نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اظهارات چندی پیش وزیر دفاع عربستان در مورد ایران را "تهدیدی آشکار" علیه کشورش و "اعتراف به همکاریهای این رژیم با اقدامات تروریستی" خواند.
سفیر ایران در سازمان ملل متحد اظهارات محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان را طبق بند ۴ ماده دوم منشور ملل متحد "تهدیدی آشکار علیه ایران و نشانه حمایت از تروریسم" تلقی کرد.
محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان ۱۲ اردیبهشت (۲ مه) در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به "نقش ایران در یمن و منطقه" مدعی شده بود که "هدف نهایی ایران به دست گرفتن کنترل مکه است". او افزوده بود، کشورش به جای این که بگذارد عربستان میدان جنگ شود، تلاش خواهد کرد تا نبرد به درون ایران کشانده شود.
محمد بن سلمان همچنین گفته بود، ایران در صدد سیطره بر جهان اسلام است و عربستان شانسی برای گفتوگو با ایران که برای ظهور امام مهدی بسترسازی میکند نمیبیند. وزیر دفاع عربستان افزوده بود که کشورش میتواند شبهنظامیان حوثی مورد حمایت ایران را در یمن شکست دهد.
غلامعلی خوشرو روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت (۴ مه) در نامهای خطاب به دبیرکل سازمان ملل تأکید کرد: «چنین اظهاراتی نه تنها تهدیدی علیه ایران به شمار میرود بلکه به منزله پذیرش صریح همدستی رژیم سعودی با اقدامات تروریستی و خشونتبار در داخل ایران است که شهادت ۹ تن از مرزبانان ایرانی به دست اشرار مسلح مورد حمایت مالی سعودی آخرین نمونه آن محسوب میشود.»
گروهی از مرزبانان ایرانی ششم اردیبشتماه در شمال شرقی استان سیستان و بلوچستان مورد حمله قرار گرفتند. یک روز بعد گروه "جیش العدل" که مخالف جمهوری اسلامی است، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
غلامعلی خوشرو در نامه خود به سازمان ملل متحد عربستان را کشوری خواند که "پیشینهای طولانی در حمایت از تجاوزگری و استفاده از گروههای تروریستی و افراطی در جهت نیل به اهداف" خود در "منطقه و ورای آن" دارد.
او "ایجاد القاعده و طالبان در دهه ۱۹۹۰ و حمایت از ترور و بیثباتی در عراق از سال ۲۰۰۳ و حمایت مالی از داعش و دیگر سازمانهای تروریستی" را مصداق کلام خود خوانده بود.
نماینده ایران تصریح کرده بود که "صلح و ثبات، منفعت مشترک تمامی دولتهای منطقه خلیج فارس است" و ایران "علاقه یا منفعتی در تشدید تنش در میان همسایگان خویش ندارد و آماده گفتوگو و همراهی جهت تقویت ثبات در منطقه، مبارزه با خشونت افراطی بیثباتکننده و نفی تنفر فرقهای است."
ایران و عربستان در منطقه برای اعمال نفوذ با یکدیگر رقابت دارند. ایران به حمایت از شورشیان حوثی یمن متهم شده و عربستان در رأس ائتلافی قرار گرفته که در یمن علیه حوثیها میجنگد. در سوریه نیز دو کشور از گروههای رقیب پشتیبانی میکنند.
عربستان روابط خود با ایران را پس از حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران و کنسولگری آن در مشهد قطع کرده است.