دویچه وله - شورای نگهبان صلاحیت احمدینژاد برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را رد کرد. تهران چهرهای امنیتی به خود گرفته است. بازار گمانیزنی پیرامون علت رد صلاحیت احمدینژاد و پیامدهای احتمالی آن داغ شده است.
خبر رد صلاحیت احمدینژاد در رسانههای بینالمللی نیز بازتابی سریع و وسیع داشت. تنش در مناسبات احمدینژاد با خامنهای به عنوان علت رد صلاحیت او مطرح شده است. احمدینژاد برخلاف توصیه خامنهای و بهرغم اظهارات پیشین خود، اقدام به ثبت نام برای شرکت در انتخابات نموده بود. ثبت نامی جنجالی که به معنی نادیده گرفتن توصیه خامنهای به حساب میآمد.
اوضاع امنیتی تهران
همزمان با اعلام لیست کسانی که رد صلاحیت شدهاند، ماموران پلیس در نقاط مختلف تهران مستقر شدند. خبرگزاری ایسنا هدف از استقرار نیروهای پلیس در نقاط مختلف تهران را در همان شب اعلام نام رد صلاحیت شدگان "تامین نظم و امنیت پایتخت" اعلام کرده است.
بر اساس خبر این خبرگزاری اوضاع تهران "عادی" است. حال آنکه بر اساس خبرهای به دست آمده، در ساعات روز جمعه، یکم اردیبهشت نیز نیروهای پلیس کماکان در برخی از نقاط تهران مستقر هستند.
واکنش کاربران شبکههای اجتماعی به رد صلاحیت احمدینژاد
نگرانی مسئولان جمهوری اسلامی از اعتراضهای احتمالی هواداران احمدینژاد است. احمدینژاد تنها رئیس جمهوری نیست که رد صلاحیت میشود. پیش از آن نیز و در جریان تایید صلاحیت کاندیداهای دوره یازدهم ریاست جمهوری، هاشمی رفسنجانی به چنین سرنوشتی دچار شده بود.
بر اساس اخباری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، حضور نیروهای انتظامی در نارمک و میدان نبوت بسیار محسوس است. فیلمهایی از حضور نیروهای پلیس در نقاط مختلف تهران در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
رد صلاحیت شدگان
محمود احمدینژاد یکی از چهرههای نامآشنایی است که صلاحیتش از سوی شورای نگهبان تایید نشده است. در بین رد صلاحیت شدگان چهرههایی از جمله محمد هاشمی، رئیس پیشین صدا و سیمای جمهوری اسلامی و برادر هاشمی رفسنجانی، مصطفی کواکبیان، محسن رهامی، قاسم شعلهسعدی، اعظم طالقانی و مهدی خزعلی مشاهده میشوند.
اما رد صلاحیت هیچ فرد دیگری همچون احمدینژاد بازتاب رسانهای نداشته است. بازار گمانهزنی پیرامون رد صلاحیت احمدینژاد و چهره مورد حمایت او، یعنی حمید بقایی در شبکههای اجتماعی نیز پر رونق بوده است.