Saturday, Mar 25, 2017

صفحه نخست » تحریم‌های بیشتر وزارت خارجه آمریکا علیه گسترش برنامه موشکی ایران

sepah_moshak_310x170.jpgرادیو زمانه ـ دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که از تاریخ ۲۱ مارس/اول فروردین، ۳۰ فرد، نهاد یا شرکت خارجی مرتبط با برنامه موشک‌های بالستیک ایران را تحریم کرده است. بیشتر افراد و شرکت‌های تحریم‌شده چینی هستند و بین آنها یک شرکت در کره شمالی و یک شرکت در امارت متحده عربی هم هست.

بیانیه وزارت خارجه آمریکا در تاریخ ۲۴ مارس/ ۴ فروردین منتشرشده و می‌گوید که به‌موجب «قانون منع گسترش تسلیحات در ایران، کره شمالی و سوریه» این وزارتخانه تحریم‌های جدیدی را از تاریخ اول فروردین اعمال کرده است.

«قانون منع گسترش تسلیحات در ایران، کره شمالی و سوریه» از سال ۲۰۰۰ برعلیه ایران تصویب شده بود و در سال ۲۰۰۵ سوریه و در سال ۲۰۰۶ کره شمالی هم به آن اضافه شدند. به‌موجب این قانون وزارت خارجه آمریکا می‌تواند هر شرکت یا فردی را که به معاملات یا گسترش تسلیحاتی ایران، سوریه، یا کره شمالی کمک می‌کند، تحریم اقتصادی کند.

این بار اما تحریم‌ها به‌طور ویژه مربوط به فروش یا انتقال فناوری‌های حساس به ایران در رابطه با برنامه موشک‌های بالستیک سپاه پاسداران است.

بیانیه وزارت خارجه می‌گوید که این افراد یا نهادها به ایران فناوری‌های فروخته‌اند یا انتقال داده‌اند که در برنامه موشکی ایران به کار گرفته شده است.

در بیانیه به پشتیبانی موشکی ایران از شیعیان حوثی یمن اشاره شده: «گسترش برنامه فناوری موشکی ایران به شکل قابل‌توجهی به تنش‌های منطقه‌ای کمک می‌کند. به‌عنوان‌مثال، ما شاهد نشانه‌هایی هستیم که ایران به حوثی‌ها در یمن پشتیبانی موشکی ارائه داده است. این فعالیت‌های بی‌ثباتکننده تنها در خدمت تشدید درگیری‌های منطقه‌ای است و تهدید قابل‌توجهی برای امنیت منطقه است.»

شامگاه یکشنبه ۵ فوریه / ۱۷ بهمن خبرگزاری‌های محلی به‌نقل از حوثی‌های یمن از حمله آن‌ها با موشکی بالستیک به یک پایگاه نظامی در غرب ریاض خبر دادند. یک روز بعد از این حمله و پس از اینکه مطرح شد که این احتمال وجود دارد که ایران به حوثی‌های موشک داده، محسن رضایی فرمانده سابق سپاه پاسداران و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «یمنی‌ها از قدیم و قبل از جنگی که سعودی‌ها به آن‌ها تحمیل کند موشک داشته‌اند، آن‌ها از گذشته تعداد زیادی موشک از روسیه گرفته بودند.»

براساس بیانیه وزارت خارجه آنها دلایل کافی دارند که شرکت‌ها، نهادها وافرادی که در چین، امارات متحده عربی و کره شمالی مستقرهستند و تحریم شده‌اند، خدمات و فناوری‌ها و کالاهایی را برای گسترش برنامه موشکی بالستیک در اختیار ایران قرار داده‌اند.

وزارت خارجه گفته که این تحریم‌ها به خاطر تعهد مستمر دولت ایالات متحده آمریکا برای منع گسترش تسلیحات و برقراری ثبات و امنیت در جهان است.

یک روز پیش از تحریم‌های بیشتر واعمال شده توسط وزارت خارجه، ۷ سناتور جمهوری‌خواه و ۷ سناتور دموکرات لایحه‌ای برای تحریم برنامه‌های غیرهسته‌ای ایران پیشنهاد دادند.

بنا به این لایحه همه شرکت‌ها، نهادها و اشخاصی که با برنامه موشکی ایران همکاری می‌کنند و همچنین سپاه پاسداران تحت تحریم اقتصادی قرار خواهند گرفت. این لایحه هنوز باید مراحل قانون شدن را طی کند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy