تهران- خبرگزاری کار ايران
احمد زيدآبادی با اشاره به ملاقاتی که همراه با محمد عطريانفر، مصطفی تاج زاده و سعيد حجاريان با عبدالله نوری داشته است، گفت: در اين نشست به بررسی وضعيت ايران در عرصه داخلی و خارجی و شرايط حضور عبدالله نوری در انتخابات رياست جمهوری پرداختيم.
احمد زيدآبادی در گفت وگو با خبرنگار "ايلنا" هدف اصلی ديدار با عبدالله نوری را تحليل شرايط کنونی و روند حاکم بر کشور از نقطه نظر اقتصادی و سياسی در بهار آينده عنوان کرد و افزود: در ادامه اين بررسیها بحثها اندکی به سمت انتخابات رياست جمهوری انحراف پيدا کرد.
وی با بيان اينکه برخلاف استنباطهايی که در برخی روزنامهها از اين ديدار وجود داشت، کسی تلاش نکرد آقای نوری را از کانديداتوری منصرف کند، افزود: بعد از اينکه بحث انتخابات رياست جمهوری و گزينه آقای نوری مطرح شد ايشان درخواست کردند ابتدا تحليلی از شرايط صورت بگيرد تا مشخص شود چهرهها و گروههای مختلف اصلاحطلب چه تحليلی از اوضاع دارند و آيا از اين تحليل کانديداتوری آقای نوری بيرون میآيد يا خير؟
اين فعال سياسی در خصوص نظرات اعضای شرکت کننده در اين جلسه درباره کانديداتوری عبدالله نوری گفت: آقای تاجزاده نظرش اين بود که همه افراد از جمله آقای نوری اعلام کانديداتوری کرده و فعاليت خود را آغاز کنند و در نهايت اگر آقای خاتمی حضورش در انتخابات مسجل شد، ساير کانديداها کنار بکشند.
زيدآبادی افزود: عطريانفر نظرش اين بود که تا آقای خاتمی حضور يا عدم حضور خود را اعلام نکردهاند گروههای اصلاحطلب نمیتوانند درباره ساير کانديداها موضع مشخصی بگيرند.
اين فعال سياسی درباره نظرات عطريانفر که عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران است، تصريح کرد: آقای عطريانفر معتقدند اگر بعضی گروهها بحث کانديداتوری آقای نوری را به صورت جدی مطرح کنند بقيه گروههای اصلاحطلب فکر میکنند در مقابل خاتمی جايگزين انتخاب شده و بحثهای حاشيهای شکل میگيرد.
زيدآبادی درباره نظرات ارائه شده از سوی حجاريان عضو جبهه مشارکت در اين جلسه گفت: آقای حجاريان بحث جنبش اجتماعی را مطرح کردند و نظرشان اين بود که آقای خاتمی علاقهای به اينکه رهبر جنبش اجتماعی بشود، ندارد. بنابراين اگر قرار است دوم خردادی ديگر تکرار شود آقای نوری گزينه مناسبی است.
وی تصريح کرد: به نظر من آقای نوری کانديدای يک شرايط خاص و استثنايی است و در رديف ساير کانديداهای اصلاحطلب قرار نمیگيرد و تا آن تحليل خاص وجود نداشته باشد و بر آن اجماعی صورت نگيرد، کانديداتوری آقای نوری موضوعيت نخواهد داشت.
اين فعال سياسی افزود: اگر تحليل اصلاحطلبان از اوضاع اين باشد که فقط آقای احمدی نژاد رئيس جمهور نباشد و يا ادامه ايدهها و برنامههای گذشته مفيد است به طور طبيعی آقای نوری نمیتواند کانديدای چنين اوضاعی باشد.
زيدآبادی تاکيد کرد: در صورتی که اصلاحطلبان احساس کنند بايد تغيير نگاه داده و گفتمان جديدی در عرصه اصلاحات مطرح کنند آقای نوری میتواند يکی از کانديداهای بالقوه باشد.
زيدآبادی با بيان اينکه سکوت چندين ساله عبدالله نوری از سر محافظهکاری يا عدم رنجاندن جناح محافظهکار نيست، تصريح کرد: آقای نوری با فلسفه خاصی سکوت کردهاند و نظرش اين است که اگر اين سکوت را بشکند خيلی از دوستان اصلاح طلب میرنجند.
وی نوع عملکرد و تاثيرپذيری اصلاح طلبان از کانونهای قدرت را از جمله انتقادهای نوری به اصلاح طلبان برشمرد و اظهار داشت: وقتی به آقای نوری مراجعه کردم و تحليل خود را از حضور ايشان در انتخابات گفتم، ايشان گفت بايد تحليل ساير گروهها را هم بررسی کرد و اگر تحليل آنها همان تحليلهای سابق باشد قاعدتاً زمينه برای حضور من ايجاد نمیشود.
اين فعال سياسی تاکيد کرد: عبدالله نوری حضورش را در انتخابات نفی نکرده است اما اين مساله مسکوت مانده است.
زيدآبادی درباره حضور خاتمی در انتخابات رياست جمهوری دهم گفت: من در حاشيه جلسهای با آقای خاتمی صحبت کردم و ايشان گفتند حضور يک رئيس جمهور بدون شکلگيری يک جنبش اجتماعی قوی در حمايت از وی، را مفيد نمیداند. به هر حال آقای خاتمی با اين رويه که عدهای بخواهند ايشان را تحت فشار برای بازی در يک زمين سخت به صحنه بياورند و بعد با وضع موجود رهايش کنند تا ببينند چه پيش میآيد، مخالف هستند.