رادیو زمانه - در تهران یک گروه موسیقی را تهدید کردهاند که یا کنسرت را لغو کند یا شب اجرا هر اتفاقی افتاد اعضای گروه مسئول خواهند بود. آنها نیز مجبور شدهاند خود کنسرتشان را تعطیل کنند.
این ماجرا بر سر گروه «مهراوه» آمده است که قرار بود جمعه ۲۷ مرداد در تالار اندیشه حوزه هنری کنسرتی را برگزار کنند.
بهگزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، شهرام رضایی، سرپرست گروه موسیقی سنتی «مهراوه» گفت: «تماسهایی با ما گرفته شد و در نهایت مجبور شدیم این کنسرت را کنسل کنیم.»
بهگفته رضایی این کنسرت مجوز حوزه هنری و دفتر موسیقی را داشته و برای تبلیغات و تدارکات آن هزینه بسیار شده بود و اعضای گروه مدتها برای اجرای کنسرت تمرین کرده بودند اما او ترجیح داد اگر قرار باشد اعضای گروه «با ترس و لرز» روی صحنه بروند و «حس و حال مناسبی» برای اجرا نداشته باشند، این ضرر را متقبل بشود و بیشتر از این ضرر نکند.
سرپرست گروه «مهراوه» افزود: «یکی از نهادها با ما تماس گرفتند و گفتند بدون مجوز در سطح شهر تبلیغ کردهاید و از شما شکایت شده است. ما هرچه پرسیدیم چه کسی از ما شکایت کرده هیچ پاسخ روشنی به ما ندادند. بعد به ما گفتند که بهتر است کنسرت را برگزار نکنیم. پیگیریهای بعدی ما نیز هیچ نتیجهای نداد.»
در دو ماه اخیر بار دیگر لغو کنسرتها در شهرهای ایران از سر گرفته شده. در یکی از آخرین نمونهها روز جمعه ۶ مرداد کنسرت شهرام ناظری و فرزندش حافظ ناظری در سالن کارگران شهر قوچان به دستور دادستان این شهر لغو شد. همچنین با حکم دادستانی، کنسرت حامد همایون در یزد و فریدون آسرایی در کرج نیز لغو شد.
لغو کنسرتها در ایران فقط به روزهای اخیر محدود نمی شود و در چند سال گذشته بهشکل کمسابقهای رواج داشت.
گروهی از هنرمندان موسیقی روز چهارشنبه ۱۱ مردادماه در خانه موسیقی ایران گرد آمدند و علیه این موضوع اعتراض کرده و به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نامه نوشتند.
در بخشی از این نامه آمده است: «لغو غیرقانونی کنسرتها در سالهای اخیر و اوجگیری این بلیه در زمان دولت یازدهم، جانهای شیرین را به لب رسانده و متأسفانه فریاد و فغان اهالی هنر موسیقی هم راه به جایی نمیبرد.»
نویسندگان نامه گفتند روحانی از بدو قبول مسئولیت خود از حقوق شهروندی سخن به میان آورده اما «آیا لغو کنسرتهای قانونی مصداق بارز ضایع کردن حقوق شهروندی هنرمندان نیست؟»
روز دوشنبه ۹ مردادماه نیز ۵۰۰ تن از فعالان عرصه موسیقی در ایران در نامه سرگشادهای از وزارت ارشاد اسلامی خواستند که ضمن شناسایی عوامل لغو کنسرتها، با آنها بهعنوان «عاملان اخلال در قانون و نظم عمومی» برخورد شود.