دویچه وله - بر اساس گزارش اداره امنیت داخلی آلمان، ایران، چین و روسیه از جمله کشورهایی هستند که در آلمان جاسوسی میکنند. رئیس این اداره نسبت به دخالت کشورهای خارجی در انتخابات آلمان هشدار داد.
اداره امنیت داخلی آلمان (اداره حافظ قانون اساسی) سالانه گزارش جامعی در باره اقدامات خشونتآمیز تندروهای سیاسی چپ، راست ، اسلامگرا و همچنین فعالیتهای جاسوسی در آلمان منتشر میکند.
در تازهترین گزارش این اداره که روز سهشنبه (۴ ژوئیه / ۱۳ تیر) منتشر شد آمده است که ارگانهای دولتی آلمان از جمله اهداف مهم جاسوسی از جانب روسیه، چین و ایران بهشمار میروند. در این گزارش به ترکیه نیز اشاره شده است.
بر اساس این گزارش، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی علاوه بر جاسوسی علیه گروهای ایرانی مخالف، برای شنود و "دریافت اطلاعات سری در زمینه سیاست خارجی و امنیت داخلی" تلاش میکند.
در گزارش یادشده، به فعالیتهای سپاه قدس در رابطه با شنود از "اهداف یهودی یا اسرائیلی" نیز اشاره شده است.
اداره امنیت داخلی آلمان به این نتیجه رسیده است که آژانس اطلاعات خارجی ترکیه (میت) نه تنها از مخالفان دولت رجب طیب اردوغان در آلمان جاسوسی میکند بلکه تلاش میکند، بر افکار عمومی این کشور نسبت به فعل و انفعالات سیاسی در ترکیه تاثیر بگذارد.
بر اساس گزارش این اداره، مهمترین هدف میت، "حزب کارگران کردستان" (پکک) است.
جاسوسی سایبری
اداره امنیت داخلی آلمان تاکید کرده که در رابطه با حملههای سایبری به آلمان بارها از روسیه و چین نام برده شده است. در گزارش سالانه این اداره آمده است که علاوه بر وزارت امور خارجه و نمایندگیهای آلمان در کشورهای گوناگون، وزارتخانههای دارایی و اقتصاد، دفتر صدراعظم و نهادهای ارتش از اهداف کلیدی مهاجمان سایبری هستند.
دخالت در انتخابات پارلمانی
اداره امنیت داخلی آلمان نسبت به تاثیرگذاری روسیه در انتخابات پارلمانی این کشور از طریق دستیابی به ایمیلها و اطلاعات محرمانه احزاب و نمایندگان پارلمان هشدار داده است. این انتخابات در ۲۴ سپتامبر برگزار میشود.
بیشتر بخوانید: مدیر تلگرام: ایران در پی جاسوسی از کاربران ماست
بنا بر گزارش این اداره، حملههای سایبری کشورهای خارجی برای دستیابی به اطلاعات حساس دررابطه با نسشتهای مهم اقتصادی و مالی افزیش یافتهاند. در این راستا به دستیابی هکرها به ایمیلهای شخصیتهای بلندپایه دولتی اشاره شده است.