکند و برای حل مشکلات جهانی مضر است. اميدواريم بستن نمازخانهها شايعه و يا تمهيدات موقتی برای ساخت نمازخانههای بزرگتر باشد.
وی درباره تمديد تحريمهای آمريکا بر ضد ايران، گفت: تحريمهای آمريکا نمونه ديگری از اقدامات يکجانبهگرايانه اين کشور و غيرمنطبق بر موازين بينالمللی است و از رهگذر آن شرکتهای آمريکايی زيان میبينند؛ ضمن اينکه ما برای اين قبيل تحريمها چندان اهميتی قائل نيستيم.
آصفی با اشاره به سالگرد بمباران اتمی هيروشيما، گفت: کشورهايی مانند ژاپن که خود قربانی سياستهای آمريکا هستند نبايد اجازه دهند يکجانبهگرايی آمريکا شکل بگيرد؛ آنها نشان دادهاند که همواره به دنبال يکجانبهگرايی برای حقوق غيراخلاقی خود هستند و آنچه آينده بشر را به خطر میاندازد يکجانبه گرايی و سرپيچی از قواعد است و اميدواريم که جهان به راهی برود که با خرد جمعی اداره شود.
وی درباره تعداد سفرايی که از آغاز به کار دولت احمدینژاد تعويض شدهاند، گفت: تعداد آنها را به ياد ندارم اما عمر مأموريتهای خارج از کشور مسؤولان وزارت خارجه بين سه تا چهار سال است و ممکن است ۳۰-۴۰ رئيس نمايندگی در سال تعويض شوند.