صدای آمریکا - رئیس جمهوری آمریکا می گوید اگر هم برنامه ای برای برخورد با ایران داشته باشد، آن را علنی نمی کند تا ایران نفهمد برنامه او چیست.
دونالد ترامپ که در یک نشست خبری در کاخ سفید با خبرنگاران سخن می گفت، در پاسخ به خبرنگاران درباره برنامه های دولت او علیه ایران و روند مبارزه آمریکا با تروریست ها در خاورمیانه، گفت او قصد ندارد برنامه های دولت را از پیش در این مورد اعلام کند.
در دو هفته اخیر تنش بین ایران و آمریکا، بعد از آزمایش موشکی ایران افزایش یافت. براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای منع شده است.
بعد از آزمایش دو هفته پیش، آمریکا برخی از افراد مرتبط با برنامه موشکی ایران را در لیست تحریم قرار داد.
آقای ترامپ پیشتر در زمان کارزار تبلیغاتی گفته بود یک اشتباه بزرگ دولت اوباما این است که قبل از حمله به داعش، اعلام می کند و این باعث می شود آنها شهر ها را تخلیه می کنند.
دستور دوباره برای ویزا و مهاجران
دونالد ترامپ اعلام کرد که او از تلاش برای امنیت شهروندان آمریکایی کوتاه نخواهد آمد و فرمان جدیدی درباره محدودیتهای ویزایی صادر خواهد کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از فرمان پیشین خود درباره محدودیتهای ویزایی اتباع برخی کشورها و بررسی سختگیرانهتر اعطای ویزای آمریکا دفاع کرد و گفت که هفته آینده فرمان جدیدی در این باره صادر خواهد کرد تا امنیت شهروندان آمریکایی را بیشتر و بهتر تامین کند.
ترامپ در پاسخ به خبرنگار دیگری درباره عجله برای این طرح گفت، وقتی چنین طرحی را داشتم، جان کلی وزیر امنیت داخلی گفت اگر بگویی یک ماه دیگر این را اجرا می کنی، تروریست ها در این یک ماه وارد می شوند و این خطرناک است. حرف او درست بود و من فرمان را سریع صادر کردم.
وی درباره فرمان جدید هم گفت جزئیات آن را نمی گویم اما سعی می کنیم که همه جوانب را بررسی کنیم که در ضمن حفظ امنیت آمریکا، روند هم خدشه نداشته باشد. همچنین خلاف دستور قضایی نباشد، هرچند که ما این دستور قضایی را قبول نداریم.
آقای ترامپ در روز جمعه ۸ بهمن در فرمانی به طور موقت صدور هرگونه ویزا برای شهروندان هفت کشور ایران، سوریه، عراق، لیبی، یمن، سودان و سومالی به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد .
یک هفته بعد، جمعه ۱۵ بهمن قاضی فدرال جیمز روبارت در شهر سیاتل واشنگتن به شکایت وکلای ایالت رسیدگی کرد که مدعی بودند فرمان اجرایی موجب ضرر به ایالت واشنگتن می شود. ایالت مینه سوتا نیز به این شکایت پیوسته و ادعای مشابهی مطرح کرده است.
با رای این قاضی فرمان اجرایی ترامپ را لغو شد و به این ترتیب همه محدودیت های فرمان اجرایی برداشته شد. این اقدام، واکنش دولت ترامپ را در پی داشت.
با شکایت دادگستری دولت ترامپ، دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو بررسی را انجام داد و روز پنجشنبه ۲۱ بهمن تشخیص داد که رای قاضی روبارت درست بوده و این رای به معنی ادامه تعلیق فرمان اجرایی ترامپ است.
حال دولت ترامپ می تواند به دیوانعالی که عالیترین سطح قضایی ایالات متحده آمریکا است، شکایت کند.