خبرگزاری هرانا - اعتصاب غذای طولانی مدت آرش صادقی و سپس محرومیت وی از دسترسی به خدمات درمانی باعث عوارض جبران ناپذیری شده است. آقای صادقی پس از گذشت چند ماه از پایان اعتصاب غذا هنوز قادر به هضم درست غذای جامد نیست و بصورت پر تعدادی انواع داروها را مصرف میکند. این موارد در حالی است که با مانع تراشی قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران روند درمان وی با کندی و محدودیتهای جدی روبروست. به وی مرخصی استعلاجی داده نمیشود و از بستری شدن وی در بیمارستان نیز جلوگیری میشود. این مشکلات همزمان است با انتشار گزارشاتی از مفقود شدن پرونده پزشکی این زندانی.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آرش صادقی کنشگر مدنی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین همچنان با وضعیت نامناسب جسمی در زندان بسر میبرد.
آرش صادقی بر اثر اعتصاب غذای طولانی مدت و عدم رسیدگی پزشکی به بیماری آسم (منتهی از اندوتوکسین) و از کار افتادگی درصد بالایی از کلیه سمت راست مبتلا شده است. علیرغم وضعیت نامناسب پزشکی این زندانی و ناتوانی در هضم غذای جامد با دخالت قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران روند درمان او با مانع تراشیهای متعددی روبروست به طوریکه تمام اعزامهای تقویم شده او به بیمارستان برای هفتههای پیش رو توسط این نهاد امنیتی لغو شده است.
یک منبع نزدیک به آقای صادقی پیش تر در رابطه با وضعیت سلامتی این زندانی به هرانا گفته بود: "معده آرش همچنان قادر به پذیرش غذاهای جامد نیست و روزانه فقط میتواند یک پیاله آب عدس یا آب مرغ یا سوپ بدون رشته مصرف کند. همچنین روزانه سه بار از اسپری تنفسی آسم استفاده میکند. از وضعیت قلب و کلیه او بعد از پایان اعتصاب هم هیچ تستی گرفته نشده است، قلب آرش در زمان اعتصاب دچار آریتمی شده و همچنین کلیه راست وی در زمان اعتصاب ۷۰ درصد و کلیه چپ وی ۲۰ درصد از بین رفته است، اما همانطور که گفته شد بعد از پایان اعتصاب تا کنون هیچ گونه تستی از او گرفته نشده و وزن آرش نیز حدود ۵۰ کیلو گرم است که حداقل ۲۰ کیلوگرم همچنان از وزن اولیه وی کمتر است".
وی به علت آسیب شدیدی که از لحاظ جسمی دیده مجبور است بصورت مداوم از داروهای زیادی استفاده کند، دارو هایی اعم از "موتیدون برای زخم معده، پیدرو لاکس برای عدم هضم و دفع (درحالی که هنوز آرش صادقی نمیتواند غذای جامد بخورد و برای همان یک پیاله آب عدس یا گوشتی که در روز آن هم یک وعده مصرف میکند این قرص را استفاده میکند)، بیزاکودیل و منیزیم هیدروکساید، پنتومید که برای سندرمهای معده و رفلکس و تهوع استفاده میشود که نشان دهنده این است که معده آرش صادقی بشدت آسیب دیده طوری که به گفته پزشک باید بصورت طولانی مدت از داروهای هضم و دفع غذا استفاده کند. "
تعداد دیگری از داروهای مصرفی روزانه آقای صادقی که نشان دهنده مشکلات جدی پزشکی وی و لزوم توجه به این وضعیت از سوی مسئولین زندان است عبارتند از؛
-فمی لاکت که برای دفع اختلالت گوارشی و زخمهای گوارشی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن که ضعیف شده تجویز شده است.
-پروپانول برای آریتمی قلب که طبق گفته پزشک ماهیچههای قلب آرش صادقی نیز تحلیل رفته تجویز شده است.
-وارافین و هپارین که دارویی ضد انعقاد خون است و برای رقیق کردن خون از آن استفاده میشود. پزشک دلیل تجویز آن را غلظت بالای (پلاکتهای) خون آرش صادقی عنوان کرده است.
-آسپرین و گلوپی دوگرال که برای جلوگیری از چسبیدن پلاکتها به هم و جلوگیری از لخته شدن مصرف میشود و مانند داروی قبلی به دلیل غلظت بالا در خون تجویز شده است.
-همچنین آرش صادقی با توجه به عفونت کلیوی و مجاری ادراری از آنتی بیوتیک استفاده میکند. به دلیل مشکلات جدی دستگاه گوارشی و عدم توانایی جذب کافی آب و ویتامینها کلیه سمت راست وی کوچک شده است.
- این زندانی عقیدتی به دلیل عفونت مجاری تنفسی و مبتلا شدن به آسم از اسپریهای تنفسی مانند سالبوتامول و بکلو متازون استفاده میکند.
لازم به یادآوری است آرش صادقی برای اولین بار در ۱۸ تیر ماه ۱۳۸۸ در مقابل دانشگاه علامه طباطبایی تهران به همراه تعدادی از دانشجویان معترض به نتایج انتخابات ۱۳۸۸ توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از ۹۰ روز به قید کفالت آزاد شد.
این فعال حقوق بشر اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ توسط اطلاعات سپاه بازداشت و پس از ۶ ماه حبس اسفند ماه با وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. زمانی که موقتاً از زندان آزاد بود، مأموران برای بازداشت وی به خانهاش یورش بردند که همین امر موجب سکته و درنهایت فوت مادر آرش صادقی شد.
آقای صادقی آخرین بار خردادماه ۱۳۹۵ در دادسرای شهید مقدس زندان اوین جهت اجرای حکم بازداشت شد.
وی در آبان ماه ۱۳۹۵ در اعتراض به محکومیت و بازداشت همسرش گلرخ ابراهیمی ایرایی به مدت ۷۰ روز دست به اعتصاب غذا زد.