آمریکا رسما خروج خود از پیمان اقلیمی پاریس را به سازمان ملل متحد اعلام کرده است. این کشور همزمان از مذاکره در مورد یک توافق اقلیمی دیگر که ضامن منافع ایالات متحده باشد استقبال کرده است.
تا خروج نهایی آمریکا از پیمان زیستمحیطی پاریس دست کم سه سال طول خواهد کشید. با وجود این آمریکا تا آن زمان در جلسات مذاکرات آبوهوایی مرتبط با این پیمان شرکت خواهد کرد.
در بیانیه کتبی که ایالات متحده در این مورد تسلیم سازمان ملل متحد کرده آمده است که با این حال در صورتی که طی مذاکراتی "شرایطی منصفانهتر برای آمریکا" در نظر گرفته شود دونالد ترامپ، رئیسجمهوری این کشور آماده بازگشت به پیمان است.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، این کشور حامی یک سیاست زیستمحیطی است که در عین کاهش انتشار گازهای زیانبار به رشد اقتصادی نیز کمک و امنیت تأمین انرژی را تضمین کند.
در اوایل ماه ژوئن ترامپ با این استدلال که پیمان پاریس به آمریکا از نظر اقتصادی لطمه خواهد زد و فرصتهای شغلی را کاهش خواهد داد خروج آمریکا از آن را اعلام کرده و با این اظهارات انتقادها از گوشه و کنار جهان را متوجه خود ساخته بود. او در مبارزات انتخاباتی خود نیز تغییرات آب و هوایی را ابداع چینیها خوانده بود؛ با این هدف که تنها به اقتصاد آمریکا ضربه بزنند.
با این همه امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه در ماه گذشته بعد از گفتوگو با ترامپ ابراز خوشبینی کرده و گفته بود که ترامپ راه بازگشت به این پیمان را باز گذاشته است.
دونالد ترامپ در دیدار خود از پاریس در ماه ژوئیه به صورت مبهم گفته بود، امکان بازگشت به این پیمان وجود دارد.
پیمان زیستمحیطی پاریس این هدف را سرلوحه خود دارد که گرمایش کره زمین را تا دو درجه سانتیگراد کمتر از عصر پیش از صنعتی شدن محدود کند. با این همه بسیاری از محققان این هدف را بهسختی قابل تحقق میدانند.