Saturday, Mar 4, 2017

صفحه نخست » صادق زیباکلام: صدا و سیما اپوزوسیون روحانیست

sadeghZibakalam_headshot_small.jpgفرارو - «منصفانه» بودن واژه جالبی است و نقد منصفانه یعنی هدف شما حمله کردن، کوبیدن، گرفتن نقطه ضعف و اینکه بگوییم این دولت برای جرز دیوار خوب است، نیست. متاسفانه من صدا و سیما را به هیچ وجه در قبال دولت روحانی منصف نمی‌بینم و بیشتر فکر می‌کنم صداوسیما در رابطه با دولت روحانی مانند ارگانی اپوزوسیون عمل می‌کند.

صدا و سیما؛ اپوزوسیون روحانی
صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در پاسخ به این پرسش فرارو که رفتار صدا و سیما در قبال دولت را چگونه ارزیابی می‌کند؟ گفت: من همواره منتقد دولت بوده‌ام و در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی و حقوق شهروندی نقدهایی بر عملکرد دولت وارد کرده و البته در سیاست خارجی به شدت از دولت دفاع کرده‌ام، اما با وجود نقدهایی که به دولت داشته‌ام، هیچ کس نمی‌تواند بگوید صادق زیباکلام در انتقاد و مخالفت‌هایش آدم غیرمنصفی است، چون جانب انصاف را رعایت کردم.

وی افزود: من این نقد را وارد می‌دانم که برای مثال رکود و بیکاری در بخش اقتصاد ادامه دارد، اما در ادامه می‌گویم مگر چقدر از اقتصاد دست روحانی بوده و یا در چه شرایطی روحانی دولت را گرفته است و در این صورت نمی‌توان گفت من به دولت ضربه می‌زنم. وقتی ناکارآمدی‌ها و مشکلات را می‌بینیم و بیان می‌کنم، بخشی از علل را هم می‌گویم.

زیباکلام با بیان اینکه صدا و سیما نمی‌تواند بگوید در خصوص دولت روحانی منصفانه عمل می‌کند، گفت: «منصفانه» بودن واژه جالبی است و نقد منصفانه یعنی هدف شما حمله کردن، کوبیدن، گرفتن نقطه ضعف و اینکه بگوییم این دولت برای جرز دیوار خوب است، نیست. متاسفانه من صدا و سیما را به هیچ وجه در قبال دولت روحانی منصف نمی‌بینم و بیشتر فکر می‌کنم صداوسیما در رابطه با دولت روحانی مانند ارگانی اپوزوسیون عمل می‌کند.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران تصریح کرد: در برخی از کشورهای توسعه‌یافته از جمله انگلستان یک دولت سایه وجود دارد، مثلا در انگلستان یک دولت سایه وجود دارد که متعلق به حزب کارگر است و هر کاری که «ترزا می» می‌کند، این‌ها مخالفت می‌کنند و صدا و سیمای ما نیز بیشتر در قامت اپوزوسیون ظاهر شده است.

وی با بیان اینکه رفتار اصو‌ل‌گرایان مقابل دولت قابل درک است، گفت: آنها فقط باید حمله بکنند و من نمی‌گویم آنها غیر منصف هستند، زیرا کار آنها همین است و آنها باید نقد کنند، همین طور آنها اگر در قدرت باشند، منتقدان‌شان باید از آنها انتقادات کنند، اما قرار نیست صدا و سیما نقش دولت سایه را بازی کند.


عملکرد غیرمنصفانه در خصوص بی‌کاری و خوزستان
زیباکلام در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان نقدهای صدا و سیما را غیر منصفانه خواند؟ گفت: قرار است صدا و سیما، حرفه‌ای باشد و آنجایی که جریان و گروهی اشتباهی می‌کند، اشکال کار را بگیرد، اما اینکه صدا و سیما چشم خود را بر روی همه دستاوردهای دولت ببندد و فقط ذره بین برداشته و به دنبال کاستی‌ها و مشکلات برود و آنها را به گونه‌ای مطرح کند که این فقط ضعف مدیریت اجرایی دولت بوده است، درست نیست.

وی افزود: واقعیت این است که در بخش اقتصاد اگر صدا و سیما نگوید که تنها 60 درصد اقتصاد دست دولت است و بقیه دست نهادهایی که دولت روی آنها لزوما کنترلی ندارد، تمام حقیقت را نگفته است.

این استاد علوم سیاسی افزود: شما می‌بینید که صدا و سیما مشکلات خوزستان را تنها به بی‌لیاقتی خانم ابتکار باز می‌گرداند و بیان می‌کند که وی مدیری سیاسی و اصلاح‌طلب است و به گونه‌ای گرد و غبار خوزستان را مطرح می‌کند که انگار گرد و خاک خوزستان از زمان دولت روحانی شروع شده است. در حالی که ما می‌دانیم خشک شدن هور العظیم و هور الهویزه بیش از یک دهه است که ادامه یافته و الان شدت یافته است و دولت روحانی نمی‌توانست این حورها را ظرف سه سال خشک بکند و باید چندین سال طول می‌کشید که کار به اینجا برسد.

وی با بیان اینکه چقدر خوب می‌شد که صدا و سیما منصفانه عمل می‌کرد، گفت: باید اعلام می‌شد که سد‌هایی که در کشور ترکیه روی دجله و فرات زده شده زده شده و همین طور خشک کردن هور العظیم و هور الهویزه برای استخراج نفت باعث گرد و خاک خوزستان بوده است در حالی که صدا و سیما این طور رفتار می‌کند که انگار پیش از دولت روحانی مشکلی وجود نداشته و علت اصلی را باید در مدیریت خانم ابتکار جست.

زیباکلام افزود: صدا و سیما این طور وارد مسئله خوزستان شده است که «آیا دولت روحانی و خانم ابتکار خجالت از مردم خوزستان نمی‌کشد، در حالی که این مردم در جنگ این همه زحمت کشیدند» و «آیا بهتر از این نمی‌شد به ایشان خدمت شود» اما اینکه بیایید گرد و غبار را جوری مطرح کنید که ضعف دولت روحانی عامل اصلی آن است، یعنی عملکرد غیرمنصفانه داشتن و ابعاد دیگر قضایا را مطرح نکردن.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران تصریح کرد: در خصوص مسئله بیکاری هم هین طور، هر وقت من این مسئله را مطرح کرده‌ام گفته‌ام «اگر بی‌کاران مملکت از خرداد 92 افزایش پیدا نکرده باشند، قطعا کاهش هم نیافته‌اند» اما بالافاصله می‌گویم اگر سرمایه گذاری نشود مشکل حل نمی‌شود. سرمایه‌گذاری با آمدن شرکت‌های خارجی حل می‌شود، اما شما می‌بینید وقتی شرکتی می‌آید تا در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و یا صنایع سرمایه‌گذاری کند، فورا همین صدا و سیما و اصولگرایان می‌آیند و فریاد می‌کشند که ویلیام ناکس دارسی دارد می‌آید و این قراردادها استعماری است و در همچنین فضایی سرمایه‌گذاری امکان ندارد و در این صورت دولت نخواهد توانست تا اشتغالی هم ایجاد کند و گرفتار تامین یارانه‌ها و دیگر هزینه‌هایش خواهد بود. بنابراین صدا و سیمای منصف صدا و سیمایی است که این مشکلات بزرگ پیش پای دولت را هم بیان کند.

همه کاستی‌ها ناشی از دولت روحانی نیست
وی با بیان اینکه صدا و سیمایی منصف است که همه جنبه‌های حقیقت را بیان کند، گفت: نباید اخبار را طوری بیان کنیم که انگار همه مشکلات در همین سه سال روحانی ایجاد شده است. اگر این رفتار در یک یا دو برنامه دیده می‌شد می‌توانستیم بگوییم کم لطفی شده است در حالی که این رفتار منظما تکرار می‌شود و هر شب در بخش‌های خبری 20:30، 21 و 10:30 روی می‌دهد. این رفتار درست مانند بخشی از سخنرانی‌های نماز جمعه است که تنها کاستی‌های دولت را می‌بینند واز مسائل نجومی تنها فیش‌ها را مورد توجه قرار می‌دهند.

زیباکلام با بیان اینکه همین منطق غیرمنصفانه و کوبیدن دولت، داد روحانی را در آورده است، گفت: این نوزده میلیونی که به حسن روحانی رای داده‌اند هم بالاخره حقی در صدا و سیما دارند و این‌ها باعث شده است که من عرض بکنم هر چه بخواهم حمل بر صحت بکنم، می‌بینیم جریان نیرومندی در صدا و سیما وجود دارد که قصد تخریب را دولت دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا عملکرد دولت در خصوص دولت‌های قبل چنین نبود؟ گفت: کافی است شما عملکرد صدا و سیما را در قبال دو دولت گذشته به یاد بیاورید. برخورد صدا و سیما با دولت احمدی‌نژاد برعکس بود. بنده حاضرم در یک مناظره در صدا و سیما شرکت کنم و به آقای علی‌عسکری نشان دهم که این نهاد تا جریان‌های سال نود و قهر و خانه‌نشینی یازده روزه احمدی‌نژاد که همه چیز بین اصولگرایان و احمدی‌‌نژاد به هم خورد، رفتاری کاملا متفاوت داشت.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: بعد از اردیبهشت نود هم این رفتار با دولت‌احمدی‌نژاد نمی‌شد و صرفا دیگر از او تقدیر و تمجید به عمل نمی‌آمد. الان صدا و سیما رسما دولت را تخریب می‌کند و تمام مشکلات و بدبختی‌ها در نتیجه سیاست‌های حسن روحانی و تیم او نشان داده می‌شود. شما رفتار صدا و سیما را بین برخورد با روحانی و احمدی‌نژاد در خصوص وضعیت محیط‌زیستی، سیاسی، سیاست خارجی، فرهنگی مقایسه کنید، خواهید دید که احمدی‌نژاد تا دوران قهرش مورد تمجید و تشویق بود.

هدف از کوبیدن دولت ریزش رای است
زیباکلام در پاسخ به این پرسش که آیا این کوبیدن به خاطر انتخابات سال آتی است، گفت: من معتقدم اصول‌گرایان بعد از انتخابات سال 94 که شکستی سنگین را متحمل شدند، به خصوص در شهرهایی مانند تهران، رشت و شیراز که نتوانستند یک نفر را هم به مجلس بفرستند، به سیاست تخریب سنگین و جدی روحانی روی آورده‌اند.

وی افزود: مدتی دولت به خاطر برجام کوبیده شد و حالا هر مسئله‌ای بهانه‌ای برای این سیاست می‌شود. جالب است که تمام اعتراضات کارگری پوشش داده می‌شود، در حالی که هیچ خبری از یک اعتراض در دوران احمدی‌نژاد از صدا و سیما بیان نمی‌شد. من تردیدی ندارم که اگر امروز دانشجویان حرکت اعتراضی بکنند، صدا و سیما آن را پوشش می‌دهد.

زیباکلام در پایان گفت: برای من کاملا ملموس و مشهود است که از اسفند 94 به این سو سراغ کوبیدن روحانی رفته‌اند، متوجه شدند که هیچ شانسی در انتخابات ریاست جمهوری ندارند، بنابراین تمام هدف‌شان این است که آرا روحانی ریزش کند و با رای کمتری نسبت به سال 92 کمتر باشد تا بگویند ما که به شما رای ندادیم اما طرفداران شما هم از عملکردتان ناراضی بودند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy