صدای آمریکا - انتشار خبر دیدار «نماینده ویژه» رئیس جمهوری روسیه با پوتین باعث بروز برخی گمانهزنیها شده است. روز پنجشنبه ۳۱ فروردين٬ رستم مینیخانوف رئیسجمهوری تاتارستان و نماینده ویژه ولادیمیر پوتین در امور ادیان مذهبی به دیدار ابراهیم رئیسی٬ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ایران رفت.
این دیدار در مشهد انجام شد و آقای رئیسی که تولیت آستان قدس رضوی را برعهده دارد به آقای مینیخانوف یک «نسخه نفیس چاپی از قرآن دستنویس» هدیه داد.
برگزاری این دیدار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری برای برخی از کاربران شبکههای اجتماعی یادآور دیدار جواد لاریجانی با نیک براون٬ از مدیران ارشد وزارت خارجه بریتانیا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۷۶ بوده است.
در سال ۱۳۷۵ جواد لاریجانی که ریاست مرکز پژوهشهای مجلس را برعهده داشت و از نزدیکان به ناطق نوری٬ رئیس آن زمان مجلس و کاندیدای مورد حمایت رهبری و جناح راست بود٬ سعی در جلب نظر بریتانیا را داشت.
این دیدار توسط روزنامه سلام٬ از حامیان سید محمد خاتمی در انتخابات آن دوره افشا شد.
از سوی دیگر طیفی از معترضان به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ معتقد به دخالت روسیه در انتخابات بودند و حتی شیوه برگزاری انتخابات منجر به پیروزی محمود احمدینژاد٬ کاندیدای مدنظر آیتالله خامنهای را «کودتای روسی» نام نهادند.
شعار «سفارت روسیه لانه جاسوسیه» نیز یکی از شعارهای رایج در تظاهرات و تجمعهای جنبش اعتراضی موسوم به جنبش سبز بود. شعار علیه روسیه حتی در مراسم تشییع اکبر هاشمی رفسنجانی هم تکرار شد.
ایران و روسیه در سالهای اخیر مناسبات خود را گسترش دادهاند و به عنوان اصلیترین حامیان بشار اسد٬ در سوریه حضور نظامی دارند.
روسیه نیز در اقدامی کمسابقه از سوی مقامات جمهوری اسلامی این اجازه را پیدا کرد تا از یک پایگاه هوایی در داخل خاک ایران به سوریه حملات هوایی ترتیب بدهد.
دیدار صمیمانه ولادیمیر پوتین٬ رئیس جمهوری روسیه با سیدعلی خامنهای٬ رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز در آذر ۱۳۹۴ خبرساز شد. ولادیمیر پوتین در اقدامی خلاف عرف دیپلماتیک معمول پس از ورود به تهران٬ ابتدا به دیدار آیتالله خامنهای رفت و سپس با حسن روحانی ملاقات کرد.
علیاکبر ولایتی مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران این دیدار را «باکیفیتترین و مهمترین» ملاقات در تاریخ جمهوری اسلامی ایران دانسته است.
حالا پس از دیدار نماینده پوتین با ابراهیم رئیسی که گفته میشود گزینه مورد نظر آقای خامنهای برای رهبری بعدی جمهوری اسلامی است٬ گمانهزنیها درباره نقش روسیه در تحولات ایران بالا گرفته است.