Saturday, Jul 22, 2017

صفحه نخست » تهدید ترامپ درباره پیامدهای آزاد نکردن "گروگان‌"های آمریکایی‌ در ایران

14hy522jf54_small.jpgصدای آمریکا - ترامپ با صدور بیانیه ای جمهوری اسلامی ایران را تهدید کرد اگر شهروندان آمریکایی را آزاد نکند،‌ با تبعات جدی این اقدام روبرو خواهد شد.

در بیانیه ای که عصر جمعه ۳۰ تیر توسط کاخ سفید منتشر شد‌، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد ایران را در صورت آزاد نکردن شهروندان آمریکایی با تبعات جدی و جدید رو به رو می کند. در این بیانیه آمده است:‌ رئیس‌جمهور ترامپ و دولت آمریکا تلاش‌ها برای بازگرداندن تمامی آمریکایی‌های بازداشت‌شده در خارج از کشور را مضاعف کرده‌اند. ایالات متحده کشورهایی که ناعادلانه کماکان اقدام به گروگان‌گیری و بازداشت شهروندان آمریکا می‌کنند را محکوم می‌کند.

در بخشی از این بیانیه آمده: نزدیک چهل سال است که جمهوری اسلامی ایران از بازداشت و گروگانگیری به عنوان ابزارهای سیاست خارجی خود استفاده می کند و این رویه همچنان با حکم ده سال زندان برای «ژیو وانگ» تا امروز ادامه دارد.

در این بیانیه تاکید شده: ایران برای مراقبت و سلامتی شهروندان بازداشت شده آمریکایی مسئول است.

در بیانیه کاخ سفید همچنین آمده: رئیس جمهوری آمریکا پرزیدنت ترامپ به ایران تاکید می کند که رابرت (باب)‌ لوینسون را که از ده سال پیش نگه داشته آزاد کند. همچنین ایران باید سیامک و باقر نمازی که همزمان با دولت اوباما بازداشت شدند و همه آمریکایی های دیگر را که ناعادلانه زندانی هستند، آزاد کند.

در پایان این بیانیه کاخ‌سفید تاکید شده رئیس جمهوری آمریکا در تدارک مجازات‌های جدی علیه ایران است.

این هفته خزانه داری آمریکا تحریم های جدیدی علیه ایران برای فعالیت موشکی، بی ثبات سازی در خاورمیانه و نقض حقوق بشر صادر کرد.

تازه ترین قربانی:‌ یک دانشجوی دکترا دانشگاه پرینستون

واکنش رئیس جمهوری آمریکا به بازداشت های اخیر شهروندان آمریکایی توسط ایران است.

این هفته مقام های قضایی ایران اعلام کردند «زی یو وانگ» محقق دانشگاه پرینستون و شهروند آمریکا به اتهام جاسوسی به ده سال زندان محکوم شده است.

دانشگاه پرینستون که آقای وانگ محقق آنجاست این اتهامات را رد کرده و اعلام داشت وی روی اسناد قاجار در قرن گذشته کار می کرد.

دولت ترامپ روز سه شنبه خواستار آزادی «زی یو وانگ» محقق دانشگاه پرینستون و شهروند آمریکایی از ایران شد.

وانگ با ویزای ایران به این کشور سفر کرده بود.

برخی دیگر از آمریکایی های بازداشت شده مانند سیامک و باقر نمازی شهروندان دو تابعیتی هستند که چون ایران تابعیت دوگانه را قبول ندارد، آنها را به عنوان شهروند ایرانی محاکمه و زندانی کرده است.

باقر نمازی ۸۱ ساله از بهمن سال گذشته، زمانی که برای کمک به آزادی فرزندش سیامک نمازی ۴۶ ساله به تهران سفر کرده بود ، بازداشت شد.

سیامک نمازی در سال ۲۰۱۵ هنگامی که قصد داشت از ایران خارج شود در فرودگاه بازداشت شد. او متولد ایران و شهروند دو تابعیتی ایران و آمریکا است.

کمی پس از بازداشت سیامک نمازی، پدرش باقر نمازی در بازگشت از دبی در فرودگاه تهران بازداشت شد.

دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی که معمولا به صدور احکام سنگین شهرت دارد، سال گذشته باقر نمازی و پسرش سیامک را به اتهام جاسوسی برای دولت متخاصم هر یک به ۱۰ سال زندان محکوم کرد.

کمیته فرعی خاور میانه و شمال آفریقای مجلس نمایندگان آمریکا نیز قرار است هفته آینده نشستی را در همین زمینه با عنوان «بازداشت برای باج گیری» و با حضور فرزند رابرت لوینسون، فرزند دیگر باقر نمازی و برادر سیامک نمازی، و همچنین فرزند نزار زاکا برگزار کند.

مرکز حقوق بشر در ایران، یک مرکز مستقل که مقر آن در نیویورک است، می گوید دست کم ۱۲ نفر با ملیت خارجی عمدتا از کشورهای غربی در ایران زندانی هستند که علاوه بر نمازی ها می شود به کاران وفاداری اشاره کرد.

هادی قائمی مدیر اجرایی مرکز حقوق بشر در ایران می گوید در حالیکه خارجی ها مجاز به سفر به ایران هستند، ما دوباره و دوباره شاهدیم که در یک بازی سیاسی، از سوی تندروها بازداشت می شوند تا به عنوان گروگان در مواجه با کشورهای غربی معامله کنند.

به گفته آقای قائمی، دولت روحانی سعی دارد ایران را به عنوان مکانی آزاد برای گردشگران مطرح کند اما بازداشت و زندانی کردن شهروندان خارجی و برخورد سیاسی دستگاه قضایی با آنها پیام متفاوتی می فرستد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy