Tuesday, May 9, 2017

صفحه نخست » سخنگوی دولت: آستان قدس هم باید مالیات پرداخت کند

Mohammadbagher_Nobakht.jpgزمانه ـ رقابت‌های انتخاباتی بار دیگر موضوع عدم پرداخت مالیات توسط آستان قدس را برجسته کرده است. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت گفته است که برنامه ششم توسعه همه را موظف به پرداخت مالیات کرده و آستان قدس هم باید مالیات پرداخت کند.

سخنگوی دولت روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت در نشست خبری خود گفت: "در برنامه ششم توسعه مصوب شده همه نهادها و کسانی که از مالیات معاف بودند باید آن را پرداخت کنند."

او با تأکید بر سخن علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در مورد پیشبرد سیاست اقتصاد مقاومتی افزود: "بند ۱۶ این سیاست‌ها در مورد پرداخت مالیات است، کشور برای توسعه نیاز به بودجه دارد، ما یا باید متکی به نفت باشیم و یا در اخذ مالیات کسانی را اضافه کنیم که پرداخت نمی‌کنند."

آستان قدس رضوی در مشهد در دست ابراهیم رئیسی، کاندیدای جناح اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، از مخالفان دولت و فرد مورد اعتماد رهبر جمهوری اسلامی است.

در کارزار انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوریِ این دوره موضوع عدم پرداخت مالیات از سوی آستان قدس بار دیگر مطرح شده و اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایانِ مدافع حسن روحانی آن را برجسته کرده‌اند.

حسن روحانی چند روز پیش از عدم پرداخت مالیات توسط مدیران نهادهای خاص انتقاد کرده و خطاب به آن‌ها گفته بود: "کسی نیست بگوید در آن‌جایی که شما مدیریت می‌کنید، آیا تاکنون مالیات داده‌اید؟"

محمدباقر نوبخت در ادامه همین انتقاد روحانی در نشست رسانه‌ای خود گفت: "کارکنان دولت که حقوق نگرفته‌اند مالیات پرداخت می‌کنند، کاسبان هم آخر سال پرداخت می‌کنند. اما کسانی هستند که فعالیت اقتصادی می‌کنند ولی مالیات پرداخت نمی‌کنند در برنامه ششم توسعه این حذف شده و باید پرداخت مالیات کنند. آستان قدس هم موظف به پرداخت مالیات است آقای رئیسی گفته مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می‌کنیم در حالی که مالیات بر ارزش افزوده را هم مصرف‌کننده پرداخت می‌کند."

نوبخت افزود بر اساس قانون برنامه ششم برای افزایش فرصت‌های شغلی باید سالانه ۹۵۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شود و این امر نیاز به ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دارد و برای تأمین این سرمایه‌گذاری پرداخت مالیات ضروری است.

ابراهیم رئیسی در برابر این انتقادهای مالیاتی در کارزار انتخاباتی گفته که معافیت از مالیات آستان قدس به دستور آیت‌الله خمینی، رهبر انقلاب ایران بوده و او خود با "فرار مالیاتی" مبارزه می‌کند. او گفته است: "حضرت امام با دستخط خودشان نوشتند آستان قدس رضوی و شرکت‌های وابسته مالیات ندهند و آن را برای زائران و فقرا هزینه کنند. این موضوع برای ۳۰ سال قبل است و این رویه از همان زمان آغاز شده و ادامه دارد."

او افزوده است: "ما حساب ‌و کتاب تمام کارهایی که انجام شده را داریم و حتی به مردم اعلام می‌کنیم که در صورت عدم معافیت مالیاتی چقدر ممکن بود به آستان قدس مالیات تعلق بگیرد و ما چندین برابر آن را به فقرا کمک کردیم که در عمل کمک به دولت نیز محسوب می‌شود چرا که وظیفه دولت بوده و ما در آستان قدس آن را انجام دادیم."

پرداخت مالیات از سوی آستان قدس موضوع تازه‌ای نیست که اکنون در کارزار انتخاباتی مطرح شده است. حدود سه سال پیش نیز مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت که همه بنیادها و نهادها را مشمول قانون مالیات کند، آستان قدس این موضوع را نپذیرفت و به استناد نامه‌ خمینی معافیت مالیاتی این بنیاد را حکم حکومتی دانست.

محمدباقر نوبخت یک بار نیز در بهمن‌ماه ۱۳۹۴ گفته بود که دولت باید از آستان قدس و قرارگاه‌ها مالیات دریافت کند. او حتی گفته بود که قانون این اجازه را داده است و دولت از سال آینده (۱۳۹۵) این برنامه را اجرا می‌کند اما این برنامه اجرا نشد.

آستان قدس یکی از چهار غول بزرگ اقتصاد ایران است. این نهاد تولید و ارائه بیش از ۳۰۰ نوع محصول کشاورزی، صنعتی، لبنی، مالی،خدماتی و فنی و تجارت و مالکیت دست‌کم ۴۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی، را در دست دارد.

برآوردهای غیررسمی بیانگر این است که بیش از ۶۰ درصد اقتصاد جمهوری اسلامی در اختیار بنگاه‌های وابسته به نهادهای حکومتی و نظامی است.

براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی بازرسی و تحقیق و تفحص از این نهاد‌ها که زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند تنها با اجازه ولی فقیه امکان‌پذیر است.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy