خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
مصطفي تاجزاده گفت: جوانان ما به علت پاسخ داده نشدن به مطالباتشان و كارهاي بدي كه عدهاي كردهاند، حق دارند عصباني شوند ولي شايسته {نيست} در عصبانيت تصميم بگيرند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مشاور رييسجمهور عصر پنجشنبه و در سالن كوثر شهر قزوين افزود: ما نميتوانيم قهر كنيم؛ چرا كه سياست مثل غذاست و نميتوان آن را كنار گذاشت.
وي تصريح كرد: اگر انتخاب نكنيم برايمان انتخاب ميكنند و اگر تصميم نگيريم برايمان تصميم ميگيرند؛ انفعال ما قدرت ديگران را زياد ميكند.
تاجزاده با بيان اينكه ما حاكميتي مقتدر و همهكاره و جامعهاي از نظر مدني ضعيف داريم، ابراز عقيده كرد: در اين حالت فقط يك مجرا براي نفس كشيدن داريم و آن هم انتخابات است تا بتوانيم از طريق آن، توزيع قدرت بكنيم و كساني به داخل حكومت بيايند كه به دموكراسي معتقد باشند.
وي در ادامه با بيان اينكه پدران و مادران ما در 28 مرداد 1332 يك لحظه غفلت كردند و 25 سال تاوان آن را دادند، تصريح كرد: الان همه منتظر انتخابات ايران هستند و مولفهاي قويتر از راي مردم نداريم. يادمان باشد كه موشكهاي آمريكا در دوم خرداد فقط با راي مردم تغيير جهت داد.
به گفتهي تاجزاده، اگر قدرت حكومت توزيع شود، جامعه، امكان نفس كشيدن پيدا ميكند و نهادهاي مدني امكان رشد برايشان فراهم ميشود و ميتوانند شكل بگيرند ولي مادامي كه سيستم يكپارچه است، اجازه نميدهد كسي حزب درست كند.
تاجزاده تصريح كرد: چون دولت در تمام مسائل حرف اول را ميزند، يك فرد امكان دارد به يك ديكتاتور هم تبديل شود.
وي با تاكيد بر اينكه امروز كشور جز دموكراسي راهي ندارد، خاطرنشان كرد: امروز دموكراسي براي ما به معني امنيت بيشتر، فساد اقتصادي كمتر و بهبود وضعيت معيشتي است.
عضو جبهه مشاركت و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي شرط اساسي دموكراسي را توسعهي اقتصادي دانست و افزود: در عرصهي اقتصادي وقتي نظام دموكراتيك بشود، امكان پيشرفت و جذب سرمايهها را فراهم ميكند.
وي افزود: دموكراسي در اروپا بعد از جنگهاي سياسي و مذهبي اتفاق افتاد و ما هم فقط كافي است به جايي برسيم كه نتوانيم همديگر را حذف كنيم، در حالي كه الان در كشور ما حزب مشاركت كه بزرگترين حزب كشور است شش ساله است.
به گفتهي وي، اصولگراها هم كه با دموكراسي رابطهي جن و بسمالله دارند، الان ميگويند در انتخابات ميخواهيم با روش دموكراسي به يك تفاهم برسيم و مجبور شدهاند دموكراتيك رفتار كنند.
وي همچنين در جلسهي پرسش و پاسخ، ابراز عقيده كرد: اگر شوراي نگهبان كه آقاي فلاحيان را تاييد صلاحيت كرده، صلاحيت دكتر معين را رد كند، حيثيتش زير سوال ميرود و اگر اينطور شود حداقل مثل مجلس هفتم شركت نميكنيم؛ چرا كه معتقديم انتخابات به انتصابات تبديل ميشود.
تاجزاده افزود: ما مطالبات جنسيتي، قوميتي و مذهبي و فرهنگي داريم. بنابراين اگر نتوانيم با يك الگوي دموكراتيك به آنها جواب دهيم با مشكلات عديدهاي روبهرو ميشويم.
وي افزود: مطالبات قوميتي ما در قانون اساسي به رسميت شناخته شده، ولي هنوز برخي در افكار و الگوهاي رضاخاني هستند.
وي تصريح كرد: شعار دكتر معين اين است كه ما در دور اول اصلاحات قانون شوراها را اجرا كرديم و اصول 15، 19 و 20 قانون اساسي يعني حقوق قوميتي را نيز در دور دوم اصلاحات انجام خواهيم داد.
تاجزاده با اشاره به نامهي امام (ره) در رابطه با نهضت آزادي گفت: دكتر معين معتقد است كه اين نامه مربوط به 20 سال پيش است و امروز فضاي جامعه عوض شده و بعد هم چرا در سال 1374 براي انتخابات مجلس صلاحيت كانديداهاي نهضت آزادي را تاييد كردند.
وي افزود: مگر امام (ره) نفرمودند كه اگر از صدام بگذرم از آل سعود نميگذرم ولي مگر الان با عربستان رابطه نداريم.
وي خطاب به كساني كه اقتدارگرايان ميناميد، تصريح كرد: اگر در رابطه با همه صحبتهاي امام (ره) اينگونه باشيد خوب است، ولي شما بيش از هر كس ديگري گزينشي رفتار ميكنيد و كساني امروز مدافع انقلاب شدهاند كه در دههي اول انقلاب اصلا جرأت حرف زدن نداشتند و اصلا راهشان نميدادند.
تاجزاده در ادامه خاتمي را يكي از صادقترين سياستمداران صد سال اخير كشور دانست و افزود: ايشان هميشه دغدغهي مردم را داشتند و همين الان هم طبق نظرسنجيها در رأس چهرههاي محبوب جامعه هستند.
وي افزود: نقش خاتمي در استقرار گفتمان دموكراسي در 100 سال گذشته كشور بينظير بوده و هيچ سياستمدار و روشنفكري به اندازهي وي در حاكميت گفتمان و دموكراسي موفق نبوده است.
مشاور رييسجمهور افزود: دكتر معين ميخواهد راه خاتمي را ادامه دهد. براي تمام انتقادات مردمي انتخابات آزاد و آزادي مطبوعات راهكارهايي دارد كه اعلام خواهد كرد.