یکشنبه 29 بهمن 1385

گفتگوی راديو فردا با داريوش همايون و مهرداد درويش پور درباره احتمال حمله نظامی آمريکا به ايران

* به نظر می رسد درآستانه پايان يافتن مهلت ۶۰ روزه قطعنامه شورای امنيت شازمان ملل متحد برای پايان دادن به برنامه هسته ای غنی سازی رويارويی ايران و آمريکا شدت می يابد

ميانجيگری يا رويارويی با ايران
امير آرمين - به نظر می رسد درآستانه پايان يافتن مهلت ۶۰ روزه قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد رويارويی ايران و آمريکا شدت می يابد در حالی که برخی شواهد حکايت از تلاش های ميانجی گرانه دارد. داريوش همايون صاحب نظر مسايل ايران و مهرداد درويش پور جامعه شناس مقيم سوئد در گفت و گو با امير آرمين ديدگاه های خود را در باره سياست خارجی ايران و رويارويی در منطقه بيان کرده اند

با نزديک شدن مهلتی که شورای امنيت سازمان مل متحد به ايران برای پايان دادن به برنامه هسته ای غنی سازی اورانيوم به نظر می رسد در حال تغيير خود است.

به نظر می رسد شايعه بيماری آيت الله خامنه ای، و انتقادهای فزاينده ای که از سياست تندروانه محمود احمدی نژاد می شود درجنين تغييری اثر گذار بوده است.

ناظران می گويند ديدار مقام های امنيتی عربستان سعودی و ايران از کشور های يکديگر اين گمان را تقويت می کند که ايران از طريق سعودی ها به جورج بوش در باره تغيير مواضعش در عراق ، لبنان و برنامه هسته ای پيام های آشتی جويانه ای فرستاده و از رياض خواسته است ميان تهران و واشنگتن ميانجيگری کند

ناظران می گويند ديدار مقام های امنيتی عربستان سعودی و ايران از کشور های يکديگر اين گمان را تقويت می کند که ايران از طريق سعودی ها به جورج بوش در باره تغيير مواضعش در عراق ، لبنان و برنامه هسته ای پيام های آشتی جويانه ای فرستاده و از رياض خواسته است ميان تهران و واشنگتن ميانجيگری کند.

کارشناسان معتقدند که بحران رويارويی آمريکا با ايران ممکن است با ميانجيگری عربستان سعودی ميان دوطرف و بنا به درخواست سران جمهوری اسلامی فرو کش کند.

برخی صاحب نظران ديگر نيز می گويند حضور ناوهای هواپيمابر آمريکا و ناوگان مين جمع کنی بريتانيا در خليج فارس نشانه ای از وجود يک بحران و چشم انداز درگيری نظامی را به نمايش می گذارد.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

علی لاريجانی دبير شورای عالی امنيت کشور در پی گفت و گوی روز ۵ شنبه با همتای سعودی، امير بندر درتهران، به خبرنگاران گفت احتمال حمله نظامی به ايران بسيار ضعيف است.

شماری از تحليلگران در کنار اين مسائل به نگرانی ديگری اشاره می کنند. داريوش همايون فعال سياسی در اروپا می گويد سياست نادرست جمهوری اسلامی علاوه بر آنکه چشم انداز يک حمله نظامی را پيش رو می گذارد به جنگ شيعه و سنی در منطقه دامن می زند حال آنکه به دليل در اقليت بودن شيعه در منطقه اين سياست به زيان شيعه عمل خواهد کرد.

احتمال حمله نظامی آمريکا به ايران به منظور متوقف ساختن برنامه هسته ای و سياست های منطقه ايران واکنش فعالان سياسی و تحليلگران را برانگيخته است.

مهرداد درويش پور درباره راه های برون رفت از بحران کنونی راه حل سومی را مطرح می کند.

شماری از فعالان سياسی با نگرانی از احتمال درگيری نظامی ، جمهوری اسلامی و سياست های آنرا موجب انزوای ايران در جامعه جهانی می دانند و خواهان آنند که مخالفان دموکراسی خواه جمهوری اسلامی با تاکيد بر «سياست ضد حقوق بشری حکومت»، حمايت جهانی را از آرمان دموکراسی خواهی ايرانيان جلب کنند و با استقرار دموکراسی در ايران موجب خروج اين کشور از بحران و انزوای بين المللی شوند.

Copyright: gooya.com 2016