تهران- خبرگزاري كار ايران
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي گفت: مطمئنيم كه شرايط داخلي و بينالمللي به هيچ وجه اجازه حاكم شدن افراطيگري را نخواهد داد و در كنار ملت خود براي روزهاي بهتر تلاش خواهيم كرد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، محمدرضا خاتمي در همايش سپاس و تقدير از ياوران مصطفي معين خطاب به حاضران در اين همايش، گفت: با شور و شوقي كه در اين نشست وجود دارد، از هم اكنون بايد استارت انتخابات بعدي را بزنيم.
وي افزود: خسته نباشيد، شما با دستان خالي اما فكري بلند به ميدان آمديد و زير فشارهاي اقتدارگرايان يا تحريميها كاري كرديد كه نشاندهنده بلوغ جامعه ايران است.
خاتمي خطاب به مصطفي معين كانديداي اصلاحطلبان پيشرو، تصريح كرد: شما در شرايطي قبول مسووليت كرديد كه ياس و نااميدي همه جا را گرفته بود و امروز شاهد دستاوردهايي هستيم كه به رغم عدم پيروزي در اين انتخابات، اميد ما را از روز اول بيشتر كرده است، شما اسوه مردمي بودن، ساده زيستي و عدالتخواهي بوديد اما ما نتوانستيم اين چهره اصيل شما را به مردم نشان دهيم.
وي ادامه داد: خسته نباشيد، تازه اول كار است از هم اكنون كار شروع ميشود؛ ميليونها انساني كه به شما راي دادند و ميليونها انساني كه شما را ميخواستند و همه آناني كه خواهان پيشرفت بر مبناي دموكراسي در داخل و صلح در جهانند چشم اميد به شما دوختهاند.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي در خصوص انتقادات مهدي كروبي و هاشمي رفسنجاني به روند انتخابات، ابرازاميدواري كرد كه اين دو نفر بتوانند در آينده منشا تحول جديد براي تحقق آرمانهاي انقلاب باشند.
وي همچنين براي محمود احمدينژاد آرزوي توفيق كرد و خطاب به وي گفت: هرجا پيگير خواسته مردم باشيد با استقبال ما مواجه خواهيد شد.
محمدرضا خاتمي افزود: تلاش زيادي براي اجماع كرديم، از التماس به مهندس موسوي تا راههاي علمي براي اجماع و تلاش براي پيدا كردن كساني كه ميتوانستند مورد اجماع قرار بگيرند.
دبيركل جبهه مشاركت در ادامه افزود: هيچكس نبايد گمان كند كانديداي ما يا هر كانديداي ديگري مغلوب؛ در عظمت كار ما همين بس كه با دست خالي و با كمتر از 500 ميليون تومان وارد عرصه رقابتهاي انتخاباتي شديم.
خاتمي با انتقاد از ضعف سازماني دولت كه سبب شد هيچ يك از عوامل اجرايي توانايي رويارويي با تخلفات انتخاباتي را نداشته باشد، گفت: در دور دوم مساله چيز ديگري بود، هرچند كه معتقد بوديم همه بايد متحد شويم اما اميدي به پيروزي هاشمي نبود، به همين دليل به وي پيشنهاد كرديم كنار برود چرا كه به راحتي دور دوم را به رقابت فقر و غنا تبديل كردند.
دبيركل جبهه مشاركت در ادامه با بيان اينكه تمامي تخلفات صورت گرفته و مشكلات سبب نميشود از ضعفهاي خود غافل شويم، مخاطب قرار ندادن همه قشرها، ترجمه نكردن دموكراسي براي مردم و پاسخگو بودن اصلاحطلبان در مقابل ناكاميهاي سالهاي گذشته و ضعف تشكيلاتي و مالي را از عوامل ناكامي اصلاحطلبان پيشرو دراين دوره از انتخابات قلمداد كرد.
وي در عين حال تصريح كرد: محافظهكاران نبايد فكر كنند اين راي، راي به آنها بوده است چرا كه اين راي، رايي بود كه به نحوي ميتوان آن را راي ناراضيان تعبير نمود.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي افزود: رقيب با سياهنمايي و تكيه برناكارآمدي حكومت از 16سال گذشته، به گونهاي نشان داد كه انگار فاسدان و غارتگران طرفدار نظامند و ايشان تنها مخالف اين فساد ستند و با آدرس غلط دادن، فردي چنان هنرمندانه خود را مقابل آن قرار داد كه مصداق تحولخواهي بود.
خاتمي افزود: امروز اولين بار در طول حيات جمهوري اسلامي حاكميت كاملا يكدست است و هيچ عنصر غيرخودي در حكومت وجود ندارد، اين عرصه يكهتازي، بهترين آزمون براي آنهايي است كه نشان دهند كه شعارهايشان واقعيت داشته يا سراب بوده است؛ اميدواريم اين شعارها واقعيت يابد و همه بيكاران سركار بروند، همه مسكن پيدا كنند، درمان مردم رايگان شود و تورم يك رقمي گردد؛ اين وعدههايي است كه بايد تحقق يابد.
دبيركل جبهه مشاركت با بيان اينكه قول ندادند روزنامهها بسته نشود، حريم دانشگاه، حوزه، دانشمندان و علما محفوظ بماند، تاكيد كرد: اين مطالبات جزء آن دسته از حداقل خواستههايي است كه همواره براي تحقق آنها بايد در پاي آن مطالبات ايستادگي كنيم.
وي افزود: نگران هستيم، نگران بسته شدن فضاي جامعه، سكون و كسادي بازار، انزوا در جهان، سكوت گورستاني دانشگاهها، خودي و غيرخودي شدن حكومت، برگزاري انتخابات غيرآزاد و غيرسالم؛ آيا ديگر رنگ انتخابات رقابتي را خواهيم ديد؟ اميدواريم فرزندان انقلاب ما با تكيه بر سرمايه اصلي خود كه هيچگاه حضور در قدرت نبوده است و عشق به ميهن، تدين، خلوص وآزاديخواهي بتواند فشارها را تحمل كند.
خاتمي آزادي،آزاديخواهي و اجماع عليه انحصارطلبي را پايگاه اجتماعي اصلاحطلبان براي ادامه راه دانست و تاكيد كرد: بايد منسجم بمانيم و به قدرت اجتماعي خود ايمان بياوريم؛ هرچند خطر در كمين است اما ميتوانيم كاري كنيم كه ديگر وزارت اطلاعات به محفل قتلهاي زنجيرهاي، وزارت ارشاد به بنگاه سانسورچيها و وزارت اقتصاد به مامن رانتخوارها تبديل نشود.
وي با بيان اينكه پيش از اين نيز 70 درصد قدرت را در اختيار نداشتيم و امروز آبديده از فشار 70 درصد خواهيم توانست فشار بيشتري را تحمل كنيم، گفت: در عوض جامعهاي داريم آگاه و خواهان تغيير، همه نخبگان امروز بر سر تغيير اجماع دارند، امروز بايد مخاطبان خود را در همه اقشار پيدا كنيم، از همه ابزارهاي ارتباطي استفاده كنيم، براي تحقق دموكراسي، چرا كه همچنان دموكراسي را تنها راه نجات ايران ميدانيم.