رادیو زمانه ـ صدا و سیمای جمهوری اسلامی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به صدا و سیمای رئیسی بدل شده است. پخش مکرر تصاویر ابراهیم رئیسی به شکل امام جماعت از صدا و سیما و همینطور جلوگیری از پخش سخنرانی حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی و پخش مناظرههای مناقشهانگیز در ضدیت با دولت روحانی این ظن را به وجود آورده که صدا و سیما در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جانب ابراهیم رئیسی، نامزد تشکل اصولگرا موسوم به «جمنا» را گرفته است.
روز گذشته هم صدا و سیما از پخش نشست خبری هیأت ویژه بررسی حادثه پلاسکو که مدیریت شهری محمد باقر قالیباف، شهردار تهران و از شخصیتهای مورد وثوق «جمنا» و همینطور از مخالفان دولت روحانی را به چالش میکشید، خودداری کرد.
ابراهیم رئیسی، نامزد اصولگرایان، ریاست شورای نظارت بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی را هم به عهده دارد.
شورای نظارت بر صدا و سیما که مطابق اصل ۱۷۵ قانون اساسی تشکیل شده، وظیفه دارد که عملکرد رسانهای صدا و سیما را به رهبر جمهوری اسلامی گزارش دهد. علاوه بر ابراهیم رئیسی، محمد جواد لاریجانی از طرف برادرش که رئیس قوه قضائیه است، رحمانی فضلی و حسامالدین آشنا و قاضیزاده هاشمی از اعضای شورای نظارتاند.
حسن روحانی در سال ۹۲ هشدار داده بود که صدا و سیما قصد دارد انتخابات ریاست جمهوری را «مهندسی» کند. او در آن زمان گفته بود: «دلم میخواهد رسانه ملی باشد، نه میلی. عدهای می خواستند انتخابات را مهندسی کنند که رهبری و مردم ایستادند و تمام شد. عدهای میخواهند رقابت کاندیداها را مهندسی کنند که انشاءالله رسانه ملی چنان هوسی نداشته باشد.»
اکنون با جهتگیری آشکار صدا و سیما به نفع ابراهیم رئیسی که علاوه بر ریاست شورای نظارت بر «رسانه ملی» بر تشکیلات کلان مالی آستان قدس هم تساط پیدا کرده، خاطره تلاش صدا و سیما برای مهندسی انتخابات ۹۲ یک بار دیگر زنده شده است.
علی جنتی، وزیر مستعفی وزارت ارشاد اسلامی که اکنون ریاست ستاد تبلیغات روحانی را به عهده گرفته، در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است: «صدا و سیما متأسفانه عملکرد نامناسبی دارد. در سال ۷۶ ما شاهد چنین وضعیتی بودیم. علیرغم تمامی تخریبهایی که علیه آقای خاتمی انجام دادند ایشان بالاترین رأی را آوردند. هرگاه مردم احساس کردهاند صدا و سیما قصد تخریب و زمین زدن کاندیدایی را دارد کاملاً عکس آن عمل کردهاند، لذا به خاطر تخریبهای این رسانه نگرانی نداریم.»
جنتی گفته است که روحانی قصد دارد از طریق شبکههای اجتماعی مبارزات انتخاباتیاش را پیش ببرد.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات هم سه روز پیش در گفت وگو با خبرآنلاین اعلام کرده بود که دولت، مناظرههای انتخاباتی را ساختگی میداند. واعظی درباره صحنهآراییهای صدا و سیما گفته بود: «صدا و سیما دو نفر را به تشخیص خود دعوت و بین آنها تقسیم کار میکند که یکی موافق و یکی مخالف دولت صحبت کند، در حالیکه نماینده دولت در این برنامه حضور ندارد. ما این مناظرههای ساختگی را قبول نداریم.»
احتمالاً به دلیل اینگونه رویکردهاست که علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته پیشنهاد داد که در اداره و نظارت بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی تجدید نظر شود.
مطهری گفته بود: «نظارت بر صدا و سیما تشریفاتیست و در شرایط کنونی صدا و سیما عملاً بدون قانون اداره میشود. لازم میدانم که قانون نظارت بر این سازمان اصلاح شود.»
نمایندگان مجلس شورای اسلامی اما با یک فوریت بودن طرح پیشنهادی علی مطهری که نفوذ ابراهیم رئیسی در سیاستهای رسانهای صدا و سیما را کاهش میداد مخالفت کرده بودند.