معاون اسبق وزارت آموزش و پرورش گفت: متاسفانه عمده اطلاعاتی که در مورد سند ۲۰۳۰ در برخی رسانهها مطرح شده، سیاسی و جناحی است و بخشی از آن نیز اصلاً وجود خارجی ندارد!
رحیم عبادی؛ معاون وزیر آموزش و پرورش در دولت هفتم در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به بهرهبرداری تخریبی - تبلیغی مخالفان دولت از سند ۲۰۳۰ در جریان رقابت دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، گفت: وزرای محترم آموزش و پرورش، آموزش عالی و فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص به رهبری نامه نوشتند و ما هم تاکید داریم، همه باید تلاش کنیم که با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری، نگذاریم سند ۲۰۳۰ مغایر با ارزشهای دینی و ملی کشور اجرا شود.
وی افزود: متاسفانه عمده اطلاعاتی که در مورد این سند در برخی رسانهها مطرح شده، سیاسی و جناحی است و بخشی از آن نیز اصلاً وجود خارجی ندارد! سند ۲۰۳۰ در واقع سند مکتوب و قابل دسترس است. با این حال اما اخباری که در مورد آن نقل شده، تا حد تعجبآوری بسیار خارج از واقعیت است.
عبادی اظهار داشت: سند ۲۰۳۰ یک تفاهمنامه بینالمللی است و الزامات اجرایی ندارد، تنها یک تفاهم مشترک بین کشورها است که هر یک متناسب با شرایط و مقتضیات خود، میتوانند از ظرفیتهای آن استفاده کنند. اتفاقاً بخش عمدهای از این سند راهکاری است که در گذشته آموزش و پرورش به آن پرداخته است و مربوط به حال حاضر نیست، چراکه نخستین سندِ آن مربوط به " آموزش برای همه " بود که در سال ۲۰۰۰ تصویب شد.
او ادامه داد: هدف این برنامه در واقع این بود که آموزش و پرورش به عنوان یک الزام در اختیار همه گروههای اجتماعی از جمله دختران، پسران، ساکنان مناطق محروم و همه کسانی که در کشور زندگی میکنند، قرار بگیرد.
عبادی با بیان اینکه سند ۲۰۳۰ نیز بیشتر به مبحث کیفیت آموزش و پرورش، کاربردی کردنِ آموزش و پرورش و مواردی از این دست میپردازد، گفت: فقط یک مورد در ماده ۲۰ این سند وجود دارد که یک مقدار موجب چالش شد که آنهم قابل پیشگیری به نظر میرسد، برابریِ جنسیتی است.
او افزود: در این ماده صرفاً صحبت از این است که آموزش و پرورش هم برای دختران و هم برای پسران به مساوات در اختیار گذاشته شود و اصلاً بحث حقوق نیست و بیشتر بحث دسترسی به آموزش برای همه دختران و پسران مورد تاکید قرار دارد.
معاون وزیر آموزش و پرورش در دولت هفتم اظهار داشت: از آنجایی که میزان محرومیت دختران از آموزش در سطح جهانی بالاست، لذا در این سند توصیه شده است که دولتها موظف شوند؛ دسترسی به آموزش را در حد عالی ارتقاء دهند. کما اینکه جمهوری اسلامی ایران در این سی و چند سال همیشه به جد به آن توجه داشته است، اما این معضل در کشورهایی مثل عربستان، پاکستان، افغانستان و برخی دیگر هنوز پابرجا است.
وی گفت: وزیر آموزش و پرورش در زمان امضای این سند صراحتاً بصورت مکتوب نوشته است که این سند با این شرط به امضاء میرسد که مغایرتی با ارزشهای دینی و ملی جمهوری اسلامی ایران نداشته باشد.
عبادی بار دیگر با مغرضانه و سیاسی توصیف کردنِ گزارشهای کذب درباره این سند، افزود: متاسفانه رقیب در ایام انتخابات کم آورد و همانطور که در گذشته نیز سعی داشتند با دست مایه قرار دادن و سوءاستفاده از مقدسات مردم، رای جمع کنند و رقیبِ مقابل را تخرب کنند، این بار نیز از این موضوع به عنوان یک حربه تبلیغاتیِ غیرمنصفانه برداشت ناجوانمردانه سیاسی و جناحی میکنند.
او با تاکید بر احترام و تمکین از دغدغههای مقام معظم رهبری نسبت به مسائل فرهنگی و ارزشی، گفت: همه ما موظف به تلاش برای کاهش و از میان رفتن این دغدغهها هستیم. افرادی که از این مسئله سوءاستفاده میکنند، افراد شناختهشدهای از جمله آقای حاجی بابایی و همراهانشان هستند که با حضور در تلویزیون، از این مبحث به عنوان ابزاری تخریبی بر علیه دولت استفاده کردند.