دویچه وله - دولت آمریکا قصد دارد، برای اجرای دستورالعمل جدید دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور در باره اخراج "مهاجران مکزیکی" از آمریکا، فرزندان خردسال آنان را از مادران خود جدا کند و تحت سرپرستی نهادهای دولتی قرار دهد.
بنا به گزارش رویترز، "وزارت امنیت میهن" آمریکا در حال بررسی امکانات اجرایی جدا کردن فرزندان خردسال خانوادههای مکزیکی مهاجر است تا بتواند زمینهی بازگرداندن آنان به زادگاه خود را فراهم آورد. رویترز به نقل از یکی از مقامات ارشد این وزارتخانه که مایل به افشای نام خود نیست، نوشت که هدف از این اقدام بازداشتن خانوادههای مکزیکی از ورود "جمعی آنان" به آمریکا است.
بر اساس این تصمیم، قرار است فرزندان مهاجران مکزیکیهایی که در حال حاضر در زندانهای مرزی به سر میبرند، از آنان جدا و به نهادهای دولتی یا خانوادههای داوطلب سپرده شوند تا مراحل تصمیمگیری دربارهی اخراج آنان سپری گردد.
رویترز مینویسد که نمایندگان وزارت یادشده و کاخ سفید از موضعگیری در بارهی این خبر خودداری کردند.
پیشزمینه بررسی راهکار
بنا بر گزارش خبرگزاریها از اکتبر ۲۰۱۶ تا ژانویهی ۲۰۱۷، بیش از ۵۴ هزار کودک و سرپرستهای قانونی آنان دستگیر شدهاند. این رقم ۲ برابر تعداد بازداشتشدگان در همین چارچوب زمانی در یک سال پیش از آن است. یک دادگاه تجدید نظر آمریکایی در ژوئن ۲۰۱۶ با صدور حکمی در این رابطه، دستگیری کودکان مهاجران را "غیرقانونی" ارزیابی کرد و به آزادی فوری آنان رای داد.
وضعیت فعلی
در حال حاضر خانوادههای اغلب این کودکان نیز آزاد میشوند و میتوانند تا سپری شدن مراحل رسیدگی به تقاضایشان در آمریکا بمانند. نمایندگان حزب جمهوریخواه در کنگرهی این کشور ضمن انتقاد به این روش، میگویند که اقدام "وزارت امنیت میهن" خانوادههای مکزیکی را تشویق میکند، جان فرزندان خود را در راه دشوار رسیدن به مرزهای آمریکا به خطر بیندازند.
نهادهای حقوق بشری و مدافع حقوق زنان در برابر میگویند که اغلب مادران مکزیک به دلیل فرار از خشونت و فقر مجبور به مهاجرت میشوند و خواهان پذیرفتن تقاضای پناهندگی آنان هستند.
کمک از مکزیک
کنسولگری مرکزی مکزیک برای حمایت از شهروندان خود در حال حاضر ۵۰ مرکز مشاوره در شهرهای مختلف آمریکا برپا کرده است.
بنا به گفتهی خوزه آنتونیو زابالگویتا، کنسول مکزیک در میامی، هزینهی مدیریت این مراکز و کمک به مهاجران که بیش از ۵۰ میلیون دلار است، از سوی دولت مکزیک پرداخت میشود.
صدور مدارک رسمی، از جمله گواهی تولد برای نوزادان و کودکان، از جمله فعالیتهای این مرکز است. زابالگویتا میگوید که کنسولگری مکزیک در میامی که به طور عادی هر هفته یک گواهی تولد نوزاد صادر میکرد اکنون هر روز دستکم تقاضای صدور ۱۵ گواهی را دریافت میکند. به گفتهی این کنسول، اجرای سیاستهای محدودکنندهی دونالد ترامپ "نگرانی عمیق" مقامات این کشور را برانگیخته است.
دستورالعمل جدید مهاجرتی آمریکا، نزدیک به ۱۱ میلیون مهاجر غیرقانونی در این کشور را که اغلب مکزیکی هستند، در برمیگیرد. بر اساس دستور ترامپ، اگر مهاجری فاقد مدارک اقامتی مرتکب خلاف رانندگی هم بشود، میتواند از آمریکا اخراج شود.