بی بی سی - یک مدیر ارشد شرکت توتال گفته است که نهایی کردن تصمیم این شرکت برای سرمایهگذاری در یک پروژه گازی در ایران، به تصمیم آمریکا درباره تمدید معافیت تحریمهای ایران بستگی دارد.
کنسرسیومی تحت رهبری توتال در پی اجرای فاز ۱۱ طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در ایران است و سهم توتال از مجموع سرمایهگذاری برای اجرای این پروژه نزدیک به دو میلیارد دلار برآورد میشود.
پاتریک پویان، مدیر اجرایی توتال، در یک نشست مطبوعاتی در پاریس گفته است که تابستان آینده، توتال تصمیم خود را برای آغاز این پروژه نهایی خواهد کرد.
او گفت که قرار است قبل از تابستان آینده "دو دستور اجرایی" درباره معافیت تحریمهای ایران تمدید شوند. او توضیح داد که دولت آمریکا در دوره ریاستجمهوری باراک اوباما این دستورها را نهایی کرده است و گفت: "این دستورهای اجرایی بنا بوده است که دستکم برای ۱۸ ماه معتبر باشند و در نتیجه دولت آمریکا باید دوباره برای تمدید آنها تصمیم بگیرد."
او اضافه کرد که طبق مفاد توافق با ایران، دولت آمریکا باید ثابت کند که ایران مفاد توافقنامه را زیر پا گذاشته است تا بتواند مانع تمدید آن شود.
مدیر اجرایی توتال گفت که در صورت تمدید این معافیت، توتال میتواند قرارداد را اجرایی کند، ولی اگر دولت آمریکا تصمیم دیگری بگیرد، توتال هم نخواهد توانست کار در ایران را شروع کند.
توافق جامع اتمی بین ایران و قدرتهای جهانی که برجام خوانده میشود، به تحریمهای بینالمللی علیه ایران پایان داد. اما دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا این توافقنامه را بدترین توافقی خوانده که تاکنون مورد مذاکره قرار گرفته است.
موافقتنامه اصولی اجرای فاز ۱۱ طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی آبان ماه گذشته بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی با حضور توتال، شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) و شرکت پتروپارس نهایی شد.
ارزش نهایی این پروژه ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برآورد شده است و بزرگترین قراردادی خوانده میشود که ایران از زمان لغو تحریمها امضا کرده است.
مدیر اجرایی توتال توافقنامه گازی با ایران را یک توافق "برد-برد" توصیف کرد و گفت که اگر این پروژه اجرایی نشود، توتال تمهیداتی در نظر گرفته است تا از ضرر مالی احتمالی خود جلوگیری کند.
میدان گازی پارس جنوبی از بزرگترین مخازن گاز طبیعی جهان است و شرکت توتال پیش از این، فازهای ۲ و ۳ طرح توسعه این میدان را اجرا کرده است.