Monday, Mar 27, 2017

صفحه نخست » افزایش ۱۴ درصدی ثبت‌نام در انتخابات شوراهای شهر و روستا

Aliasghar_Ahmadi.jpgعلی‌اصغر احمدی در نشست خبری سخنگوی ستاد انتخابات کل کشور گفت: براساس برنامه و زمان‌بندی آغاز ثبت‌نام انتخابات شوراها از ۳۰ اسفند ۹۵ در سراسر کشور در فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها انجام شده و مهلت آن تا ساعت ۲۴ ششم فروردین سال ۹۶ بوده که در مجموع براساس آماری که وارد سامانه شده ۲۸۷ هزار و ۴۲۵ نفر ثبت‌نام انجام دادند.

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر احمدی در نشست خبری سخنگوی ستاد انتخابات کل کشور ضمن تبریک عید نوروز به ارائه آماری از داوطلبان و ثبت‌نام‌کنندگان انتخابات شوراهای شهر و روستا پرداخت و گفت: تعدادی از ثبت‌نام‌ها به صورت دستی در بخشداری‌ها شکل گرفت که به دلیل برخی نوسانات سامانه اینها وارد سامانه خواهد شد ولی به دلیل رعایت مُر قانون ساعت ۱۲ کار ثبت‌نام متوقف شد. به نسبت چهار سال قبل یعنی سال ۹۲ که حدود ۲۵۶ هزار ثبت‌نام داشتیم ۱۴ درصد رشد داشتیم. این رشد علی‌رغم چند مانع بود؛ یکی تعطیلات نوروزی، دیگری شرایط جوی و مزاحمت‌های مختلف در برخی روستاها و همچنین تبصره سال ۹۲ مبنی بر ارائه گواهی عدم سوءپیشینه؛ ولی اینها مانع نشد و مردم آمدند و ثبت‌نام کردند. از کل داوطلبین ۵۴ هزار و ۸۸۸ نفر برای شوراهای شهر هستند که ۲۰ درصد آمار را به خود اختصاص می‌دهند و ۲۳۲ هزار و ۵۳۷ نفر برای شوراهای روستاها هستند که حدود ۸۰ درصد را به خود اختصاص می‌دهند. ۱۷ هزار و ۸۸۵ خانم‌ها ثبت‌نام کرده‌اند که ۶.۳ درصد این آمار را به خود اختصاص می‌داد و ۲۶۹ هزار و ۵۴۰ نفر آقایان ثبت‌نام انجام داده‌اند.

رئیس ستاد انتخابات کل کشور با بیان اینکه در کلانشهر تهران برای ۲۱ کرسی ۳۰۰۰ نفر ثبت‌نامی داشته‌ایم، تصریح کرد: ۵۲۳ نفر از آنها خانم‌ها و ۲۴۷۷ نفر از آنها آقایان بودند. براساس رنج سنی هم سن ۳۰ تا ۳۵ بیشترین ثبت‌نامی بوده که ۵۱ هزار و ۹۹۲ نفر بودند. بالای ۷۵ سال ۱۸۸۹ نفر ثبت‌نام کرده‌اند و کمترین سن هم ۲۵ سال بود. بالاترین سن فردی ۱۰۱ ساله بود که در یکی از روستاها با همسر خود مراجعه کرده و هر دو ثبت‌نام کرده‌اند. از امروز مجموعه هیات‌های اجرایی در بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها کار استعلام از مراجع چهارگانه را آغاز می‌کنند و این مراجعه به مدت ۱۰ روز فرصت خواهند داشت تا پاسخ استعلام را ارائه دهند که براساس قانون هیات‌های اجرایی بخش اگر لازم دانستند استعلام می‌گیرند و الزامی نیست.

وی ادامه داد: از ۱۷ فروردین تا ۲۳ فروردین هیات‌های اجرایی کار بررسی صلاحیت‌ها را انجام می‌دهند و یک روز فرصت دارند که نتایج را به هیات‌های نظارت بخش و نظارت شهرستان‌ها اعلام کنند که آنها هم هفت روز فرصت دارند نتایج را ارسال کنند و روز اول اردیبهشت نتایج اعلام می‌شود. روز دوم اردیبهشت نتیجه نهایی تایید و تایید و ردصلاحیت‌ها به داوطلبان ابلاغ می‌شود. آنهایی که در این مقطع تایید صلاحیت شده‌اند نباید در مرحله بعد رد شوند و آنها که ردصلاحیت شدند چهار روز فرصت شکایت دارند.

احمدی ادامه داد: از ۲۱ اردیبهشت به مدت ۷ روز تبلیغات آغاز و در روز ۲۸ اردیبهشت تبلیغات ممنوع است و روز ۲۹ اردیبهشت روز اخذ رای خواهد بود. براساس آمار در ۱۲۴۴ شهر انتخابات شوراها انجام می‌شود که برای این تعداد ۶۷۵۶ نفر عضو اصلی و ۲۷۵۴ نفر عضو علی‌البدل خواهند بود. در حدود ۴۰ هزار روستا انتخابات انجام می‌شود که نسبت به قبل ۵۰۰۰ روستا اضافه شده که اعضای اصلی آنها ۱۲۶ هزار نفر و اعضای علی‌البدل ۴۲ هزار و ۷۰۰ نفر خواهند بود.

رئیس ستاد انتخابات کل کشور خطاب به هیات‌های اجرایی بخش و شهرستان با اشاره به موضوع بررسی صلاحیت گفت: خواهش دارم که در این باره مُر قانون رعایت شود، اسرار مردم حفظ شود و مراتب محرمانه باشد و در تمام مراحل قانون و اجرای انتخابات مُر قانون رعایت شود و آرامش، شور و نشاط، امنیت و سلامت انتخابات مورد تاکید ما است.

وی در پایان اضافه کرد: همچنین از افرادی که ۱۲ شب به بعد برای ثبت‌نام مراجعه کرده‌اند عذرخواهی می‌کنم چراکه ما باید مُر قانون را رعایت کنیم. در موضوع تبلیغات هم از کاندیداها، طرفداران، احزاب و همه عزیزان خواستارم قانون را رعایت کنند. کشور برای ما است و انتخابات برای مردم است در کنار رقابت رفاقت و اخلاق مورد تاکید باشد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy