رادیو فردا - خبرگزاری رویترز روز سه شنبه اول فروردین به نقل از منابع غربی و منطقهای گزارش داده است که ایران حمایت از شورشیان حوثی یمن را در جنگ داخلی این کشور افزایش داده و اقدام به ارسال سلاحهای پیشرفته و اعزام مستشاران نظامی کرده است.
رویترز می گوید،این منابع تاکید کرده اند این اقدام ایران می تواند موازنه قدرت در منطقه را برهم بزند.
این منابع که نخواسته اند نامشان فاش شود، تصریح کرده اند، طی ماهای اخیر ایران نقش بیشتری در جنگ داخلی یمن در زمینه ارسال سلاح و آموزش نطامی به عهده گرفته است که مشابه رویکردی است که ایران در حمایت از حزب الله در جنگ داخلی سوریه انجام می دهد.
رویترز می گوید، یک مقام بلندپایه ایرانی گفته است، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه ماه گذشته نشستی را با فرماندهان سپاه برای بررسی راههای «تقویت» شبه نظامیان شیعه حوثی برگزار کرده است.
این مقام بلندپایه ایرانی که نخواسته نامش فاش شود، گفته است:«در این نشست توافق شد که کمکهای آموزشی، تسلیحاتی و مالی (از حوثی ها)افزایش یابد.»
رویترز اضافه کرده است: هم اکنون دریمن جنگ نیابتی واقعی در جریان است و پیروزی در این نبرد موازنه قدرت تازه در خاورمیانه را رقم خواهد زد.
ایران با کمک شبه نظامیان حزب الله لبنان در جنگ داخلی سوریه از حکومت بشار اسد حمایت می کند. این در حالی است که عربستان سعودی از مخالفان حکومت بشار اسد حمایت می کند.
رویترز می گوید، افزایش حمایتهای ایران از شبه نظامیان شیعه حوثی در یمن با توجه به روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکامی تواند نشانه افزایش نفوذ تندروها در تهران باشد.
یمن از تابستان سال ۲۰۱۴ شاهد جنگ داخلی است. شبه نظامیان شیعه حوثی با همکاری طرفداران علی عبدالله صالح، رییس جمهوری سابق یمن، صعنا پایتخت این کشور را به کنترل خود در آوردند.
با تصرف صنعا به دست شبه نظامیان حوثی، عبدربه منصور هادی، رییس جمهوری یمن مجبور به ترک پایتخت شد و هم اکنون دولت وی در عدن مستقر است.
در ماه مارس ۲۰۱۵ ائتلاف کشورهای عرب به رهبری عربستان سعودی به طرفداری از عبدربه منصور هادی وارد جنگ در یمن شدند تا مانع پیشروی شبه نظامیان شیعه حوثی شوند.
به گزارش رویترز، ژنرال احمد العسیری، سخنگوی ائتلاف به رهبری عربستان نیز بر وجود اسناد و شواهد از ارسال قاچاقی سلاح به یمن ازمسیرهای مختلف تاکید کرده است.
این در حالی است که سازمان ملل متحد در گزارشی هفته گذشته اعلام کرد، جنگ داخلی در یمن باعث شده است ۶۰ درصد یمنیها یعنی حدود ۱۶ میلیون نفر به دلیل نیاز به مواد غذایی در وضعیت «بحرانی و اضطراری» هستند .