سازمان معلمان ایران، روز چهارشنبه چهارم خرداد، با انتشار بیانیهای نوشت: "طولانی شدن اعتصاب غذای اسماعیل عبدی دبیرکل سابق کانون صنفی معلمان ایران نه تنها موجب نگرانی خانواده ایشان و فرهنگیان شده است بلکه بخش بزرگی از جامعه ایران را هم نگران کرده است." اسماعیل عبدی معلم ریاضیات مدارس اسلامشهر روز نوزدهم آبان گذشته در خانهاش دستگیر شد.
در این بیانیه آمده است: "بیم تهدید جسمی و جانی این فعال صنفی که دوران حبس خود را می گذراند مساله کوچکی نیست که بی توجهی مسوولان قضایی و امنیتی را توجیه کند. افکار عمومی و وجدان جامعه این پرسش را دارد که صرف نظر از کم و کیف پرونده قضایی واتهامات ایشان چرا مسوولان مربوطه هیچ واکنشی را نشان نمی دهند ؟چرا حداقل بخاطر فرزندان و همسر ایشان ورفع نگرانی خانواده عبدی قدمی بر نمیدارند؟"
سازمان معلمان ایران به عنوان یک تشکل معلمی که همواره مسایل صنفی را از منظر منافع ملی پی می گیرد، این بی تفاوتی و بی توجهی مسوولان قضایی و امنیتی را مغایر منافع ملی و امنیت عمومی دانسته و ضمن هشدار نسبت به پیامدهای فردی و خانوادگی برای اسماعیل عبدی از پیامدی اجتماعی این بی توجهی ابراز نگرانی کرده است.
همچنین روز سهشنبه سوم خرداد، تعدادی از معلمان ایران با تحویل طوماری با ۱۵ هزار امضا به قوه قضاییه و دفتر ریاست جمهوری، خواستار آزادی اسماعیل عبدی شدند.
در این طومار از عدم برخورد قوه قضاییه با مجرمان واقعی و به جای آن زندانی کردن معلمان انتقاد شده است.
با وجود افت فشار و کاهش وزن شدید ناشی از اعتصاب غذا، هنوز هیچ یک از مقامات قضایی به اعتصاب غذای اسماعیل عبدی واکنشی نشان ندادهاند.
اسماعیل عبدی به شش سال حبس محکوم شده و اعاده دادرسی او نیز به تازگی در دیوان عالی کشور ثبت شده است.
علاوه بر اسماعیل عبدی زندانیان سیاسی دیگری نیز همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در زندانهای جداگانه و با خواستههای جداگانه اعتصاب غذا کردهاند، آتنا دائمی، فعال حقوق بشر و هنگامه شهیدی روزنامهنگار، دو زندانی سیاسی هستند که در زندان اوین اعلام اعتصاب غذا کردهاند.