سه شنبه 27 فروردین 1387

درخواست فوری برنامه نظارت بر حمايت مدافعان حقوق بشر: سلامت روحی و جسمانی شيرين عبادی را تضمين کنيد!

برنامه نظارت بر حمايت مدافعان حقوق بشر، به عنوان برنامه ای مشترک از "سازمان جهانی مبارزه با شکنجه" (OMCT) و "فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر" (FIDH) از شما درخواست می کند که سريعا درخصوص وضعيت پيش آمده ذيل در جمهوری اسلامی ايران اقدام نماييد.

شرح مختصری از وضعيت پيش آمده:
برنامه نظارت از سوی منابع قابل اطمينان اطلاع يافته که خانم شيرين عبادی، وکيل و برنده جايزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۳، تهديد به مرگ شده است.

با توجه به اطلاعات به دست آمده، خانم عبادی روز ۵ آوريل ۲۰۰۸ نامه ای بدون امضاء در دفتر کار خود دريافت کرده که در آن تهديد به مرگ شده است.

خانم عبادی بلافاصله با ارسال نامه ای به نيروی انتظامی چنين تهديدهايی را محکوم کرده و يادآوری نموده که سالهاست چنين نامه هايی را دريافت می کند. او همچنين در نامه خود به اين موضوع اشاره کرده که بی شک اين تهديدها به دليل فعاليت های او در زمينه حقوق بشر انجام می شود.

خانم عبادی دو روز بعد ايران را ترک کرد و از وکلايش خواست تا به مدت يک هفته به صورت عمومی در اين رابطه چيزی بيان نکنند و صرفاً شاهد رسيدگی نيروی انتظامی باشند. اين درحالی است که تاکنون هيچ گونه رسيدگی در اين زمينه انجام نشده است.

برنامه نظارت مراتب نگرانی عميق خود را نسبت به تهديدهای اخير به جانب خانم عبادی اعلام می دارد و کاملاً مشخص است که انجام چنين اقداماتی به دليل فعاليت های وی در زمينه حقوق بشر و به طور کلی ادامه سرکوب های خشونت آميز در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر است.

به علاوه، برنامه نظارت مصرانه بر روی اين حقيقت تأکيد می کند که ايران با ارائه نامزدی خود در انتخابات شورای حقوق بشر سال ۲۰۰۶ متعهد شده "بالاترين سطح استانداردها را در ارتقاء و حمايت از مقوله حقوق بشر رعايت و حفظ کند". (۱) قابل ذکر است که ايران مصرانه روی اين نکته تأکيد نمود که "تلاش هايی را به طور مستمر در زمينه حفظ شئونات انسانی و ارتقاء و حمايت از مقوله حقوق بشر و آزادی های اصلی انجام خواهد داد". (۲) برنامه نظارت به منظور اطمينان بخشيدن به واقعيت ادامه اين تلاش ها، از جمهوری اسلامی ايران می خواهد تا براساس عهدنامه های بين المللی حقوق بشر عمل کند.

اقدامات مورد درخواست:
از شما خواهشمنديم که هر چه سريعتر دولتمردان جمهوری اسلامی را از درخواست های زير باخبر سازيد:

۱. تحت هر شرايطی، سلامت روحی و جسمانی خانم شيرين عبادی را تضمين کنند.

۲. هر چه سريعتر و به شکلی بيطرفانه نسبت به تهديدهای اعمال شده به جانب خانم عبادی رسيدگی و اشخاصی را که مسؤول اين تهديدها هستند شناسايی کنند. و آنان را طی دادگاهی بی طرف و واجد صلاحيت محاکمه و مجازات های تعيين شده از سوی قانون را بر آنان اعمال نمايند.

۳. سريعا به هرگونه اقدام تهديدآميز و آزاردهنده، حتی در سطوح قضايی، در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ايران، از جمله خانم شيرين عبادی، پايان دهند.

۵. به مواد اعلاميه مدافعان حقوق بشر، تصويب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در ۹ دسامبر ۱۹۹۸، احترام گذاشته و آن را رعايت کنند. به ويژه ماده اول آن که می گويد: "هر شخصی به صورت فردی يا گروهی اين حق را دارد که در سطوح ملی و يا بين المللی اقدام به حمايت از حقوق بشر کند و آزادی های اصلی را تحقق بخشد" و همچنين ماده ۶ قسمت دوم که می گويد: "هر شخصی اين حق را دارد (...) تا به شکلی آزادانه به افشا، اشاعه يا نشر نظرات ديگران و اطلاعات مربوط به حقوق بشر و آزادی های اصلی اقدام کند". و همچنين ماده ۱۲.۲ که می گويد: "دولت بايد کليه تدابير لازم را انجام دهد تا حمايت فردی و گروهی همه کس نسبت به خشونت، تهديد، اقدامات تلافی جويانه، فشار، تبعيض های منفی شخصی و يا قانونی و هرگونه اقدام مستبدانه ديگری، توسط مراجع ذيصلاح تضمين گردد".

۶. به طور کلی، تحت هر شرايطی اطمينان دهند که مفاد حقوق بشر و آزادی های اصلی در ايران مطابق با اعلاميه جهانی حقوق بشر و ديگر عهدنامه های بين المللی و منطقه ای که ايران نيز آنها را به رسميت شناخته رعايت خواهند شد.

رونوشت:
- رهبر انقلاب اسلامی، جناب آيت الله سيدعلی خامنه ای.
- رياست جمهوری، جناب آقای محمود احمدی نژاد.
- رياست قوه قضاييه، جناب آقای محمود هاشمی شاهرودی.
- وزير امور خارجه، جناب آقای منوچهر متکی.
- نماينده دائم جمهوری اسلامی ايران در سوئيس.
- سفير ايران در فرانسه، جناب آقای علی آهنی.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

لطفا رونوشت اين نامه را به ديگر نمايندگان ديپلماتيک جمهوری اسلامی در ديگر کشورها نيز ارسال نماييد.

پاريس – ژنو، ۱۴ آوريل ۲۰۰۸

لطفا در پاسخ خود ما را از هرگونه اقدام انجام شده درخصوص اين درخواست ها مطلع نماييد.

برنامه نظارت، برنامه مشترکی است از "فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر" (FIDH) و "سازمان جهانی مبارزه با شکنجه" (OMCT) که به حمايت از مدافعان حقوق بشر اختصاص داشته و هدف اصلی آن، پشتيبانی همه جانبه از اين افراد در زمان نياز می باشد.

برنامه نظارت، همچنين برنده جايزه حقوق بشر در سال ۱۹۹۸ از کشور فرانسه است.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- به قطعنامه تصويب شده توسط مجمع عمومی شورای حقوق بشر به شماره A/RES/60/251 مراجعه کنيد.
۲- به سايت http://www.un.org/ga/60/elect/hrc/iran.pdf مراجعه کنيد.

Copyright: gooya.com 2016