شنبه 8 دي 1386

فعاليت ها و کارنامه آرتور جرج، سرمربی جديد تيم ملی فوتبال ايران، فريد اشرفيان، صدای آلمان

آرتور جرج، مربی اهل پرتغال، که جزو چهره‌های برجسته و مطرح در ميان مربيان فوتبال جهان محسوب می‌شود، از اين پس هدايت تيم ملی فوتبال ايران را در مسير راه‌يابی به مسابقات جام جهانی ۲۰۱۰ آفريقای جنوبی برعهده خواهد داشت.

روز پنجشنبه ۲۷ دسامبر و تنها ۲ روز پيش از پايان مهلت ارسال ليست کادر ۵۰ نفره‌ی تيم ملی فوتبال ايران، به کنفدارسيون فوتبال آسيا، جهت حضور در پيکارهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰، سرمربی جديد تيم ملی سرانجام پس از ۶ماه بلاتکليفی و تعطيلی تيم ملی انتصاب گرديد.

نگاهی به زندگينامه و تاريخچه‌ی فعاليت‌های حرفه‌ای آقای آرتور جرج، نمايانگر شايستگی وی برای اين سمت و مسئوليت جديد‌اش در ايران است.

آغاز فعاليت مربيگری در اواخر دهه هفتاد ميلادی

آرتور جرج که در ۱۳ ماه فوريه سال آينده ميلادی ، ۶۲مين سالگرد تولدش را جشن می‌گيرد، نزديک به ۳۰ سال پيش فعاليت خود را در صحنه‌ی مربی‌گری فوتبال آغاز کرد. نخستين ايستگاه فعاليت وی در اين عرصه، انتخاب وی در سال ۱۹۷۹ به عنوان کمک‌ مربی تيم ملی فوتبال پرتغال بود

آرتور جرج سپس در دهه‌ی ۸۰ ميلادی مسئوليت مربی‌گری در رقابتهای باشگاهی را برعهده گرفت. هدايت باشگاه‌های پرتغالی «گوئيمارش»، «بلنتزس»، «پورتيمو ننزه»، «اف.ث. پورتو» و «راسينگ پاريس» از فرانسه جزو فعاليت‌های وی در سمت سرمربی در سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۱ محسوب می‌شوند. گفتنی است که آرتور جرج در سالهای ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۱ همزمان سرمربی‌گری تيم ملی فوتبال پرتغال را نيز در کنار سرمربی‌گری باشگاه «اف. ث. پورتو» برعهده داشت.

پس از آن آرتور جرج برای مدت ۳ سال، يعنی تا سال ۱۹۹۴، سرمربی تيم فوتبال باشگاه معروف «پاريس سن ژرمن» در کشور فرانسه بود. آرتور جرج سپس تا سال ۱۹۹۵ مسئوليت هدايت باشگاه سنتی «بنفيکا ليسبون» در پرتغال را تقبل کرد.

سرپرستی تيمها‌ی ملی فوتبال پرتغال و سوئيس

آرتور جرج در سالهای ۱۹۹۶ و ۱۹۹۷ مجددا به صحنه‌ی مربی‌گری در تيم‌های ملی بازگشت. سرمربی‌گری تيم ملی فوتبال سوئيس در سال ۱۹۹۶ و تيم ملی فوتبال پرتغال در سال ۱۹۹۷، با موفقيت چندانی برای آرتور جرج همراه نبود و هرکدام تنها پس از ۱ سال به ‌اتمام انجاميد.

آرتور جرج در پايان سال ۱۹۹۷ دوباره در صحنه‌ی باشگاهی فعاليت مربی‌گری خود را ادامه داد و تا سال ۱۹۹۹ تنها برای مدت کوتاهی در باشگاههای «تفريفا» در اسپانيا، «ويتس آرن هايم» در هلند و «پاريس سن ژرمن» در فرانسه انجام وظيفه کرد.

درآغاز قرن جديد و از سال ۲۰۰۰ آرتور جرج کوشيد که با وارد شدن به صحنه‌ی فوتبال قاره آسيا، راه‌های تازه‌ای در پيش گيرد و تجربيات تازه‌ای کسب کد. فعاليت در سمت سرمربی باشگاه‌های «النصر» و «المال» در فاصله‌ی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۱ در کشور عربستان سعودی نخستين ايستگاههای او در فوتبال آسيا بودند. آرتور جرج پس از بازگشتی کوتاه‌مدت به پرتغال در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ بعنوان سرمربی در خدمت باشگاه «زد. اس. کا. مسکو» در کشور روسيه بود.

موفقيت‌ها و افتخارات

آرتور جرج که فعاليت خود را بعنوان بازيکن در سن ۳۲ سالگی به دليل مصدوميت به اتمام رساند، ۲ بار آقای گل ليگ فوتبال باشگاههای پرتغال شد و همچنين با پيراهن باشگاه «بنفيکا ليسبون» ۴ بار عنوان قهرمانی ليگ باشگاهی و ۲ بار نيز قهرمانی در جام حذفی باشگاههای پرتغال را از آن خود کرد. وی از جمله ۱۶ بار برای تيم ملی پرتغال داخل ميدان بازی شد. او در سمت مربی‌گری موفق شد در سال ۱۹۸۷ قهرمانی جام قهرمانان باشگاههای اروپا را با باشگاه «اف ث پورتو» در ديداری فراموش‌نشدنی در برابر بايرن مونيخ تصاحب کند.

۴عنوان قهرمانی با باشگاه «اف ث پورتو» در ليگ باشگاهی و جام حذفی پرتغال در کنار قهرمانی در ليگ باشگاهی و جام حذفی فرانسه با تيم «پاريس سن ژرمن»، از ديگر عنوانهايی است که اين مربی معروف پرتغالی جزو ليست افتخارات آرتور جرج محسوب می‌شود.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

خصوصيات شخصی

آرتور جرج در صحنه‌ بين‌المللی مربيان فوتبال«فيلسوف» ناميده می‌شود. او در دانشگاه‌های پرتغال و آلمان در رشته‌های زبان آلمانی و تربيت بدنی تحصيل کرده و در کنار زبان مادری‌اش، پرتغالی، همچنين به زبان‌های فرانسوی، آلمانی، اسپانيايی، انگليسی و ايتاليايی تسلط دارد. او به عنوان شاعر نيز چندين جلدکتاب منتشر کرده است.

ارزش‌هايی همچون انضباط و سخت‌کوشی برای او از اهميت خاصی برخوردار است. بدين دليل لقب «آلمانی» نيزبه آرتورجرج اختصاص يافته است.

فريد اشرفيان

دنبالک:
http://news.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/35371

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'فعاليت ها و کارنامه آرتور جرج، سرمربی جديد تيم ملی فوتبال ايران، فريد اشرفيان، صدای آلمان' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016